HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Haziran 2018 Cumartesi Saat: 12:09

“TARIM VE SANAYİ KAN KAYBEDİYOR”

Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Organize Sanayi Bölgesinde ziyaretlerde bulundu. İlçe başkanı ve parti yöneticileriyle birlikte ziyaretlerine Gürsoy Fın
“TARIM VE SANAYİ KAN KAYBEDİYOR”

Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Organize Sanayi Bölgesinde ziyaretlerde bulundu. İlçe başkanı ve parti yöneticileriyle birlikte ziyaretlerine Gürsoy Fındık Fabrikasıyla başladı. Fabrika çalışanlarıyla bir araya gelen Torun, Türkiye’nin 5 temel sorunu olduğunu, çözümlerinin ise CHP’nde olduğunu söyledi.

FİNANS VE BETON EKONOMİSİYLE 16 YIL HEBA OLDU

Türkiye’nin her sabah yeni bir soruna uyandığını söyleyen Torun, ‘Bilinmez, yarınını göremeyen bir ülkede yaşıyoruz,  bir gün terör sorununa, diğer gün döviz kuru sorununa uyanıyoruz, öyle bir yapı oluşturdular ki, bizi ayrıştırdılar, bunlara katlanmak zorunda değiliz, Türkiye’nin 5 temel sorunu var. Finans ve beton ekonomisiyle 16 yıl geçti, üretimi unuttuk,gelişmiş ülkelerin yaşam standardına ulaşmak, hatta onlardan daha ileriye gitmek istiyoruz, bu mümkün,  AKP iktidarında 16 yıldır kaybedilen zamanın telafisi için derhal üretim ekonomisine odaklanılması gerekiyor.

Türkiye'de sanayi ve tarımın her geçen gün biraz daha kan kaybettiğini öne süren Torun, sanayide Ar-Ge'ye ayrılan payın milli gelirin yüzde 1'i düzeyinde olduğunu, bu payın en az yüzde 2'ye çıkarılması gerektiğini belirtti. ‘Dünya 4.0 sanayi devrimini gerçekleştirdi. AKP Hükümetleri bu alanlarda strateji geliştirmedi, ülke orta teknoloji ve orta gelir tuzağına düşürüldü. Sanayide, tarımda üretim reformuna ihtiyacımız var. Bunun temeli de yeni bir siyaset anlayışında yatıyor. Toplumun her kesimini kucaklayan, adil, eşitlikçi, paylaşımcı sanayi ve tarıma dayalı üretim ve istihdam politikalarına, bilimi ve aklı esas alan eğitim anlayışına ihtiyacımız var. Bunu gerçekleştirecek olan ise CHP’dir.’diye konuştu.

EĞİTİMİ OLMAYAN BİR ÜLKENİN GELECEĞİ OLAMAZ

Katma değeri yüksek üretim için ciddi bir teknolojik birikimin gerekliliğine vurgu yapan Torun, ‘Çağın gereklerine uygun olarak tanımlanmış bilimsel eğitimle hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Teknolojiyi geliştirmenin yolu kuşkusuz bilimsel bir eğitim altyapısıdır. 16 yılda 14 kez değişen eğitim sistemiyle  hiçbir yere varamazsınız, eğitimi olmayan bir ülkenin geleceği olmaz, seneye çocukların hangi sınava, hangi sistemle gireceğini, hangi okula gideceğini kimse bilmiyor.OECD ortalamalarına baktığımız zaman eğitimde geldiğimiz nokta içler acısı. Eğitim tek bir kişinin iki dudağının arasına bırakılamayacak kadar önemli bir meseledir.’değerlendirmesinde bulundu.

SORUNLARI, ONLARI YARATAN ZİHNİYETLE ÇÖZEMEZSİNİZ

‘Türkiye’nin devasa sorunlarını, onları yaratan zihniyetle çözemezsiniz.’diyen Torun, ‘Ülke eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, toplumsal her alanda devasa sorunlarla boğuşuyor. Bu iktidar Türkiye’yi yönetemedi, milletimiz bu iktidara mahkum değil. 24 Haziran'da toplumun her kesimini kucaklayan, üreten ve adil bir şekilde paylaşan,  sanayi ve tarıma dayalı üretim ve istihdam politikalarıyla ülkemizin tüm sorunlarını birer birer çözeceğiz. Hiç kimse umudunu yitirmesin.Güzel günleri hep beraber göreceğiz.’ CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, ziyaretlerine Doğuş Çay ve tekstil fabrikalarıyla devam etti.

 

Anahtar Kelimeler : “TARIM, VE, SANAYİ, KAN, KAYBEDİYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız