HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Temmuz 2016 Pazartesi Saat: 19:15

TEMİZ: SORUNLAR MİLLETE KURŞUN SIKMAKLA ÇÖZÜLMEZ

Saadet Partisi (SP) GİK üyesi ve Ordu İl Başkanı Erkan Temiz, darbe girişimini şiddet ve nefretle kınadıklarını bildirdi.
TEMİZ: SORUNLAR MİLLETE KURŞUN SIKMAKLA ÇÖZÜLMEZ

Saadet Partisi (SP) GİK üyesi ve Ordu İl Başkanı Erkan Temiz, darbe girişimini şiddet ve nefretle kınadıklarını bildirdi.

Temiz konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada sert ifadelere yer vererek cuntacıların karşısında olduklarını duyurdu. Temiz’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“15 Temmuz 2016 akşamı, TSK içinde yuvalanmış ve küresel güç odaklarıyla ortak hareket eden bir takım vatan hainlerinden emir alan kişilerce, Millet İradesine yönelik olarak yapılan darbe girişimini şiddet ve nefretle lanetliyoruz.

50 yıla yakın süredir Türk siyasi hayatında var olan Milli Görüş siyasi hareketinin temsilcisi olan Saadet Partisi olarak, millet iradesini ortadan kaldıran, hukuk tanımayan, emperyalist güç odaklarına sırtını dayayan darbecilerin, cuntacıların karşısında olduk. Bu gün ve bugünden sonra da karşısında olmaya devam edeceğiz.

15 Temmuz kakışması, Milli İradeye karşı, millete karşı yapılan bir darbe girişimidir. Bu yapılan tam anlamıyla bir eşkıyalıktır. Bu darbenin hedefi siyasi iktidar değil, milli irade ve millet olmuştur. Herkesin sokakta olduğu bir saatte darbeye teşebbüs edilmesi, asıl hedefin millet olduğunu ortaya koymaktadır. Millete kurşun sıkılmış, Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmıştır.

Bu darbe girişimi doğru okunmalı, kuklalar değil kuklacılar doğru tespit edilmelidir. Bu darbenin arkasında ırkçı emperyalist güçler vardır. Halen devam eden soruşturmalarda elde edilen bilgi ve belgelerden, bu darbecilerin, halen ABD’de yaşayan bir şahısla irtibat halinde oldukları, bu şahıstan emir aldıkları herkesçe bilinmektedir. Uzun süreden beridir, bu şahsın iade taleplerinin ABD tarafından dikkate alınmaması dikkate şayandır.Darbecilerin arkasındaki şahsı iade etmeyen, ülkemiz aleyhine faaliyetlere göz yuman ABD’nin halen daha stratejik ortak ve müttefik hatta model ortak olarak değerlendirilmesi ciddi bir zaafiyettir.  Hükümet bu noktada dış politikasını gözden geçirmeli ve ABD, AB ve İsrail ile olan ilişkilerini, milli menfaatler doğrultusunda yeniden yapılandırılması zorunludur. Saadet Partisi olarak, bu noktada siyasi iktidarı uyarıyoruz.

Küresel ırkçı emperyalizme maşalık yapan cuntacıların saldırılarında şehit olan asker, polis ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz.

Herkes görmüştür ki bu aziz millet iradesine sahip çıkmıştır. Hiçbir güç milli iradenin önüne geçemez. Darbeler süreci bitmiştir. Askeri, Polisi ve siviliyle tün milletimiz kenetlenmiş, iradesine, vatanına, bayrağına sahip çıkmış, cuntacılara geçit vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Ülkemizin içine sürüklendiği bir takım sorunların olduğu, gelir dağılımı adaletsizliği olduğu, dış politikada bir çok yanlışın olduğu, eğitimde, güvenlikte ve ülkemizin en temel konularında bir takım sorunların olduğu herkesin malumudur. Ancak bu sorunların çözümünün yolu millet iradesinden geçmektedir. Bu sorunlar darbelerle, millete kurşun sıkmakla çözülmez. Millet meselelerine sahip çıkar ve bu sorunları çözecek sivil bir siyasi iktidarı seçer ve sahip çıkar. Bu durumu bir defa daha tüm dünyaya göstermiştir.

Ülkemize ve aziz milletimize geçmiş olsun diyoruz. Birlik ve beraberliğimizi bozacak eylemlere prim vermeden, itidalli olmaya davet ediyoruz.” (Haber Merkezi)

 

                                                                                                       

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız