HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Mart 2018 Çarşamba Saat: 09:14

“GELECEK KUŞAKLARIN SAĞLIĞI TEHDİT ALTINA”

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bugün Türkiye’de 14 Mart Tıp Bayramını gerçekten bir bayram havası içerisinde yaşayabilseydik ama maalesef bir bayram değil, sağ
“GELECEK KUŞAKLARIN SAĞLIĞI TEHDİT ALTINA”

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bugün Türkiye’de 14 Mart Tıp Bayramını gerçekten bir bayram havası içerisinde yaşayabilseydik ama maalesef bir bayram değil, sağlık siteminin her alanında devasa sorunlarla boğuştuğumuz günler yaşıyoruz” dedi.

AKP iktidarının sağlıkta dönüşüm diye yola çıktığı sağlık politikasını bir an önce değiştirmesi gerektiğini belirten Torun, “Sağlıkta dönüşüm diye yola çıkan AKP iktidarı, insan sağlığını alınıp satılan bir mal haline getirmiştir. Vatandaş en temel haklarından olan sağlık hakkından yoksun bırakılmış, parası kadar sağlık hizmeti alma noktasına gelinmiştir.

Sağlıkta yaşanan sorunların sorumlusu olarak doktorları hedef gösterilmiş, halk doktorlara karşı kışkırtılmış ve Türkiye’nin her köşesinde doktorlara yönelik şiddet en üst seviyelere tırmanmıştır. Doktorlar ve diğer sağlık çalışanları yorulmuş, tükenmiş ve endişe içerisinde, mutsuz ve umutsuz bir çalışma hayatına mecbur bırakılmışlardır.” diyen Torun, doktorların iş güvencesinin kalmadığını, meslek saygınlıklarının yok sayıldığını,  insanca çalışma koşullarından mahrum edildiklerini belirtti.

Tıp eğitiminde nitelikten vazgeçildiğinin de altını önemle çizen Torun, “Kaliteli ve nitelikli bir tıp eğitimini terk ederseniz, bugünün ve gelecek kuşaklarında sağlığını tehdit ve tehlike içerisine atarsınız.” değerlendirmesinde bulundu. “Tıp eğitimi, dolayısıyla bu eğitimle yetiştirdiğiniz hekimler toplum sağlığını koruyacak kişilerdir. Nicelik değil nitelik önemlidir. Tıp eğitiminin amacı çok değil, iyi doktor yetiştirmektir. Tıp fakültelerinin altyapısı mutlaka güçlendirilmeli,  tıp fakültelerinde eğitimin niteliğini daha iyiye götürecek önlemler alınmalıdır.” diyen Torun, iktidarın politikalarının bunun çok uzağında olduğunu söyledi.

Devlet hastanelerinden elini çeken hükümetin, Şehir Hastaneleriyle de sağlıkta rant yaratma ve sağlığı satma politikalarını benimsediğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun,  ülke sağlığının ve gelecek kuşakların sağlığının da ipotek altına alındığını ifade etti. Torun, “Bu politikalar derhal terk edilmelidir. Hayatımızı emanet ettiğimiz, 1919’da vatan savunması için emperyalist güçlerin karşısında dimdik duran doktorlarımızın mutlaka verimli bir şekilde çalışmaları sağlanmalı, özlük hakları iyileştirilmelidir. Doktorlara yönelik şiddet en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

Sağlık kamu eliyle ücretsiz şekilde verilmeli ve her insan hak ettiği sağlık hizmetine kavuşturulmalıdır. İşte o zaman 14 Mart’ı bir bayram olarak yaşayabiliriz. Bu düşüncelerle; hayatımızın her döneminde ihtiyaç duyduğumuz değerli doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.”dedi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız