HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Eylül 2017 Pazartesi Saat: 08:41

EMEP: “HÜKÜMET FINDIĞA ZARARLI”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Tarım Bakanı Eşref Fakıbaba’nın, “Tüm fındığı alacağız”; Kültür ve Turizm Bakanı ve Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş’un “Üreticileri tekelcilere ve tefecilere ezdirmeyeceğiz” a
EMEP: “HÜKÜMET FINDIĞA ZARARLI”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Tarım Bakanı Eşref Fakıbaba’nın, “Tüm fındığı alacağız”; Kültür ve Turizm Bakanı ve Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş’un “Üreticileri tekelcilere ve tefecilere ezdirmeyeceğiz” açıklamasına tepki gösterdi.

         Tarım Bakanı Fakıbaba’nın,”Üreticilerin tüm fındığını alacağız” açıklamasını değerlendiren EMEP Ordu İl Başkanı Poyraz, “Bakan üreticilerin tüm fındığını TMO’nun alacağını açıkladı. Bu olumlu bir adım ancak üreticilerin tepkileri büyümeye başladığı; özellikle de Giresun’da ve Ordu’da miting yapılacağı için böyle bir karar aldılar. TMO 10 TL’den tüm fındığı alsa ne olacak ki, TMO yurtdışına fındık satmayacağına göre, fındığa gereksinim duyan tekellere 10.50TL’den satar. Her zaman böyle yapmadı mı?” dedi.

         Mitingler etkisini gösteriyor

         Üreticilerin tepkisinin büyüdüğü ve yeni miting kararlarının alınmasının etkili olduğunu belirten Poyraz, “Çarşamba günü Giresun’da, Cumartesi günü Ordu’da yapılacak mitinglerin etkisi görüldü. Dönümüne göre fındık alan TMO’nun tüm fındığı alacağının açıklamasının başka anlamı yok ama üretici bu oyunu bozacaktır. Üretici TMO’nun tüm fındığı almasını istiyor ama 10TL’ye değil. Fındığın en az 15 TL olmasın istiyor. Fındık 15 TL olamadığı sürece tepki bitmeyecektir.” dedi.

         Fındık fiyatı da artacak

         Tepkiler büyüdükçe Tarım Bakanı yeni açıklamalarda bulunuyor. Bu da mücadelenin kazanımla taçlanacağını gösteriyor. Fındık için yapılan hak eylemlerini kimin yaptığına bakmadan destek verip katılım sağlamalıdır. Bakanın sürekli yeni ‘müjdeler’ vermesi üreticilerin tepkisinin büyümesinden. Üreticiler birlik ve beraberliğini devam ettirirse Tarım Bakanı fındık fiyatının artırıldığına yönelik yeni ‘müjde’ de vermek zorunda kalacaktır.”

         Tekellere teslim etmeyeceklermiş

         Numan Kurtulmuş’a da tepki gösteren Poyraz, “Ülkenin başına tekelleri kendileri bela etmemişler gibi, üreticileri tekellere, tefecilere ezdirmeyeceklerini söylüyor. Ferrero’yu belirleyici tekel yapan hükümet değil mi? Yerli ve yabancı tekeller ‘silah’ zoru mu kullandı hükümete de onların lehine yasalar çıkardılar? Üreticiler boş açıklamalara doydular. 10TL tavan fiyatı, tekellerin işine yarıyor. Yani hükümet tekeller çıkarına fındık politikası belirledi ve uyguladı. Üreticilerin tepkisi her gün büyürken hükümet kabus görmeye başladı, ne dediğini, ne yapacağını şaşırdı.” dedi. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : EMEP:, “HÜKÜMET, FINDIĞA, ZARARLI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız