HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Şubat 2018 Pazartesi Saat: 08:42

“HÜKÜMET HİÇBİR ÖNERİMİZİ DİKKATE ALMADI”

ÇOCUK TECAVÜZLERİ VE KADINA ŞİDDET KONULARINI, OGC’DE MASAYA YATIRAN TORUN;
“HÜKÜMET HİÇBİR ÖNERİMİZİ DİKKATE ALMADI”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin ve Altınordu İlçe Başkanı Bülent Akpınar ile yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle OGC’ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, burada gündeme dair açıklamalarda bulundu.

OGC Başkanı Recep Aydın ve Basın Mensupları tarafından karşılanan Torun, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 81 ilde hayata geçirdiği Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM)’in Ordu’da henüz faaliyete geçmemesini araştıracaklarını ve konunun takipçisi olacaklarının sözünü veren Torun, son günlerde yaşanan Çocuk tecavüzleri ve Kadına Şiddet konularında da önemli açıklamalarda bulundu.

“İNŞALLAH MEHMETÇİĞİMİZ SIHHATLİ BİR ŞEKİLDE DÖNER”

Açıklamasına, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin olarak başlayan Torun; "Oradaki terör unsurları inşallah en kısa sürede yok edilip kahraman Mehmetçiklerimiz evlerine sağlıklı sıhhatli bir şekilde döner." dedi.
Torun, şu anda Türkiye gündemindeki en önemli konunun Afrin olduğuna işaret ederek, yağmurda çamurda gece gündüz Mehmetçiğin mücadele verdiklerini vurguladı.
"Biz burada rahat dolaşabiliyorsak, rahat uyuyabiliyorsak onların sayesinde." ifadesini kullanan Torun, "İnanıyorum ki oradaki terör unsurları inşallah en kısa sürede yok edilip kahraman Mehmetçiklerimiz evlerine sağlıklı sıhhatli bir şekilde döner. Afrin'de ölen bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun, ruhları şad olsun. Yaralılarımıza, gazilerimize de acil şifalar diliyorum." dedi.

“HÜKÜMET HİÇBİR ÖNERİYİ DİKKATE ALMADI”
Torun, çocuk istismarıyla ilgili ise şu değerlendirmelerde bulundu: 
"Çok duyarlı olduğumuz ve olmamız gereken bir konu gündeme geldiği için bu kadar isyanımız var. Hepimizi çok derinden sarstığı, bire bir muhatap olduğumuz için. Biz daha önce Aladağ'da çocuklarımız yandığında, kadına şiddette veya çocuk istismarında da 'Meclis'te bir komisyon kuralım, bu üzerinden siyaset yapacağımız bir konu değil. Bu, ülkenin önemli bir sorunu, üzerine gidelim.' dedik fakat hükümet 'Hep ben bilirim, ben yaparım.' diyerek hiçbir öneriyi dikkate almadı."
Toplumun infial halinde olduğunu anlatan Torun, "Tedbir alınması lazım, cezai müeyyidenin uygulanması lazım. Bir şekilde bu sorunun çözülmesi lazım ama bugüne kadar ne sokak eylemleri ne Meclis'teki tartışmalar ne verilen kanun teklifleri ne komisyon önerileri... Hiçbir şekilde kale alınmadı ama sorun hemen yanımızda, yanı başımızda. İçimiz yanıyor, canımız acıyor, çocuklarımızın psikolojisi bozuluyor." diye konuştu.

“ORDU’DA “ÇİM”İN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Öte yandan 81 ilde hayata geçirilen Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM)’in aylardır neden hala faaliyete geçmediğinin nedenlerini de araştıracaklarını sözlerine ekleyen Torun, bu konunun da yakın takipçisi olacağını söyledi.
Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı 
Recep Aydın da ziyaretinden dolayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'a ve beraberinde ki heyete teşekkür etti. (Ordu Yeni Haber)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız