HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Ağustos 2017 Pazartesi Saat: 06:21

“Fındıkta ki sıkıntının sorumlusu hükümettir”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, fındık üreticilerinin fiyat belirsizliğinin devam etmesinden şikayetçi olduğunu söyledi.           “Üreticilerin bir bölümü fındığını harmana getirdi ama fiyat konusunda hükümet
“Fındıkta ki sıkıntının sorumlusu hükümettir”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, fındık üreticilerinin fiyat belirsizliğinin devam etmesinden şikayetçi olduğunu söyledi.

          “Üreticilerin bir bölümü fındığını harmana getirdi ama fiyat konusunda hükümet duyarsızlığını sürdürüyor.” diyen Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Üretici bahçede ürününü harmana getirmek için emek harcıyor ama hükümetin vurdumduymazlığı devam ediyor. Şu an fındık üreticilerinin yaşadığı sıkıntının tek sorumlusu hükümettir.” dedi.

         “Bir imzalık iş”

         Poyraz, hükümetin üreticileri önemsemediğini belirterek, “ Emek Partisi olarak OHAL’e ve KHK’lere karşı olduğumuzu sürekli dile getirdik. KHK hakkını, işçilerin grevini yasaklarken, kamu emekçilerini işten atarken, televizyonları, gazeteleri kapatırken kullanan hükümet aksini iddia ediyor. Şu açık ki, hükümet üreticileri Ferrero başta olmak üzere yerli ve yabancı tarım tekellerine teslim etti. Hükümet bizleri şaşırtsın bir KHK ile de fındık üreticilerinin lehine bir karar çıkarsın. Hükümet fındık üreticilerini düşündüğünü iddia ediyorsa bunu yapar. Bir KHK ile en az 15 TL taban fiyat açıklar, bunun altında fındık alımını yasaklar. Zor değil. İşçilerinin grevini KHK ile yasaklamak ne kadar kolaysa, fındık üreticilerinin ürünlerini değerinde satabilmesini sağlamak da o kar kolay. Ama yapamaz çünkü Hükümet işçiden, üretici köylüden yana değil; tekellerin, sermaye örgütlerinin çıkarlarını korumayı kendine görev etmiş.”

         “Yasa teklifi de bekliyoruz”

         Fındıkla ilgili elinde çözüm üretmek için olanak olanların konuşmasının anlamsızlığını vurgulayan Poyraz, “Özellikle Hükümet ve Meclis’te grubu olan partilerin konuşmadan çok çözüm için yasal düzenleme taleplerinin olması gerekir. Hükümetin niyeti ortada. Üreticilerin emeğini, ürününü serbest pazar adı altında tarım tekellerine terk etti. Ya muhalefet ne yapıyor? Üreticileri mağdur eden politikaların nedeni olan yasaların iptali için Meclis’e bir teklif sunuldu mu? Her yıl aynı sorunları konuşup duruyoruz. Sorunların çözümün bir adımı da yasal değişikliklerin yapılmasıdır” diye konuştu.

         “Herkese görev düşüyor”

         Herkese de görev düştüğünün altını çizen Poyraz; “Fındıkta yaşanan sorunun giderilmesi için herkes üzerine düşen görevi yapmalı, üreticileri mağdur edenler ve politikalar teşhir edilmeli; üreticilerin kendi çıkarları için birlik ve dayanışma içinde olmaları yönünde çaba harcanmalıdır. Asıl çözüm üreticilerin örgütlü gücünün ortaya çıkmasıyla olacaktır.  Emek Partisi, bunun sağlanması için tüm olanaklarını seferber etmeyi sürdürecektir” şeklinde konuştu. (Ordu Yeni Haber)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız