HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Haziran 2019 Pazartesi Saat: 09:33

“MİLLET İTTİFAKINDAKİLERDE, ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI VAR”

“İSTANBUL’DA BAŞKA ŞEYLER OLDU” DİYEN MİLLETVEKİLİ YEDİYILDIZ:
“MİLLET İTTİFAKINDAKİLERDE, ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI VAR”

AK Parti Ordu Milletvekili, T.B.M.M Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Şenel Yediyıldız, gazeteci Şafak Deliçakar’a 31 Mart seçimlerini ve YSK tarafından iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlık seçimlerini değerlendirdi.

Milletvekili Yediyıldız, İstanbul seçimlerinin Türkiye açısından önemine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı düşmanlık besleyenlerin hedeflerinde ülkeyi savunmasız hale getirerek Türkiye’yi tarumar etmek istedikleri olduğunu söyledi.

31 Mart seçimlerinde Ordululara da ayrıca teşekkür eden Yediyıldız, iktidarın Ordu’da ki hedef ve projeleri ile sağlıkta ki genel yatırımlar üzerine de değerlendirmelerde bulundu.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Yediyıldız, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Efendim maalesef gündem de YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlık seçiminin iptali var. Bu konuyu siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Birde 2014’de 20’de 20 yapan Ordu, bu kez de 20’de 19 yaparak AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeniden güven tazelemiş oldu. Her iki konuda neler demek istersiniz?

“İSTANBUL’DA BAŞKA ŞEYLER OLDU”

Şenel YEDİYILDIZ: Hoşbulduk sayın Deliçakar. Milletimiz 31 Mart’ta sandık başında birtakım takdirlerde bulundu ama bazı takdirlerde bir takım kafa karışıklıkları olduğunu manipülasyonların olduğu İstanbul’da başka şeyler oldu. Ben önce Ordu’dan başlamak istiyorum. 2014 yılında yerel seçimlerde Ordu da bizim partimiz yirmi de yirmi almıştı. 31 Martta ise yirmide on dokuz aldı büyükşehirlerde de yüzde elli altı oranında oldu.

Hemşerilerimizin bize verdikleri teveccühe çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu güvenlerini boşa çıkarmayacağız. Belediye başkanımız da memleketin geleceğini düşünen bir başkanımız var.

Ben inanıyorum Ordu sanayi istihdam alanında ilerleyecek Ordu için çok iyi çalışmalarımız var. Yollarımız inşallah 2020 de yüzde doksanı bitecek. Su problemimizde bitecek ilçelerimizi susuz bırakmayacağız. Devletimiz güçlü ve büyüktür inşallah her şeyi yapacağız.

“MİLLET İTTİFAKINDAKİLERDE, ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI VAR”

İstanbul’a bir kere uluslararası bakmak lazım. İki tane ittifak var. Millet ittifakındakiler de bir Tayyip Erdoğan düşmanlığı var. Bunların içinde hainlerde var, olmayanlarda yaptıkları yanlışları gözleri görmeyecek kadar kör olmuş durumdalar. Sadece Tayyip Erdoğan’ı yıkmak adına bunu yapıyorlar.

CHP’nin adayı mazbatasını aldı, Yunanistan’daki dergiler yazdı. Mazbata elden gitti birileri dedi ki buna nokta koyduk. Ankara’yı aldılar demokrasiye bir şey oldu mu? AKP alınca neden demokrasiye bir şey oluyor.

Bu seçim çalışması sürecinde İstanbul’a kalıcı olarak bir şey yapabileceklerini açıkladılar mı? Şu anda Akdeniz de 25 tane savaş gemisi var, Kıbrıs’ta İngiltere’nin F 35 leri var. Ege adalarında İsrail’in füzeleri var. Suriye’de Irak’ta terör örgütleri var. O silahların hepsi bize dönecek.

Bunları iyi hesap etmemiz lazım. Türkiye’nin tek elindeki gücü birliği ve beraberliğidir. Bu yıkılırsa Türkiye tarumar olacaktır. Es 400 alacağız diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Es 400 ler önemli bir savunma silahı onları alırsa Doğu Akdeniz’deki füzelerin önemi kalmayacaktır.

Seçimler neden iptal edildi. Sandık başkanları önceden ayarlanmış burada bizim hatamız var kontrol etmeliydik. Seçmen listelerinde açık açık yazılmayan seçmen listesi var. Bunu daha karıştırmaya gerek yok bu gerekçeler yeterlidir. İnşallah İstanbullu buna imkan vermeyecek. 15 Temmuz gibi milletimiz Tayyip Erdoğan’ın etrafında kenetlenecektir.

“SADİ GÜVEN, GİDERAYAK GÜNAH ÇIKARIYOR”

Şafak DELİÇAKAR: Sadi Güven seçimleri iptali konusunda üzüntü duyduğunu ima ediyor ve vicdanları sızlatacak bir durum dedi. Bildiğiniz gibi yaş haddinden dolayı da emekliliği gelmiş durumda. Toplumda şöyle düşünmeye başladı. Güven, giderayak günah mı çıkarıyor? YSK’nın bu tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şenel YEDİYILDIZ: Evet, Sadi Güven giderayak günah çıkarıyor. Bu iptalde sağlam gerekçeler olmasaydı. YSK bu iptali yapamazdı. Etraftan çok tehdit yedi. YSK da vicdanı ağır basanlar seçimi iptal etti. İstanbul meselesi bir beka meselesidir.

“MİLLETİN VERDİĞİ KARARA EYVALLAH DERİZ”

Şafak DELİÇAKAR: İstanbul’da seçim sonucu lehinize veya aleyhinize değişirse nasıl bir yol haritası izleyeceksiniz?

Şenel YEDİYILDIZ: Seçim sonucu aleyhimize de olsa lehimize de olsa biz milletin verdiği karara eyvallah deriz. Seçim sonucu aleyhimize olsa kimse ekonomi rahatlayacaktır diye düşünmesin. Çünkü bu surda bir delik açmadır Türkiye’yi hedefleyen ülkeler için. Dolara daha fazla yükleneceklerdir. İstanbul’u, CHP alırsa bunlar olur. Biz alırsak daha iyi olacaktır.

ŞEHİR HASTANESİ, DOKTOR ATAMALARI, REFAKATÇİ PANSİYONLARI VE SAĞLIK TURİZMİ

Şafak DELİÇAKAR: Efendim gelelim Ordu’ya, Ordu’da şehir hastanesinde son durum nedir?

Şenel YEDİYILDIZ: AK Parti iktidarının en başarılı olduğu yer sağlıktır. Türkiye şu anda en kolay doktora ulaşılan ülkedir. Ordu’nun merkezinde şehir hastanesi yapacağımız zaman şartlar değişmiş hükümetimizde değerlendirmemiş şimdi merkezde iki tane hastanemiz var. Hastane binalarımız yetersiz, şehir hastanesi burası için gerekli. Şehir hastanesinde teklifleri verilme aşamasına gelindi en kısa zamanda da temeli atılacaktır. Amacımız Ordu’da güzel sağlık hizmeti vermektir. Ordu’da doktor eksiğimiz yok. 

Şafak DELİÇAKAR: Hükümet, Ordu’ya doktor atıyor ama doktorlarımız Ordu’ya gelmek istemiyor bunun nedeni nedir?

Şenel YEDİYILDIZ: Bir kere kendi doktorlarımız bile gelmiyor. Anadolu da bir büyük şehir sevdası var. İmkanları daha çok bulabilir miyiz diye. Biz bunun önüne geçtik, kanun çıkardık. Kanunda mecburi hizmet ataması yapılan doktor süresi bitmeden yerinden ayrılamayacak.

İnşallah bundan sonra hastanelerde kadrosuzluk diye bir şey olmayacak. Şu anda her hastanede doktorlarımız var. Çok iyi bir ambulans ağımız var. Daha da iyi olacak. Bu arada Ordu’ya 2 ambulans daha kazandırdık. Bunu da buradan müjdelemiş olayım.

Şafak DELİÇAKAR: Orduluların bir refakatçi pansiyon talebi var. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Şenel YEDİYILDIZ: Bu fikir bizim hesabımızda var. Refakatçilerin kalacağı bir otel hesabımız var. Bazı özel hastanelerin var. Ordu’ya, Fatsa’ya ve Ünye’ye gelen refakatçilerin kalabileceği pansiyon planımızda mevcuttur.

Şafak DELİÇAKAR: Sağlık turizmi açısından Ordu’da bir hedefimiz var mı?

Şenel YEDİYILDIZ: Bu konuda hem bakanlığımızın hem de kanuni olarak çalışmalar var. Yaptığımız yatırımlar için dışarıya açılmamız var. Biz buna müsait bir ülkeyiz. Hizmetin en güzelini ve en ucuzunu veriyoruz. Bunu daha da yaygınlaştırıp bu turizmi kazandıracağız.

“ŞARTLAR EŞİT İSE MÜLAKAT YAPIYORUZ”

Şafak DELİÇAKAR: Sağlık atamalarında sağlık personelleri mülakata tabi tutulduklarını iddia ediyorlar. Bu konuda ne dersiniz?

Şenel YEDİYILDIZ: Öyle bir atama yok. Bakanlık bir genelge yayınladı. Bu mülakatta şöyle farz edelim. Biz bir A hastanemize B personeli alacağız. O elemanı KPSS ile alıyoruz. Elemanı aldığımızda bazı şartları tutmuyor onu yeniden ilan etmek zaman alıyor. İki elemana bakıyoruz şartları eşit ise birini mülakata tabi tutuyoruz.

“BÜYÜK PROJELERİMİZ VAR”

Şafak DELİÇAKAR: İktidar olarak AK Parti‘nin Ordu projeleri nelerdir?

Şenel YEDİYILDIZ: Çalıştığımız bazı büyük projelerimiz var. AB, Türkiye’ye 600 milyon aktardı. Bende diyorum ki bu paranın birazını Ordu’ya getirelim. Ordu’nun da bu paradan payını alabilmesi için ortaya koyacağımız projelerle birlikte mücadele ediyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: Ordu’da Diyaliz Merkezlerinin sayısı artacak mı?

Şenel YEDİYILDIZ: Şu anda Akkuş’ta var Çaybaşı’na da açacağız. Hasta sayısı yeterli miktara gelince açılacaktır. Mesudiye’de hasta sayısı yok ama Gölköy’de olabilir. Bazı pilot ilçelerimizde bu uygulamaya geçebiliriz.

“YATIRIMLARDA ENDİŞEYE GEREK YOK”

Şafak DELİÇAKAR: Ordu’daki devlet yatırımlarında tasarruf etmek bakımında bir azalma olacak mı? Endişeye gerek var mı?

Şenel YEDİYILDIZ: Böyle bir endişeye gerek yok. Bunlardan biri şehir hastanesi yollar devam edecek su projeleri de yapılacak herhangi bir azalma olmayacak. Çevre yolu da Kabadüz yoluyla birleşecek daha rahat bir ulaşım sağlanacak.

Ordu’da fındığa alternatif kaynakları artırmak lazım her ekonomiyi hem de istihdamı artıracaktır. Kivi bal gibi ürünleri verimli hale getirmemiz lazım. Ordu’nun arıcılığı marka hale gelmesi lazım. Kivimiz en kaliteli kivi. Hiç bir zaman kendilerini yalnız hissetmesinler hükümetimizde bende vatandaşlarımızın yanındayız.

Şafak DELİÇAKAR: Efendim, yapmış olduğunuz değerlendirmeler ve Ordu için vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ediyor, önümüzde ki süreçte de çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Şenel YEDİYILDIZ: Sayın Deliçakar, bende şahsım ve partim adına bu fırsat ve imkanı sağladığınız için şahsınıza ve Ordu Yeni Haber Gazetesi camiasına teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız