HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Haziran 2016 Cumartesi Saat: 08:55

ORDU’NUN EKONOMİK VİZYONU MASAYA YATIRILDI

 İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından, Albaraka Türk Katılım Bankası sponsorluğunda “Cumhuriyet’in 100. Yılında Ordu İlinin Ekonomik Vizyon Arayışı” konulu seminer düzenlendi.
ORDU’NUN EKONOMİK VİZYONU MASAYA YATIRILDI

 İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından, Albaraka Türk Katılım Bankası sponsorluğunda “Cumhuriyet’in 100. Yılında Ordu İlinin Ekonomik Vizyon Arayışı” konulu seminer düzenlendi.

 Bir otelde düzenlenen seminere Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet İncekara, Ordu Baro Başkanı Av. İlhan Kurt, BİK Ordu İl Müdürü Çetin Oranlı, OTSO Başkanı Servet Şahin, STK temsilcileri ve iş adamları katıldı.

 VALİ İRFAN BALKANLIOĞLU: “ORDU’NUN GELECEĞİ TURİZMDEDİR”

 Düzenlenen seminerde konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu ekonomisin fındığa dayalı bir yapıya sahip olduğunu vurgulayarak; “Ordu’nun geleceğini turizmde gördük, tanıtmaya başladık ve devam da edeceğiz. Arap bölgesinden gazeteciler dâhil, ülkenin her yerinden ne kadar gazeteci, seyahat ve belgesel programı varsa hepsini Ordu’ya davet ettik. Bu sayede Ordu ilimiz Türkiye’de gündeme geldi. 19 Temmuz’da Suudi Arabistan’dan direkt havalimanımıza uçak gelecek ve turist getirecek. Uçuşlar artarak devam edecek. Ziyaretçiler sadece turizm açısından değil, yatırım için de geliyor.  ‘Ne yapabiliriz?’in peşindeler. Sanayinin diğer dalları ile de ilgileniyoruz. OSB büyüyor,  arıcılık konusunda yürüttüğümüz projeler var.  Ama kanaatim şudur ki; Ordu’nun geleceği turizmdedir” şeklinde konuştu.

 BAŞKAN VEKİLİ ÇORUH: “ORDU ARTIK SADECE FINDIĞI İLE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMIYOR”

 Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Ahmet Çoruh yaptığı konuşmada, hayata geçirilen kamusal ve ulusal projelerin, fındığın dışındaki sektörlerin de gelişmesine zemin hazırladığını söyledi. Başkan Vekili Çoruh; “Şehirlerin ve o şehirde yaşayan bireylerin ekonomik gelişim ve refah düzeylerinin artmasında önceliğin ekonomik sorunların tespitinin yanı sıra farkında olmadığımız ya da faydaya dönüştüremediğimiz var olan ekonomik zenginliklerin tespiti ve ortaya çıkarılması olduğunu düşünüyorum. Bu düşünceme katkı sağlayan seminerin ilimizin ekonomisinde önemli gelişim ve değişimleri tetikleyeceğine inanıyorum. Ordu ilimiz, Cumhuriyet dönemi boyunca ekonomik araştırma ve göstergelerin bize net bir şekilde söylediği üzere ekonomisi % 80 civarında tarıma bağlı bir il olmuştur. Ancak son zamanlarda özellikle hükümetimizin son 14 yılda ilimize yapmış olduğu Karadeniz Sahil Yolu, Ünye ve Ordu Çevre Yolları, Organize Sanayi Bölgeleri, Ordu Giresun Havalimanı gibi kamusal projelerin bir bir hayata geçmesi ile birlikte Ordu sadece fındığı ile değil; sanayisi, tarihi ve doğal güzellikleri ile anılmakta olup ülke ekonomisine sınai, iktisadi ve turizm gelirleri ile de katkı sağlayan bir il olmuştur “ diye konuştu.

 “TÜM SEKTÖRLERDE EN BÜYÜK RİSK STRATEJİ RİSKİDİR”

 Seminerin sponsoru Albaraka Türk Katılım Bankası’nın Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi ise tüm sektörlerde en büyük riskin strateji riski olduğuna işaret ederek; “Bir şehrin kalkınmasını, bir organizasyonun başarısını tesadüflere bırakamayız. Mutlaka bunun tanımlanması, stratejik hedeflere dönüştürülmesi gereklidir” dedi.

 “KALKINMA DEDİĞİMİZ SÜREÇ BİR IŞIK VE BİR ADIMDIR”

 İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet İncekara;  “İktisadi Araştırmalar Vakfı 1962 yılında kurulmuş bilimsel araştırmalar, projeler yapan bir vakıftır. İllerimizde, Karadeniz Bölgesi’nde, hem yurt içi hem de yurt dışında çok değerli bilimsel araştırmalar yaptık, projeler yürüttük. Ordu’ya da en az bu tür çalışmalar için 3-4 defa geldik.1985 yılında balla ilgili, 1986 yılında Fatsa’da balıkla ilgili seminerler gerçekleştirdik. 1990 yılında hem Ordu ilinin kalkınmasıyla ilgili hem de “Ordu ilinin kalkınmasında turizmin yeri” diye bir seminer yapmıştık. Bir il hemen kalkınıyor mu veya bir seminerle kalkınma işini halledebilir miyiz diye soracak olursanız tabi ki edemeyiz. Ama kalkınma dediğimiz süreç bir ışıktır, bir adımdır” şeklinde konuştu.

 Cumhuriyetin 100. Yılında Ordu İlinin Ekonomik Vizyon Arayışı konulu seminer, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin, İletişim Uzmanı Yazar Prof. Dr. Ali Atıf Bir, Koç Üniversitesi Girişimcilik ve Araştırma Merkezi Koordinatörü Burak Yaman, TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil ve İşadamı Yusuf Şenol Özkök’ün konuşmalarının ardından sona erdi. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : ORDU’NUN, EKONOMİK, VİZYONU, MASAYA, YATIRILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız