HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Şubat 2018 Cumartesi Saat: 10:42

“BELEDİYELERİN ACİL KANA İHTİYACI VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun TBMM Başkanlığına Belediyelerinin gelirlerinin artırılmasına yönelik kanun teklifi sunarak; “belediyelerin acil kana ihti
“BELEDİYELERİN ACİL KANA İHTİYACI VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun TBMM Başkanlığına Belediyelerinin gelirlerinin artırılmasına yönelik kanun teklifi sunarak; “belediyelerin acil kana ihtiyaçları olduğunu söyledi.

 “Türkiye'de köyden kente göç olanca hızıyla artıyor. Çok hızlı ve denetimsiz bir kentleşme yaşanıyor. Kent nüfusları büyüyor, hizmetlere olan talepte hem hacim hem de çeşitlilik olarak artıyor.” diyen Torun, ülke nüfusunun yaklaşık üçte ikisinin kentlerde yaşadığını belirtti.

Buna paralel gecekondulaşma, hava kirliliği, altyapı yetersizliği, trafik gibi sorunların da hızla arttığına dikkat çeken Torun, “İnsan ve çevre sağlığının korunması gibi temel hizmetlere olan talepte hızlı bir artış sürerken, bir yandan da toplumsal yaşamdaki gelişmelerle birlikte yeni hizmet alanları ortaya çıktı. Belediyeler çevrenin korunması ve refahın artırılması gibi yakın zamana kadar yerel yönetimlerin görev alanının dışında olduğu varsayılan konularda da bugün gittikçe yükselen bir talebi karşılaşmak durumunda kaldılar.” dedi.

 DEMOKRASİNİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRELİM

 “Belediyelerimiz milyonluk yatırım yapıyorlar,  vatandaşımız neredeyse doğumundan ölümüne kadar aldığı hizmetlerin ilk adımı belediyelerimiz.  Ancak belediyelere aktarılan kaynaklarla istenilen hizmetler arasında uçurum var. Gelirleri halka hizmet etme noktasında son derece yetersiz kalıyor. Belediyelerimizin desteklenmesi gerekiyor ki, vatandaşın yerelden beklediği hizmetler eksiksiz yerine getirilsin. Vergisini eksiksiz ödüyor. Hizmet bekliyor. Altyapısı eksiksiz, yolu temiz olsun istiyor, çocuğuna kreş, yaşlısına bakımevi istiyor. Sosyal kültürel faaliyet istiyor. Çalışmak için iş alanı istiyor. Kısacası sağlıklı, mutlu ve huzurlu olmak istiyor. Demokrasinin de gereği bu değil midir, zaten.” diye soran CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, verdikleri kanun teklifiyle İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden verilen payın artırılmasını istedi.

 Belediyelerin mevcut görevlerini etkin ve kaliteli biçimde yerine getirecek gelir kaynaklarının yetersiz olduğunu da ifade eden Torun, belediyelerin gelir kaynaklarının çok büyük ölçüde merkezi yönetimin yardımlarına ve genel bütçe gelirlerinden aktarılan paylara dayandığını, bu kaynaklardan sağlanan gelirlerin yetersiz olmasının  yanı sıra hızla artan kentsel altyapı ihtiyacı  karşısında belediyelerin sık sık ve önemli miktarlarda borçlanmasına yol açtığını kaydetti.

 GENEL BÜTÇE GELİRLERİ TAHSİLATI PAYI YÜZDE DOKUZA ÇIKACAK

 Giderek büyüyen kaynak açığı ile karşı karşıya kalan belediyelerin gelir kaynaklarının arttırılması ve belediyelerin mali yapılarının daha sağlıklı bir hale getirilmesi gerektiğini  de sözlerine ekleyen  Torun, “TBMM Başkanlığına sunduğumuz kanun teklifiyle, büyükşehir belediye sınırları içinde yapılan genel bütçe vergi gelirleri tahsilatı toplamından ayrılan yüzde 6’lık pay yüzde  9’a çıkacak. Belediyelerimiz rahat bir nefes alacak.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : “BELEDİYELERİN, ACİL, KANA, İHTİYACI, VAR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız