HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Aralık 2016 Salı Saat: 07:41

EMEP: “Kış saati uygulanmalı”

         Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, kış saati uygulamasına geçmemenin nedeninin elektrik şirketlerinin daha faza kazanmasını sağlamak olduğunu iddia etti.          Başkan Hikmet Poyraz, “Yıllara göre saat de
EMEP: “Kış saati uygulanmalı”

         Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, kış saati uygulamasına geçmemenin nedeninin elektrik şirketlerinin daha faza kazanmasını sağlamak olduğunu iddia etti.

         Başkan Hikmet Poyraz, “Yıllara göre saat değişikliğinin yapılması gereken Kasım ayı incelendiğinde elektrik harcamasının arttığı görülecektir. Son 5 yılın Kasım aylarına bakıldığında bu yıl ilk kez elektrik tüketimi geçen yıla göre yüzde 6.5 düzeyinde artış olduğunu görüyoruz. Bu artış nedeniyle elektrik şirketleri kazançlarına yani kazançlar eklediler. “ dedi.

         Söylenenlerle uygulamalar uyumlu değil

         Poyraz,”Hükümet, sürekli elektriğe gereksinimimiz var iddiasını sürdürerek HES’lere, termik ve nükleer santrallere karşı mücadele edenleri ‘ülkenin gelişmesini istemeyenler’ olarak suçluyor ama bugün yaşananlar kimin haklı olduğunu gösteriyor.

         Elektrik şirketlerinin ürettiği elektriğin tümünü alma garantisi verenlere soruyoruz. Elektriğe gereksinimiz varsa neden tasarrufu da sağlayacak yaz saat uygulamasına geçilmiyor? Ekonomik durgunluktan söz ediliyor, tasarrufun önemi vurgulanıyor ama nedense elektrikte tasarrufa gidilmiyor. Buradaki amacın elektrik şirketlerine daha fazla kazandırmak olduğunu ısrarla iddia ediyoruz.” diyerek bir an önce yaz uygulamasına geçilmesi gerektiğini belirtti.

         Karanlıkta sokağa çıkılıyor

         Poyraz, “Özellikle öğrenciler tehlikeli saatlerde sokağa çıkmak zorunda kalıyorlar. Basına yansıyanlara bakıldığında can güvenliği için de kış saat uygulamasına bir an önce geçilmesi gerektiği ortada. Okulların karanlıkta eğitim-öğretime başlaması da elektrik harcamasını artırıyor. İsraf politikasından bir an önce vaz geçilmelidir.” dedi. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : EMEP:, “Kış, saati, uygulanmalı”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız