HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Haziran 2016 Pazar Saat: 08:16

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIYOR

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak gerek ilimiz gerekse ülkemiz için son derece önemli olan fındıkta verim ve kaliteyi artırmayı amaçlıyor.
ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIYOR

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak gerek ilimiz gerekse ülkemiz için son derece önemli olan fındıkta verim ve kaliteyi artırmayı amaçlıyor.

İl Müdürlüğünce, üreticilerin zaman zaman tek tarımsal ürüne olan bağımlılıktan dolayı karşı karşıya kalabilecekleri sıkıntıların önlenebilmesi gerekse üreticilere ilave tarımsal gelir sağlayacak yeni ürünlerin yaygınlaştırılması amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülmekte, bu doğrultuda girişimlerde bulunan üreticilere destek olunuyor.

Bu kapsamda Ordu Gülyalı İlçesinde fındık dışında tarımsal üretimde bulunan bazı işletmeler İl Müdürü Kemal Yılmaz tarafından ziyaret edilmiştir. İlk olarak 15 ton üretim kapasiteli istiridye mantarı yetiştiriciliği yapılmakta olan işletmeyi ziyaret eden Yılmaz burada işletme sahibinden tesis hakkında bilgiler aldı.

Daha sonra aynı ilçede bulunan ve toprak yerine kokopit kullanarak katlı sistemde çilek üretimi yapılan tesisi ziyaret eden Yılmaz burada yaptığı açıklamada; "İlimizin ana geçim kaynağını fındık oluşturmaktadır. Yaptığımız çalışmaların önemli bir kısmını fındık yetiştiriciliğinde verim ve kalitenin arttırılması oluşturmaktadır. Ancak şunu da biliyoruz ki ilimiz üreticilerine fındığın yanında ek gelir getirici tarımsal ürünler de kazandırmalıyız.

Bugün burada Gülyalı ilçemizdeki örnek tesislerimizde incelemelerde bulunduk. İlimizde fındığın dışında da çeşitli tarımsal ürünlerin üretimi rahatlıkla yapılabilmektedir. Çilek, patates, kesme çiçek, örtü altı sebze yetiştiriciliği bunlardan sadece bir kaçıdır.

Bu konuda İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere, TKDK ve yerel kaynaklardan çeşitli destekler sağlanmaktadır. Yeter ki üreticilerimiz üretmek istesinler. İl Müdürlüğü olarak her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Ben burada bu girişimci ve örnek üreticilerimizi tebrik ediyor, üretimlerinde başarılar ve bol kazançlar diliyorum." (Haber Merkezi)

 

 

Anahtar Kelimeler : ÜRÜN, ÇEŞİTLİLİĞİ, ARTIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız