HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Haziran 2018 Cuma Saat: 12:02

“ASGARİ ÜCRET 2200 LİRA OLACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun seçim çalışmaları kapsamında Altınordu CHPİlçe Başkanı, Belediye Meclis üyeleri ve parti yöneticileriyle birlikte Kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret etti. Torun’un il
“ASGARİ ÜCRET 2200 LİRA OLACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun seçim çalışmaları kapsamında Altınordu CHPİlçe Başkanı, Belediye Meclis üyeleri ve parti yöneticileriyle birlikte Kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret etti. Torun’un ilk durağı Karayolları ve DSİ Şube Müdürlükleri oldu. Çalışanlarla sohbet eden, sorunlarını dinleyen Torun, emeğin  yüce bir değer olduğunu, CHP’nin her zaman emekçinin, çalışanın yanında olduğunun altını çizdi.

DAĞ FARE DOĞURDU, TAŞERON YASASI DEĞİŞECEK

Hükümetin  taşeron işçi kadrosuyla ilgili çıkarttığı yasanın eksik bir yasa olduğunu, pek çok işçinin mağdur olduğunu söyleyen Torun ‘CHP olarak taşeron işçimize kadro konusunu gündemden düşürmedik, her yerde söyledik, taşeron kadrosunda çalışan işçilerimizinhep yanında olduk, sonunda Hükümet bir yasa çıkarttı, istediğimiz bu değildi, dağ fare doğurdu, eksik bir yasa oldu,  pek çoktaşeron işçimiz mağdur oldu, ama 24 Haziran’da alacağımız yetkiyle eksik olan ne varsa düzelteceğiz, çünkü biz emeğin yüce bir değer olduğunu biliyoruz.’diye konuştu.

CHP iktidarında asgari ücretin de 2200 lira olacağını söyleyen CHP Genel Başkan Yarımcısı Torun, ‘Refahı tabana yaymazsak hiçbirimiz mutlu olamayız, huzur içerisinde yaşayamayız, 24 Haziran’da iktidara geleceğiz ve asgari ücreti 2200 lira yapacağız, şimdiye kadar CHP ne söylediyse, neyin peşini bırakmadıysa AKP, CHP’nin her söylediğini yapmak zorunda kaldı, kopya çekmişler, hiçbir önemi yok, bizim projelerimizin hayata geçmesi bizi sadece mutlu eder, alınteriyle çalışanımız, dar gelirlimizbizim olmazsa olmazımızdır,biz alt gelir grubunun refahını artırmaya  geliyoruz.

MİLLİ GELİRİN YARISINI 800 BİN KİŞİ PAYLAŞIYOR

Gayrisafi milli hasılanın yüzde 53’ünü,Türkiye nüfusunun yüzde birinin paylaştığının altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, ‘Ülkemizin en büyük sorunu milli gelirin dağılımındaki adaletsizliktir, 81 milyon nüfusumuz var, ama sadece 800 bin kişi refah içerisinde yaşıyor, geriye kalan 80 milyon yurttaşımız gelirin yüzde 47 sini paylaşıyor, işte adında adalet olan iktidarın adalet anlayışı bu, 16 yıl boyunca zengini daha çok zenginleştirdiler, ülkenin kaynaklarını, milletin parasını bir avuç yandaşlarına aktardılar, iktidarımızda bu adaletsizlik sona erecek, CHP olarak ülkemizin başta ekonomi olmak üzere 5 temel sorunumuzu çözeceğiz ve bu milleti refaha  çıkaracağız.’ dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun ve beraberindeki heyet Çevre ve Şehircilik, Tapu, Kosgeb, Emniyet Müdürlükleri ile Adliye ve Ordu Barosunu da ziyaret etti.

Anahtar Kelimeler : “ASGARİ, ÜCRET, 2200, LİRA, OLACAK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız