HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Mart 2019 Pazartesi Saat: 10:06

DSP’Lİ ERGÜN: UFKUNUZU VE UMUTLARINIZI ERTELEMEYİN

Demokratik Sol Parti (DSP) Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ergün, projelerini açıklayarak, partisinin ‘Cumhuriyet Kent Umudun Projesi’ sloganını, ‘Ordumuza yakışan 52 Cumhuriyet Kent Umudun Projesi’ adı altında kamuoyuna
DSP’Lİ ERGÜN: UFKUNUZU VE UMUTLARINIZI ERTELEMEYİN

Demokratik Sol Parti (DSP) Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ergün, projelerini açıklayarak, partisinin ‘Cumhuriyet Kent Umudun Projesi’ sloganını, ‘Ordumuza yakışan 52 Cumhuriyet Kent Umudun Projesi’ adı altında kamuoyuna duyurdu.
Projelerinin sevgi kenti Ordu için tasarlandığına dikkat çeken Demokratik Sol Parti (DSP) Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ergün, “Cumhuriyet kent umudun projesi kapsamında sevgi kent dürüst insan, temiz toplum, halk kent, halkın doğrudan yönetimde hâkimiyeti, bilim kent bilimin öncülüğünde kalkınma, doğal kent, kentlerde doğa ile iç içe yaşam, kültür kent, kent kültürü reformu, hukuk kent, her alanda hukukun üstünlüğü, üret kent, rantçı kentten üreten kente, güneş kent, güneşin her alanda kullanıldığı kentler, köy kent köye dönüş reformu, tekno kent, yerli teknoloji üretme ve kullanma, geleceği sevgi odaklı, ışıklı, halkçı kentler dönemi başlıyor. Ne ezilen ne de ezen, insanca halkça bir düzen cumhuriyet kentleri geleceğin medeniyet ufkundan yeni bir güneş gibi doğacaktır” dedi.
“Sıfır atık ve kendi kendine yeten, ekolojik bir büyükşehir tasarlayacağız.” diyen Ergün, projelerini şu şekilde sıraladı:
1) Cumhuriyet Kent Umudun Projesi Kapsamında Sevgi Kent (Dürüst İnsan, Temiz Toplum), Halk Kent (Halkın Doğrudan Yönetimde Hâkimiyeti), Bilim Kent (Bilimin Öncülüğünde Kalkınma), Doğal Kent (Kentlerde Doğa İle İç İçe Yaşam), Kültür Kent (Kent Kültürü Reformu), Hukuk Kent (Her Alanda Hukukun Üstünlüğü), Üret Kent (Rantçı Kentten Üreten Kente), Güneş Kent (Güneşin Her Alanda Kullanıldığı Kentler), Köy Kent (Köye Dönüş Reformu), Tekno Kent (Yerli Teknoloji Üretme ve Kullanma) Geleceği Sevgi Odaklı, Işıklı, Halkçı Kentler Dönemi Başlıyor. Ne Ezilen Ne de Ezen, İnsanca Halkça Bir Düzen Cumhuriyet Kentleri Geleceğin Medeniyet Ufkundan Yeni Bir Güneş Gibi Doğacaktır.
2) Sıfır Atık ve Kendi Kendine Yeten, Ekolojik Bir Büyükşehir Tasarlayacağız.
3) Çöp ve Atık Toplama İstasyonu ve Aktarma İstasyonları Kurarak Çöplerimizden Enerji Üreteceğiz.
4) Büyükşehrimize Sanayi, Tarım, Hayvancılık, Turizm, Ulaşım Üzerine Kuracağımız Master Planları ile Şehrimizin Büyümesi ve Gelişmesi ile Birlikte Düzenli Bir Kent Haline Getireceğiz.
5) Bütün ilçelerimizde Ekolojik İç ve Dış Yaşam Alanları Oluşturacağız.
6) Her Alanda Kendi Kendine Yetebilecek Büyükşehir Tasarlayacağız.
7) Risk Altındaki Alanlarımızı Dönüştürüp, Yenileyip Büyükşehrimize Estetik Katacağız.
8) Bilimsel ve Akademik Çalışmalara Ağırlık Vererek Akıllı Bir Kent İnşa Edeceğiz.
9) 20 ilçenin tamamında gençlerimiz İçin Gençlik Akademisi ve Gençlik Meclisi Kurarak Gençlerimizin Hem Eğitimlerini Alırken Hem de Şehirleri İçin Karar Alarak Yönetimde Söz Sahibi Olabilecekler.
10) İlçelerimizin ve Şehrimizin Büyümesi ve Gelişmesi İçin Gençlerimizle Kodlama Atölyeleri, Girişimcilik Merkezleri ve Kuluçka Merkezleri Sayesinde Fikirlerini Üretip Geliştirerek Şehrimize ve Ülkemize İmkânlar Sağlayacaklar.
11) Şehrin tamamında Kadınlarımız İçin Aile Kültür Merkezi ve Kadın Girişimciliği Mikro Kredi Desteği Sağlayıp Kadınlarımızın Üretimde Söz Sahibi Olmaları Sağlanacak.
12) Evde Üretim Yapan Kadınlarımız Ürünlerinin Satışlarını Yapabilmeleri İçin Satış Noktaları Yapacağız.
13) Çocuklarımız İçin Kodlama Atölyeleri, Çocuk Atölyeleri, Çocuk Eğlence Merkezi Kurarak Gelişimlerine İmkân Sağlayacağız.
14) Çocuklarımızın Sağlık Sorunları ile Uğraşmamaları İçin Çocuk Hastanesi Kuracağız.
15) Her ilçede Yaşlılarımız İçin Evde Bakım Hizmeti ve Alzheimer Mola Evi Kuracağız.
16) İçinde Yer Aldığımız Şehrin Daha Yaşanabilir Kılınabilmesi İçin Doğa Güzelliğiyle İç İçe Modern ve Akıllı Büyükşehir Yapacağız.
17) Doğanın Sunduğu Kaynakları Gelecek Kuşaklara Kalacak Şekilde Düzenlenip Korunmasını Sağlayacağız.
18) Tarihi ve Kültürel Çevre Değerlerini Koruyarak Ordumuzun Turistik Bölgelerini Belirleyerek Turistik Yerler Sağlayacağız.
19) Araştırma ve Uygulama Alanlarında Üretilen Bilgiyi Kamu Yararı Gözeterek Toplumsal Yaşama Aktaracağız.
20) Yerel Değerleri Küresel Ölçekte Rekabet Edilebilir Düzeye Yükselteceğiz.
21) Eşitlikçi, Yenilikçi Yaklaşımlarla Yaşamı ve Mekânı Düzenleyeceğiz.
22) Büyükşehrimizi Hem Halkımız ile Beraber Yöneterek Hem de Üreten ve Üretime Destek Olan Bir Sosyal Demokrat Belediye Anlayışı ile Yöneteceğiz.
23) Şehirlerin Geleceğini Yönlendirerek Akıllı Bir Yönetim Getirip Marka Bir Kent Olacağız.
24) Büyükşehrimize Sağlayacağımız Spor Kompleksinin Modern ve Akıllı Olması Yanı Sıra Spor Fabrikası Kurarak Ordumuzu Temsil Edecek Sporcular Yetiştireceğiz.
25) Doğanın Güzel Eşsizliğinde Vatandaşlarımızın Huzur Bulacağı Kamp Yerleşim Merkezleri Kuracağız.
26) Üniversite Öğrencilerimiz İçin Daha Ekonomik Öğrenci Evleri Yerleşkesi Kuracağız.
27) Modern, Akıllı ve Temiz Sanayi Tesisleri ile Lojistik Merkezleri Büyükşehir’in Liderliğinde Kuracağız.
28) Turistik veya Ticaret İçin Gelen Körfez Ziyaretlerimiz İçin Yat Limanı Oluşturacağız.
29) Kentimize Ro-Ro Limanı Yaparak Ülkemize ve Dünya’ya Ticaret Merkezinden Biri Yaparak Limanımızı Kurmuş Olacağız. Böylelikle Büyükşehrimize Gelir Kaynağı Elde Etmiş Olacağız.
30) Yeni Modern Sebze ve Meyve Halleri İnşa Edilirken E-Marketler Çiftçinin Ürününü Türkiye’ye Pazarlayacak.
31) Büyükşehrimize Bağlı Olarak Seralar ve Fidancılık Merkezleri Açarak Üreticilerimizin Hem Daha Fazla Üretim Yapabilmeleri İçin Hem de Üreteceklerini Meyve ve Sebze Hallerinde Rahatlıkla Satabilecekleri Ortamları Hazırlayacağız.
32) Büyükşehrimizin Merkezi Alanlarına Katlı Otopark Yaparak Sokakların Araç Yığıntılarından Kurtaracağız.
33) Modern Sanat ve Kültür Merkezleri Kurarak Seminer, Toplantı Odaları ve E-Ofis Büroları Kuracağız.
34) Soğuk Hava Depoları Kurarak Mevsiminde Toplanan Meyve ve Sebzelerin Depolanmasını Yapıp Vatandaşlarımızın Evlerinde Değer Kazanacağı Zaman Meyve ve Sebze Hallerinden Teminini Karşılayacağız.
35) Büyükşehrimize Bağlı Su Entegre Tesisleri Kurarak Şişelenmesini Yapıp Temiz Su Kaynaklarını Marketlerde Satışına Sunacağız.
36) Deniz Kıyısındaki İlçe Bölgelerinden Vatandaşlarımızın Rahatlıkla Denize Girebilecekleri Alanlar Oluşturacağız.
37) Mevcutta Bulunan Kayak Merkezinin Küçük Olmasından Dolayı Yenileyip Daha Güvenli, Konforlu, Modern ve Uluslararası Kayak Merkezi Haline Getirerek Kış Turizmimize Önemli Katkılar Sağlayacağız.
38) Tüm İlçelerimize Modern, Akıllı ve Yeni Otogarlar Yapacağız.
39) Üreticilerimize Destek Vererek Seracılık ve Fidancılık Faaliyetleri Yürüteceğiz.
40) Tarım ve Hayvancılık Üzerine Fizibilite Çalışmalarımızı Yaptıktan Sonra Hemen Faaliyet Geçip Gerekli Tüm Şartları Sağlayacağız.
41) Ordumuza Çağdaş Modern Dev Bir Kütüphane Oluşturup Yerli ve Yabancı Onbinlerce Eserlerle Donatacağız. Haftalık Sanatçılarımız ve Yazarlarımızla Dinletiler ve Söyleyişler Gerçekleştireceğiz.
42) Ordumuza Gençlik Merkezini Yenileyip Alanlarında Türkiye’nin En İyi İnsanları Getirerek Söyleyişi, Seminerler Yapsak ve Şehrimizin Genç Youtuberları İçinde Mentorlük Desteği Sağlayacağız.
43) Çağdaş, Mimari ve Estetik Bir Şekilde Taksi Duraklarımızı Yenileceğiz. Taksicilerimiz Dinlenirken Hem de Ücretsiz İnternetten Faydalanmasına İmkân Sağlayacağız.
44) Modern ve Akıllı Otobüs Duraklar Yapacağız. Ücretsiz İnternet Desteğiyle Beraber Kış Aylarında Üşümeden, Yaz Aylarında Bunalmadan Duraklarında Otobüslerini Beklemeleri İçin İmkânlar Sağlayacağız.
45) Büyükşehrimizde Yaşayan Dar Gelirli Ailelerimiz Tespit Ederek Ordumuzun Tarihi Yapısına Uygun Modern ve Çağdaş Ahşap Evleri Yapacağız.
46) Dalış Turizmini Canlandırmak İçin Gemi Batırma Projesi Gerçekleştireceğiz.
47) Sahil Şeridindeki İlçelerimizde Mevcut Bulunan Balıkçı Barınaklarının Modern Bir Yapıya Dönüştüreceğiz. Olmayanlar Yerlerde Yenisi Yapacağız.
48) Sakin Şehir Perşembe Projesini Gerçek Anlamda Hayata Geçireceğiz.
49) Yeşil Fatsa’yı İsmine Uygun Hale Getirip Yeşil Alanlar Oluşturacağız.
50) Şirin Ünye Adına Yakışır Gerçek Anlamında Şirin Bir Kente Dönüştüreceğiz.
51) Şehir Merkezlerinde Bulunan Köy Duraklarını Aktif Hale Getirip Yenileyeceğiz.
52) Diğer İlçelerimizde Bulunan Mesire Alanlarını Çevre Düzenlemesini Yapıp Toplumun Kullanımına Sunacağız.

Ergün, kavga kültüründen uzak, kimseyi ayrıştırmadan, kimseyi aşından, işinden, gücünden etmeden sadece yapacakları hizmetler için Ordululardan destek beklediğini söyleyerek; “1 Nisan’da ak güvercin yeniden kanatlanacak. Ordu, ufka yeniden kanat açacak. Ordu, doğan yeni bir güneşle umuda kanat açacak. Bu anlamda Ordululardan ufuklarını ve umutlarını ertelememelerini arzu ediyorum” diye konuştu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız