HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Temmuz 2017 Perşembe Saat: 09:53

“ANITKABİR TÜRK ULUSUNUN KUTSALIDIR”

Anıtkabir’e Yönelik İmar Planı Değişikliği ile ilgili basın açıklaması yapan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Anıtkabir Ulusumuzun Kutsalıdır. Ulu Önd
“ANITKABİR TÜRK ULUSUNUN KUTSALIDIR”

Anıtkabir’e Yönelik İmar Planı Değişikliği ile ilgili basın açıklaması yapan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Anıtkabir Ulusumuzun Kutsalıdır. Ulu Önder Atatürk’ün ebedi istirahat ahı Anıtkabir’e gelişigüzel müdahalelerin yapılmasına yönelik alınan Büyükşehir Belediye Meclis Kararının altında kimin imzası olursa olsun izin vermeyeceğiz” dedi.

 Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçen ve kamuoyuna yansıyan Anıtkabir’e yönelik imar planı değişikliği kararı ile ilgili açıklamalarda bulunan Torun, “Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin söz konusu plan kararının alanın niteliğine yönelik büyük değişiklikler içermediği yönünde ifadeleri var. Ancak alınan karar önemli belirsizlikler içeriyor,  alanın bir bölümünde imar hakları yeniden tanımlanıyor, alanın bir bölümünün plan kapsamı dışına çıkarıldığı anlaşılıyor. Ulusal değerimiz ve kutsalımız haline gelmiş Anıtkabir gibi bir alanın böylesi bir plan değişikliğine konu olması altında kimin imzası olursa olsun kabul edilebilir değildir. Geçtiğimiz dönemde Atamızın emaneti olan Atatürk Orman Çiftliği’nin başına gelenler ortadayken ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın İller Bankası’nın yıkıntıları üzerinde çektirdiği fotoğraf hafızalardayken, Anıtkabir alanı için yapılan plan değişikliğinin kamuoyunda geniş infial uyandırmış olması şaşırtıcı değildir.” dedi.

 Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görev yapan Partili Meclis üyelerine de bu konudaki hassasiyetlerinin bildirildiğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, söz konusu imar planı değişikliğinin herhangi bir biçimde Anıtkabir ve çevresinde kabul edilmesi mümkün olmayan değişikliklere yol açmaması için gerekli her türlü girişimde bulunulacağını belirtti.

 “ANITKABİR’İN GÖLGEDE BIRAKILMASINA ASLA İZİN VERMEYİZ”

 Anıtkabir’le ilgili değişikliği yapma yetkisine sahip tüm sorumlulara da seslenen Torun, “Ne Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, ne de Atatürk’ün mirasının takipçisi olan Türk milleti bu oldu  bittiyi kabul etmeyecektir. Konunun yakın takipçisi olacağız, kutsalımız olan Anıtkabir’in çevresinin betonlaştırılması ve gölgede bırakılmasına asla izin vermeyeceğimizi tüm milletimizin bilmesini isteriz.” dedi. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : “ANITKABİR, TÜRK, ULUSUNUN, KUTSALIDIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız