HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Şubat 2018 Perşembe Saat: 08:35

ŞAHİN; “ÇOCUK İSTİSMARI VAKALARI YÜZDE 700 ARTTI”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Av. Atilla Şahin, yaptığı açıklamada cinsel istismar vakalarına dikkat çekti. Yargının bağımsızlığı, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın Ordu ziyareti ve Ordu’da ki HES konularına
ŞAHİN; “ÇOCUK İSTİSMARI VAKALARI YÜZDE 700 ARTTI”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Av. Atilla Şahin, yaptığı açıklamada cinsel istismar vakalarına dikkat çekti. Yargının bağımsızlığı, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın Ordu ziyareti ve Ordu’da ki HES konularına da değinen Başkan Atilla Şahin, önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Şahin; “Dünyada Çocuk Bayramı olan tek ülkeyiz ancak ne yazık ki geldiğimiz şu noktada Avrupa’daki en yüksek çocuk yaşta evlendirilen kız çocukları oranına sahip bir konumdayız. Toplumumuzun kanayan yarası çocuk istismarının engellenmesi için istismarcılar hiçbir durumda ceza indiriminden yararlanmamalı ve en ağır şartlarda cezalandırılmalıdır, konuya ilişkin önlemler arttırılmalı ve eğitim programları oluşturulmalıdır. Cinsel istismar vakalarıyla ilgili ciddi bir farkındalık sağladık ancak bu yeterli değil. Ülkemizde güvende olmayan bir tek çocuk kalmamalıdır” dedi.

Tecavüz ve istismar vakalarının istatistik sonuçlarını da aktaran Şahin, şöyle devam etti; “İşte Türkiye’deki o utanç verileri: Tecavüzcülerin yüzde 5'i ortaya çıkarken, yüzde 95'i gizli kalıyor. Ensest ilişkilerden bin tecavüzcüden sadece biri açığa çıkıyor. Adliyelerdeki dört tecavüz vakasından biri çocuklarla ilgili. İstismarların yüzde 66’sı akraba, komşu gibi tanıdık kişiler tarafından yapılıyor. İstismarcıların yüzde 9’u çocukla aynı evde yaşıyor. Ülkemizde 181 binin üzerinde çocuk gelin olduğu biliyor ancak dini nikahlar nedeniyle gerçek sayın bunun çok daha üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Ülkemizde son 10 yılda çocuk istismarı vakaları yüzde 700 arttı. Çocuk istismar vakaları son 10 yılda 300 bini geçti.

Tüm bu nedenlerle; İstismar vakaları hakkındaki davalarda hiçbir şartta indirim uygulanmamalıdır. İstismarcının cezasının infaz edildiği süreçte koşullu salıverilme uygulaması ile cezasının üçte ikisi çektikten sonra tahliye edilmesi ihtimali ortadan kaldırılmalıdır. İstismara uğrayan kişinin yaşayacağı travma dikkate alınarak defalarca kez muayene edilmemeli ve rehabilitasyon görmesi sağlanmalıdır.

Çocuk parklarına ve okulların tüm alanlarına güvenlik kameraları takılmalıdır. Çocuk parklarında güvenliği ve temizliği sağlayacak personeller bulunmalıdır. Çocuklarla bire bir iletişimde olacak tüm personelin ilgili güvenlik soruşturmasından ve psikolojik testlerden geçmesi, adli sicili bozuk kişilerin bu alanda istihdam edilmemesi sağlanmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumları'nın da katılacağı eğitim programları oluşturulmalı, kamuoyuna kitapçıklar dağıtılarak bilgi edinmeleri sağlanmalı, düzenli aralıklarla eğitimler tekrarlanmalıdır.

Sağlık personellerinin cinsel istismarlar hakkında eğitim alması sağlanmalıdır. Bu konuda düzenlenen eğitimlere tüm vatandaşlarımızın katılımı sağlanmalı ve farkındalık projeleri oluşturulmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim ve liselerde cinsel eğitim dersi verilmelidir. Küçük yaşta çocuklar üzerinde daha büyük bir tehlike bulunması nedeniyle okul öncesi eğitimcilerin yapacağı çalışmalar ile çocuk istismarı ve ihmali konusunda eğitim çalışmaları yapılmalıdır” diye konuştu.

Deniz Yücel’in tahliyesi ile ilgili yargının bağımsızlığına da dikkat çeken Şahin, şunları söyledi; “İnfaz Rejiminden bahsederken aklıma yargının güvenilirliği ile ilgili bir konu takıldı.  Sayın Cumhurbaşkanı Deniz Yücel’den bahsederken, onun bir terörist olduğunu kendilerinin iktidarda olduğu sürece hapisten çıkamayacağını söylemişti. Fakat daha iddianame hazırlanmadan Başbakan’ın bir başka ülkenin başbakanı ile görüştükten hemen sonra tahliye edilmesi aklıma bir takım soruların takılmasına neden oldu. Eğer Deniz Yücel bir teröristse neden tahliye edildi.? Yok eğer terörist değilse neden bu kadar uzun süre tutuklu kaldı.?”

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın Ordu ziyaretine de değinen Şahin; “Sayın Recep Akdağ geçenlerde Ordu’yu ziyaretinin ardından gazetelere yaptığı açıklamada partimizi terör örgütleriyle yan yana koyan açıklamalarda bulunmuşlardır. Şu husus herkes tarafından çok iyi bilinmelidir ki; Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir terör örgütü ile yan yana olamaz. Türkiye’nin kurucusu olan partimizi bu tür terör örgütleri ile yan yana koyanlar önce kendilerine bakacaklar.

YPG/PYD milislerini n topraklarımızdan geçmesine izin veren herhalde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı değildir. Şivan Perver ile yan yana resim veren de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu değildir. İktidar partisi mensuplarının partimizi terör örgütleri ile ilişkilendirme isteği ve bu yöndeki algı çabaları boşuna çabalardır.

Çok değerli halkımız çok iyi bilmektedir ki Cumhuriyet Halk Partisi ve mensupları terörle ve terör örgütleri ile asla yan yana olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır. Hükümet yetkililerinin bu yöndeki açıklamaları kendi ayıplarını örtmek için girişilen çabalardır. Ancak halkımız artık bu yalanlara kanmamaktadır” şeklinde konuştu.

HES’LER

Açıklamasının son bölümünde Ordu İli Karadeniz’de en fazla HES yapılan illerden biridir diyen Şahin; “Şu ana kadar yapılan HES‘lerin doğayı ne kadar tahrip ettiğini söylememize gerek bile yoktur. Geçtiğimiz hafta sonu milletvekilimiz Seyit Torun ve Altınordu İlçe Başkanımız ile birlikte yapılacağı söylenen Karaoluk köyündeki Çiseli Şelalesine gittik. Bu şelalenin 800 m. yukarısına bir HES yapılacağı bilgisi üzerine yerinde incelemelerde bulunduk. Gelişmiş ülkelerde bu tür doğa harikası yerleri korumak adına devlet elinden gelen her şeyi yaparken, bizi yönetenler ise bu doğa harikasını bozmak ve yıkmak için elinden geleni yapıyorlar. Enerjinin elbette ihtiyaç olduğunu biliyoruz. 

Ancak şunu da çok iyi biliyoruz ki yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip olan ülkemiz doğayı tahrip etmeden de bu enerji ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecektir. En önemli turizm bölgelerinden biri olan Çiseli Şelalesinin çevre düzeninin yapılmasının, yollarının ıslah edilmesinin şehir turizmine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle bu bölgede yapılması planlanan HES yapımından vazgeçilmeli ve bölgenin Ordu turizmine katılması sağlanmalıdır” diye de konuştu. (Ordu Yeni Haber)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız