HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Şubat 2018 Cumartesi Saat: 10:43

“ALGI YARATMAYA ÇALIŞANLAR AVUÇLARINI YALARLAR”

CHP’Lİ ŞAHİN, SERT KONUŞTU;
“ALGI YARATMAYA ÇALIŞANLAR AVUÇLARINI YALARLAR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, partisinin 36. Kurultay seçimlerinin ardından parti binasında düzenlediği basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Şahin, düzenlediği toplantıda MHP 21. Dönem Ordu milletvekili Cemal Enginyurt’un, 2 Şubat’ta katıldığı bir programda, ‘CHP’den MHP’ye katılımlar var, CHP’den akın akın kopmalar var’ sözlerine sert tepki göstererek; “Aç tavuk kendini darı ambarında zanneder” dedi. 

Parti içi muhalefeti de değerlendiren İl Başkanı Şahin, CHP’de kaybeden her zaman kazananın yanında yer alarak partisinin iktidarı için mücadelesine devam ettiğini söyledi.

“KILIÇDAROĞLU İKTİDAR SİNYALLERİ VERDİ”

Şahin, yaptığı konuşmada; “Hepinizin malumu olduğu gibi 3-4 Şubat’ta, Cumhuriyet Halk Partisi 36. Kurultayını tamamlamış olup, genel başkan seçimi ile Parti Meclis seçimi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimleriyle kurultayı tamamlamış oldu. Öncelikli olarak yapılan bu seçimlerin partimize, şehrimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, tekrar partililerimizin ve delegelerimizin yüksek oranda onayını alarak yeniden genel başkan seçildi. Genel Başkanımız yaptığı açıklamalarda önümüzde ki süreçte de CHP’nin önümüzde ki seçimlerde de gerek yerel seçimlerde gerekse genel seçimlerde tekrar genel başkanlık yani milletvekilliği seçimlerinde iktidara taşıyacağının sinyallerini verdi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ GERİ ALACAĞIZ”

Bunlardan ilki hepinizin bildiği gibi yerel seçimler. Olağan süreç devam ettiği sürece bir erken ya da genel seçim süreci olmadığı sürece ilk önce yapılacak olan seçimler yerel seçimlerdir. Genel Başkanımız, Kurultay konuşmasında çok iddialı bir söz söyledi. Dedi ki CHP, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa gibi illeri alacaktır. Bizde buradan sesleniyoruz ve diyoruz ki genel başkanımız söylemedi ama biz de burada genel başkanımızın temsilcisi olarak söylüyoruz ve diyoruz ki Ordu Büyükşehir Belediyesini ve bir çok ilçe belediyesini tekrar sosyal demokrat belediyecilik anlayışına hakim kılacağız ve onları tekrar geri alacağız” dedi.

“İNCE’DE VARGÜCÜYLE ÇALIŞACAKTIR”

Kurultayı da değerlendiren Şahin; “Bu Kurultay’da iki tane genel başkan adayı yarıştı. Biri seçilen genel başkanımız  Kemal Kılıçdaroğlu ve yine Yalova milletvekilimiz Muharrem İnce, kamuoyunda bir takım spekülasyonlar yapıldı bu seçimle ilgili olarak. Ama hiç kimse kendini buğday ambarında hissetmesin. Bizler kendi aramızda yarışırız çünkü bizim demokrasi geleneğimiz budur. Biz bu yarışın sonucunda kazandıktan sonra kaybeden kazananın yanında daima yerini alır ve CHP’yi iktidara taşımak için o da var gücü ile çalışır. Muharrem İnce’de var gücü ile çalışacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

 “AÇ TAVUK KENDİNİ BUĞDAY AMBARINDA ZANNEDER”

MHP’li Cemal Enginyurt’un iddialarına da cevap veren Şahin; “Kamuoyunda bir takım algılar var. Efendim CHP’den kopmalar başladı bu seçimler sonucunda. Özellikle 2 Şubat 2018 tarihinde eski Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, bir televizyon programında şöyle bir açıklama yaptı. Ben bunu kendim dinledim. Dedi ki, ‘CHP’den kopmalar yaşanıyor’, tam deyimi ile söylüyorum dedi ki; “Akın akın MHP’ye CHP’den katılımlar yaşanıyor.”

Biraz önce söylediğim atasözü aynen kendisi içinde geçerli. Hatta orada şunu da söyledi ve dedi ki, “İl Başkanı çok güveniyorsa kendisine, çıkar buna cevap verir” dedi. Ben buradan sizlerin aracılığı ile bütün kamuoyuna sesleniyorum. Aç tavuk kendini buğday ambarında zannedermiş. Akın akın dediği üye akımı şudur arkadaşlar. Altınordu ilçesinde 7 tane istifa var, 58 tane yeni kayıt var yılbaşından bu yana. Fatsa ilçesinde 3 istifa, 42 yeni kayıt var. Ünye ilçesinde 4 istifa, 53 yeni kayıt var.

Bu istifaların yüzde 99’u hepinizin bildiği üzere taşeron işçilerin kadroya geçişi sırasında kendilerini rahat hissetmeleri için yani esasen bir yasal engel olmamasına rağmen kendilerini rahat hissetmedikleri için kamuya geçişte bir zorluk yaşayabileceklerini düşündükleri için istifa etmişlerdir. Başka hiçbir tarafa gidiş yoktur. Bir tek Fatsa’da bir üyemiz istifa edip ki daha önce de MHP’den gelmiş CHP’ye, böyle zigzaglar yaşayan birisi ve kendisi tekrar MHP’ye üye olmuştur.

“ALGI YARATMAYA ÇALIŞANLAR AVUÇLARINI YALARLAR”

Cemal Enginyurt’un akın akın dediği, MHP’ye kayıt var dediği kişi sadece bir kişidir. Bunuda bütün ulusal bir televizyonda açıklama yaparak CHP üzerinden algı yaratmaya çalışanlar, avuçlarını yalarlar. CHP önümüzde ki sürecin en güçlü partisi olarak, önümüzde hem yerel seçimleri hem de genel seçimlerinde başarılı olacak ve 2019’dan itibaren bu ülkeyi artık CHP yönetim kadroları yönetecektir. Buna inancım tamdır. Önümüzde ki günlerde zaten sahaya ineceğiz. Önümüzde ki hafta genel başkanımızdan bir randevu alarak hem yerel hem de genel seçimler için stratejimizi belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“10 LİRA KART BEDELİ NEREYE ÖDENİYOR?”

Şahin, toplu taşıma sistemine de değinerek; “Bu arada Büyükşehir Belediyesi yeni dolmuş hatları uygulamasına geçti. Uygulamada 10 TL kart bedeli ve yeni bir düzenleme yaptı onları biliyorsunuz zamları da yeniden düzenledi. Yine vatandaşa bir yükleme yaptı ve zaten zor geçinen vatandaşlarımız, ekstradan bir yük daha yüklenmiş oldu.

Biz buradan soruyoruz bu 10 Liralık kart bedeli kime, nereye ve ne için alınıyor. Lütfen bunun açıklaması yapılsın. Evet 10 Lira kart bedeli olduğu söyleniyor ama bu 10 Lira kart bedeli nereye ödeniyor? Tamam belediyeye ödeniyor da bunun parası kime gidiyor? Yani belediye mi alıyor? Yoksa belli bir maliyeti mi var? Maliyeti varsa ne kadar var? Bunlarla ilgili kamuoyu adına bir açıklama bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız