HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Ocak 2018 Cuma Saat: 09:52

TORUN’DAN, İNFAZ MEMURLARI İÇİN KANUN TEKLİFİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ceza İnfaz Kurumu personelinin çalışma koşulları dikkate alındığında, emniyet hizmetleri sınıfında yer alan diğer kamu personeli ile aynı çalışma
TORUN’DAN, İNFAZ MEMURLARI İÇİN KANUN TEKLİFİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ceza İnfaz Kurumu personelinin çalışma koşulları dikkate alındığında, emniyet hizmetleri sınıfında yer alan diğer kamu personeli ile aynı çalışma koşullarını taşımaları nedeniyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılacak değişiklikle Ceza İnfaz Kurumu Personelinin Emniyet Hizmetleri sınıfına dahil edilmesi, 3717 sayılı Kanun değişikliği ile fazla mesai verilmesi hususunda TBMM’ye kanun teklifi sundu.

Torun, TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifiyle yürürlüğe girmesi halinde Ceza İnfaz Kurumları personeli (Ceza İnfaz Kurumu Müdürü, ikinci müdürü, idare memuru ve ceza ve infaz koruma memuru” “Emniyet Hizmetleri Sınıfına” dahil edilecek ve personele fazla mesai verilmesi sağlanacak.

Bu arada teklifin gerekçesinde, görev sürelerinin büyük bir bölümünü tutuklu ve hükümlülerle aynı ortamda geçiren Ceza İnfaz Kurumu personelinin çalışma şartlarının ağırlığının yanı sıra tehdit alma, hakarete uğrama, yaralanma ve hatta hayatlarını kaybetme gibi riskler altında çalıştığı belirtildi.

Ayrıca ruhen ve bedenen yıpranarak çalışan, yeterli güneş ışığından, hijyenik ortamlardan, temiz havadan yoksun bir şekilde, stres altında ve elektromanyetik radyasyona ve X ışınlarına maruz kalarak mesai mefhumu olmadan, bayram tatilleri de dahil 7-24 yüksek duvarlar ve demir parmaklıklar arkasında, hizmet veren bir meslek grubu olduğu, bu çalışma koşullarının aileleriyle birlikte psikolojik bunalım yaşayıp, tedavi görmek zorunda kaldıkları ifade edildi.

Aileleri ve çevresiyle birlikte tehditlere maruz kalmaları, yaralanma ve ölüm riski altında çalışmalarının yanı sıra ceza infaz kurumlarının yerleşim alanları dışında olmasının da ayrı bir maddi külfetle de karşı karşıya kaldıkları da vurgulandı.

Milletvekili Torun,  kanun teklifiyle, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Ceza İnfaz Kurumları asgari standartlarında personel ile ilgili kurallara da uygunluk sağlanacağını, infaz kurumlarında verimliliğin artacağı, nitelikli personelin çalışmasının ve kalıcılığının özendirileceğinin de mümkün olabileceğine dikkat çekti. (Ordu Yeni Haber)

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : TORUN’DAN, İNFAZ, MEMURLARI, İÇİN, KANUN, TEKLİFİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız