HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Eylül 2020 Cumartesi Saat: 10:10

SÖZLEŞMELİ ERLERİN HAKLARINA YAKIN TAKİP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel sözleşmeli erlerin haklarını savunmaya devam ediyor. Sözleşmeli erlerle ilgili yapılan kanuni düzenlemeye uyulmadığını belirten Adıgüzel, “Türk Silahlı Kuvvetlerindek
SÖZLEŞMELİ ERLERİN HAKLARINA YAKIN TAKİP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel sözleşmeli erlerin haklarını savunmaya devam ediyor.

Sözleşmeli erlerle ilgili yapılan kanuni düzenlemeye uyulmadığını belirten Adıgüzel, “Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki sözleşmeli erler sınır bölgelerinde ve sınır ötesi harekâtlarda sıcak alanlarda görev yapan, en çok şehit verdiğimiz askerlerden. 7 yıl gibi uzun bir süre ordumuzun daimi personeli olarak diğer muvazzaflar gibi görev yaptıkları halde sanki askerlik görevini yapmak için gelen yükümlü askerler gibi muameleye tabi tutuluyorlardı” dedi.

6 aydır eşini çocuğunu görmeyen hatta yeni doğan bebeğini göremeyen askerlerin olduğunu söyleyen Adıgüzel, “Bu durumu düzeltmek için TBMM’de son yasama döneminde kanuni düzenleme yaptıklarını ve sözleşmeli erlerin mesai bitiminde ve hafta sonları diğer muvazzaf askerler gibi evlerine eş ve çocuklarının yanına gidebilecekti. Fakat kanuni düzenlemeye rağmen birliklerde komutanların yine birlik dışlarına çıkmalarına izin vermediklerini öğrendik. 

Hem bu askerlerimizden hem de eş ve yakınlarından çok sayıda şikâyet aldık. Öyle ki 6 aydır eşini çocuğunu görmeyen hatta yeni doğan bebeğini göremeyen askerlerin olduğunu öğrendik.  Yaptığımız kanuni düzenleme Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiği halde, kışlalarda kanuna aykırı yapılan uygulamaları TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Milli Savunma eski Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştüm. 

Kanunun emri doğrultusunda hazırlanan yönetmeliğin Genelkurmay'a gönderildiğini ve tüm birliklere yayınlanarak bu sıkıntıların toptan giderileceğini dair bilgi verildi. Bu süreci de sonuna kadar takip edeceğiz” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : SÖZLEŞMELİ, ERLERİN, HAKLARINA, YAKIN, TAKİP

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız