HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Mart 2014 Perşembe Saat: 18:43

AKP DAR OLİGARŞİK BİR YAPIYA TESLİM OLDU

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra Ak Parti'nin dar oligarşik bir yapıya teslim olduğunu söyledi.
AKP DAR OLİGARŞİK BİR YAPIYA TESLİM OLDU

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra Ak Parti'nin dar oligarşik bir yapıya teslim olduğunu söyledi.

 

Özel bir televizyon kanalında gündeme dair açıklamalarda bulunan Şahin, "Kaset konusuyla Başbakan çok meşgul bu aralar. Böyle bir kasetle şantaj yapan olmadı. Böyle bir kasetten bilgim yok. Kasetin içeriğinde suç varsa savcılığa bildirmeli bildirmiyorsa suç işliyor demek. Benim açımdan yalandan ibaret." dedi Şahin, partiden ayrılış nedenleri, Başbakan Erdoğan'ın kaset iddiası, Suriye gibi konularda açıklamalarda bulundu.

 

 "Başbakan, istifamı Ordu'da büyükşehir belediye başkanı olmama bağladı”


AK Parti'den istifa etme nedeninin belediye başkanlığı adaylığı ile ilgili olmadığını belirten Şahin, "Başbakan, istifamı Ordu'da büyükşehir belediye başkanı olmama bağladı, ardından da kasete bağladı. Başbakan, o gün isim vermedi ama ben olduğum anlaşılan o sözlerinde bir tek doğruyu söyledi. O da; 45 yıllık beraber olduğumuz bölümleridir. Başbakan benimle alakalı 'Genel sekreter yaptım Istanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemimde. Daha sonra partide kurucu yaptım, daha sonra bakan yardımcısı yaptım, sonra da bakan yaptım' diyor. Burada yaptım, ettim diye sıralıyor. Kendisi farkında değil, 'ben'lik konusunda farkında olmadan adeta özsenmişlik konusunda bir Türkiye var ve Sayın Erdoğan var. Sayın Başbakan ve diğerleri var. Başbakan'ın burada söyledikleri kısmen doğru; genel sekreter yaptığım bölüm doğrudur. Ne Genel Sekreter, ne parti kurculuğu ne de bakanlık pozisyonları için bir talebim olmadı. Bütün bu görevler Başbakan tarafından ya teklif edildi ya da takdir edildi. Ve ben bakan olduğumu Sayın Başbakan'ın cumhurbaşkanlığı çıkışında öğrenmiş oldum. Onun dışında ne bir talebim var, ne görüşmem var." Diye konuştu.

 

"BIZIMLE ILGILI MONTAJ FAALIYETININ YAPILDIĞINI DUYDUM"

 

Başbakan Erdoğan'ın söylediği sözlerden hangisine inanacağını anlayamadığını kaydeden  Şahin, Başbakan Erdoğan'ın kendisiyle ilgili 'onun da kaseti var' açıklaması hakkında şunları söyledi:

 

 "Sayın Başbakan'ın ifadelerinde, cümlelerinde niye 'şantaj kasetleri var' diyor? Hangisi doğru? Belediye başkanı olamadığım için mi istifa ettim, yoksa şantaj kasetim varmış onun için mi istifa ettim? Başbakan, bunu söylemesi lazım. Kaset konusuyla Başbakan çok meşgul bu aralar. Böyle bir kasetle şantaj yapan olmadı. Böyle bir kasetten bilgim yok. Kasetin içeriğinde suç varsa savcılığa bildirmeli, bildirmiyorsa suç işliyor demek. Benim açımdan yalandan ibaret. 'Korkarak gitti' diyor. Herkes bilir, bölücü terör örgütleri de, Başbakan da bilir ne kadar korkusuz olduğumu. Kimden korkacağımı da bellidir.

 

Başbakanlıkta ve parti genel merkezinde montajlama olduğunu ve bir girişimin, bir arayışın, bir çalışmanın, bir montaj faaliyetinin yapıldığı duyumunu aldık. Bir kaset üretme çabasının olduğunu duydum. Benimle ilgili olan bir şantaj, bir kaset yoktur. Benim açımdan yalandır. Sayın Başbakan biliyorsa açıklama kendisine düşer" ifadelerini kullandı.

 

“İDDİA SAHİBİ İDDİASINI İSPATLAMAKLA SORUMLUDUR”

 

"Başbakan hep diyor, 'iddia sahibi iddiasını ispatlamakla sorumludur.' Başbakan, benim, Ordu Büyükşehir Belediye başkanı olma konusunda istekli olduğum iddiasını ispatlamalıdır." diyen Şahin şöyle devam etti: "Ikincisi, kendisiyle yaptığım görüşmede bugün aday olan, seçilmesi halinde sıkıntı olabilecek kişiyi anlattım.

 

Adayın bir takım yolsuzlukla ilişkisi olan bir kişi olduğunu ve bilgisizlik içinde olan bir kişi olduğunu söyledim. Coğrafi olarak Ordu'yu bütünüyle görememiş bir arkadaşımız. O ili bir bütün olarak görmek yerine parçalı görmeyi düşünen bir arkadaşımız. Ordu'da halkı farklı etnik unsurlara mensup kişiler mevcut. Şimdiki aday bunları matematiksel değerlerle ifade etmeye çalışmış ve bu yanlışa düşmüş bir arkadaşımız. Halk nezdinde ilgisiz, belediyecilik konusunda geçmişinde idari bir tecrübesi olamaması konusunda bir kişiyi aday yapmış durumdadır. Ama benim ayrılış sebebim bu değildir."


“SURİYE KONUSU DAR BIR KADRONUN ALDIĞI KARAR"

 

Suriye konusuna da değinen Şahin, Suriye konusunun dar bir kadronun aldığı karar olduğunu dile getirdi. Şahin, bu dar kadronun kendisine göre denemeler yaptığını ve bu ülkede uygulamaya çalıştıklarını ifade etti.

 

Açılım projesinin partide istişare edilmediğini, sadece duyurusu yapıldığını belirten Şahin, "Böyle bir şey yapılmaya kalkınca size sorulmuyor. Böyle bir şey yapılmış dendiğinde, dur bakalım hayır olur sonu diyorsunuz. Beklemek zorundasınız sonucunu. Gördük ki milli birlik ve kardeşliği açılımı dendiği gibi gitmedi. Hedeflenen gerçekleşmedi" diye konuştu. (Haber Merkezi) 

Anahtar Kelimeler : AKP, DAR, OLİGARŞİK, BİR, YAPIYA, TESLİM, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız