HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Şubat 2018 Pazar Saat: 10:06

CHP’DEN MEYDAN TEPKİSİ

CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nı eleştirdi. Başkan İsa Maral, son yıllarda yapılan bazı yanlışların bir takım sorunları beraberinde getirdiğini ifade ederek, “Yerel yönetim uygulamaları, özellikle
CHP’DEN MEYDAN TEPKİSİ

CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nı eleştirdi. Başkan İsa Maral, son yıllarda yapılan bazı yanlışların bir takım sorunları beraberinde getirdiğini ifade ederek, “Yerel yönetim uygulamaları, özellikle imarla ve kamusal alanlarla ilgili tasarruflar, şehrin geleceğini de çok yakından ilgilendirdiği için karar verilirken onlarca yıllık etkileri göz önüne alınarak ve halkın hassasiyetleri de dikkate alınarak yapılmalıdır.

Özellikle son yıllarda çok fazla da etüt edilmeden, uzman görüşü alınmadan ve kamu yararı da düşünülmeden kamusal alanlar belirli bir pay karşılığında tamamen devredilmektedir. İlk aşamada halkın ucuz hizmet alma olanağı ortadan kalkmakta; dışsal etkiler olarak da artan hacim, otopark sorunu ve trafik keşmekeşini de beraberinde getirmektedir.” dedi.

-“Ranta kurban verilmiştir”-

Kamusal alanların kamu payı karşılığında tamamen elden çıkarıldığını belirten Maral, “Milyonlar harcanarak yapılan çevre yolunun rahatlatması düşünülen şehir içi trafik yeniden ve yeniden yoğunlaşmaktadır. Bu modelle yapılan uygulamalar hepimizin malumu, o anlamda isim olarak saymak istemiyorum. Oysa Ünye’nin ihtiyacı kent merkezinde daha çok kültürel faaliyet alanı, kent çevresinde ise yeni cazibe alanlarının oluşturulmasıdır. Ünyelinin büyük umutlar bağladığı pazaryerindeki kamusal alan da bu anlamda özel önem arz eden bir değerdi; ne yazık ki o da belirli bir kamu payı karşılığında tamamen elden çıkarılmıştır. Ne yazık ki;  kültür sitesi, meydan, park ve diğer sosyal donatı alanı olarak değerlendirileceği ümidini taşıdığımız bu alan da ranta kurban verilmiştir.” diye konuştu.

-“ Ortada meydan falan yoktur”-

Ortada; sözde meydan olarak bırakılan alanın, o yoğunluktaki işyerlerinin ikmaline ancak olanak sağlayacak büyüklükte olduğunu söyleyen İsa Maral, “Önce burada derme çatma tezgahlarda geçimini sağlayan esnaf yeni yapılan pazaryerine taşınmış, ardından meydan yapılacağı zannedilen alan gereksiz yere yoğunlaştırılmış ve elden çıkarılmıştır. Ünye’nin merkezinde etkileri ve yoğunluğu yine onlarca yıl sürecek yeni bir beton ucube meydana getirilmiştir. Ortada meydan falan da yoktur. Ortada; sözde meydan olarak bırakılan alanın, o yoğunluktaki işyerlerinin ikmaline ancak olanak sağlayacak büyüklüktedir. Uygulamanın nasıl olacağının örneği stadyum altındaki binaların uzantılarından da anlaşılmaktadır, meydan denilen alan da dükkân uzantıları ile ortadan kalkacaktır” dedi. 

-“ Ünye’nin en değerli arazisi peşkeş çekilmiştir”-

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kamu yararının olmadığını ifade eden Maral, “Yapılan işte kamu yararı yoktur. Ünye’nin en değerli arazisi neredeyse bir otopark geliri için terk edilmiş ve peşkeş çekilmiştir. Benzer uygulamaların halkçı yerel yönetimler tarafından nasıl yapıldığını da bütün kamuoyu çok iyi bilmektedir. Modern kentler oluşturma yolunda sayısız örnekler veren sosyal demokrat belediyeler kent içinde ormanlar, kültür merkezleri, parklar oluştururken, kent rantına göz dikmiş zihniyetler kentleri tanınmaz hale getirmektedir. Yapılan uygulama belediye bütçesinden para çıkmamasını marifet sayan belediye yöneticileri ve ihaleyi alan yüklenici haricinde kimseyi tatmin etmemiştir.” diye konuştu.

-“CHPLİ Meclis Üyelerinin soru önergeleri cevaplanmadı”-

CHPli Belediye Meclis Üyelerinin soru önergelerine mecliste cevap verilmediğini ileri süren Maral şunları söyledi:

 “Cumhuriyet Halk Partisi olarak anlayışımız; Ünye’yi, Ünye’de yaşayan insanların ortak arzuları doğrultusunda doğaya, çevreye saygılı insan odaklı yönetmektir. Ayrıca her yıl; yılda birkaç defa belediye hizmetlerine, kiralara ve vergilere enflasyon oranının çok üzerinde zamlar yapılmaktadır. Özellikle kiralarda yapılan artış, esnafımızın altından kalkamayacağı boyutlara ulaşmıştır. Yıllık yasal kira artışı TEFE+TÜFE/2=15,38 yüzde olduğu halde yüzde 250/300’e varan kira artışı esnafı evine ekmek götüremez duruma getirmektedir.

Bu anlamda; Belediye meclis üyelerimizin yerel sorunlarla ve belediyenin olumsuz uygulamaları ile ilgili 06 Temmuz 2015, 06 Aralık 2016 ve 05 Aralık 2017 tarihlerinde verdiği meclis soru önergelerine ısrarla yanıt verilmemektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ve benzer uygulamaların takipçisi olacağımızı ve halkımızın da bu konularda duyarlılığının artırılması yolunda bilgilendirme çalışmalarının daha etkin olarak yapacağız.” (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : CHP’DEN, MEYDAN, TEPKİSİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız