HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Ağustos 2017 Cuma Saat: 10:10

TORUN: “HEDEF DEVLETİN LAİK VE DEMOKRATİK YAPISIDIR”

AKP’nin son günlerde laiklik karşıtı uygulamalarıyla ilgili basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Atatürk’ü anmadan, onun ilke ve inkılâplarından ilham v
TORUN: “HEDEF DEVLETİN LAİK VE DEMOKRATİK YAPISIDIR”

AKP’nin son günlerde laiklik karşıtı uygulamalarıyla ilgili basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Atatürk’ü anmadan, onun ilke ve inkılâplarından ilham ve güç almadan ne çağdaş ne de büyük bir devlet olunamayacağını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “İktidarın son günlerde yaptığı tüm uygulamalarının hedefi çağdaş Türkiye Cumhuriyeti devletinin laik ve demokratik yapısıdır. Atatürk’ün çıkarıldığı, bilimin temel değerlerinin yok sayıldığı, bir çok cemaatin eğitim kurumlarında cirit atacağı bir müfredatın amacı budur. Bilimde, teknolojide dünyanın geldiği nokta neresi, Türkiye’nin geldiği nokta neresidir.

Çağdaş dünya 4.0 sanayi devrimini, yapay zekayı konuşmakta, iktidar ise hala toplumu dini değerler üzerinden kamplaştırmaya çalışmaktadır. Bu iktidar hem ilimden hem de akıldan yoksun bir iktidardır. En çok da kendilerine gerekli olan laiklik ilkesi karşıtı uygulamalarını hayata geçirmek için var gücüyle çabalamaktadır. Müftülere resmi nikah izni vermeye çalışmakta,cemaatlerin anaokulu çağındaki çocukların beyinlerini yıkamasına göz yummaktadır.”diyen Torun, AKP’nin amacının laik, demokratik, hukuk devleti niteliklerini kağıt üzerine hapsetmek,  Cumhuriyetin bütün değerlerini ve kazanımlarını yıkmak olduğunu söyledi.

 

“YAPILAN HER ŞEY REJİMİ DEĞİŞTİRME ÇABASIDIR”

 

Torun,  AKP’nin, sonunun gelmeye başladığını gördüğünü, bunun içinde ülkeyi OHAL’le süresiz yönetmeyi düşündüğünü söyledi. “İktidar ulusal ve uluslararası alanda yaptığı her uygulamasıyla her geçen gün daha da yalnızlaşıyor. Artık kendini var eden güçlerin arkasında olmadığını biliyor. Bunun için de ülkeyi sürekli OHAL’le yönetmek istiyor. 

Bir kişinin talimatıyla çıkarılan KHK’lerle rejimi değiştirme çabası içerisinde.Yılmadan, usanmadan bunun için çalışıyor.Hiçbir itirazı dinlemiyor.’ diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Kamunun tüm gücününhoyratça kullanıldığını, iktidarın sahip olduğu ne varsa laik Türkiye Cumhuriyetine borçlu olduğunu unuttuğunu ve Türkiye Cumhuriyeti’ni AKP’lileştirmeye çalıştığını söyledi.

Torun; “Anayasa ve yasa değişikliklerini bunun için yapıyor. İçtüzüğü değiştirip muhalefetin sesini kısıyor. Kendi siyasi iktidarının devamlılığı için kendine engel gördüğü kim varsa, ne varsa,  nerede engel görüyorsa denetimi altında aldığı yargıyla icabınabakıyor. Kısaca iktidarda kalmak için her yola başvuruyor.” dedi.

 

“ADALETSİZ VE KALKINMASIZ POLİTAKALARIN ADIDIR AKP”

 

Mutlak yoksulluğun giderek arttığını, gelir dağılımındaki uçurumun her geçen gün derinleştiğini,  toplumun her kesiminden adalet çığlığının daha da yükseldiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Her şey Türkiye için diye yola çıkan AKP, Türkiye’de yolsuzluğunda, yoksulluğun da, adaletsizliğin de markası olmuştur. Adaletsiz ve kalkınmasız politikaların adıdır AKP. Ülkede yandaş olmayan hiç kimse ve kurum için adalet kalmamıştır. Ülke haksızlıklarla ve zorbalıkla yönetilmektedir.

İçeride ve dışarıda liyakatten uzak atamalar, kalitesiz ve vasıfsız yönetimle Türkiye itibarsızlaştırılmaya ve uçuruma sürüklenmeye devam etmektedir. Toplumsal barış ve huzur bitmiş, yoksulluk, yolsuzluk ve işsizlik tavan yapmıştır. Üretemeyen, ileri teknoloji yaratamayan, çağdaş dünya ülkelerinin çok gerisindebir Türkiye tablosu yaratılmıştır.

AKP’nin topluma söyleyeceği, vaat edeceği hiçbir argümanı kalmamıştır. Bölgesinde de dünyada da yapayalnızdır. AKP’nin Türk siyasi tarihinde artık olmayacağını, bu zihniyetin tarihin çöplüğüne gömüleceği günler çok yakındır” diye konuştu. (Ordu Yeni Haber)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız