HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Haziran 2016 Perşembe Saat: 09:43

“BİZ SERBEST PİYASA EKONOMİSİNE İNANIYORUZ”

Ferrero Uluslararası Fındık Şirketi CEO’su Orhan Veli Oltan, “Biz serbest piyasa ekonomisine inanıyoruz. Devletin fındığa müdahil olarak alım yapmasını onaylamamız mümkün değildir. Biz serbest piyasa ekonomisine inanıyoruz” dedi.
“BİZ SERBEST PİYASA EKONOMİSİNE İNANIYORUZ”

Ferrero Uluslararası Fındık Şirketi CEO’su Orhan Veli Oltan, “Biz serbest piyasa ekonomisine inanıyoruz. Devletin fındığa müdahil olarak alım yapmasını onaylamamız mümkün değildir. Biz serbest piyasa ekonomisine inanıyoruz” dedi.

         Türkiye’nin fındık devi Ferrero Oltan’ın CEO’su Orhan Veli Oltan, son dönemde tartışmalara sebep olan düşük fındık fiyatlarına ve devletin alım yapması karşı tartışmalarına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Ferrero Uluslararası Fındık Şirketi CEO’su Orhan Veli Oltan ”İddia edildiği üzere fındığı en ucuz fiyattan satın almak hiçbir suretle bizim amacımız olamaz” dedi.

DÜŞÜK FINDIK FİYATINI BİZ DE ARZU ETMİYORUZ

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ferrero-Oltan CEO’’su Orhan Veli Oltan, son dönemin en çok tartışılan fiyat konusuna açıklık getirdi. Oltan, “Ferrero-Oltan Grubu olarak bölgede fındık bahçesi kiralama, bahçe yapma, dikim yapma gibi bir düşüncemiz yok. Bu kadar üretici varken, bu kadar bahçe varken bunlara gerek olmaz. Düşük fındık fiyatını biz de arzu etmiyoruz. Fındığı ucuz fiyattan satın almak hiçbir şekilde amacımız olamaz. Açık söyleyeyim düşük fiyat Ferrero için en iyi fiyat değildir. Daha açık konuşmak gerekirse Ferrero fındık tüccarı değildir. Yani düşük fiyattan alayım, sonra daha pahalıya satayım düşüncesinde asla değildir” şeklinde konuştu.

BİZ SERBEST PİYASA EKONOMİSİNE İNANIYORUZ

Düşük fındık fiyatlarına karşı devletin müdahil olarak alım yapması konusunda bilgiler veren Oltan, şunları söyledi. “Biz serbest piyasa ekonomisine inanıyoruz. Ama bu devletin hiçbir şey yapmaması anlamına gelmez. Düzenlemeler yapılabilir ama bu işte devletin bizzat müdahil olarak fındık almasını onaylamayız. Ama bunu söylerken fiyatların mümkün olduğu kadar sabit olması bizim işimize gelir. Ferrero tüccar değil kullanıcıdır. Tüccar fiyat oynaklığını sever. Fiyat oynaklığından para kazanırlar. Sanayici de oynamayan fiyatı sever. Ben şahsen serbest piyasa ekonomisini desteklediğim için, devlet o anlamda müdahil olsun demem mümkün değil.”

EMANET DEMEK BİZİM SIFIR MALİYETLE VATANDAŞIN FINDIĞINI SAKLAMAMIZ DEMEKTİR

Devletin alım yapmak yerine bazı düzenlemeler yapabileceğine dikkat çeken Oltan, emanet usulüne çözüm bulunabileceğini belirtti. Sanki emanet bizim çok sevdiğimiz bir şeymiş gibi algılanıyor diyen Oltan,  “Emanet demek bizim sıfır maliyetle vatandaşın fındığını saklamamız demektir. Bu emanete kim çözüm bulursa bizim sözümüz olmaz. Biz emanetten fayda sağlamıyoruz. Eylül ayında üretici fındığını topladı, emanet müessesesi yok. Fındığını koyacak yeri yok. Ne yapacak? Buna bir çözüm bulunabilir” ifadelerini kullandı.

FERRERO BUGÜNE KADAR GÜRCÜ FINDIĞI KULLANMADI

Bugüne kadar hiç Gürcü fındığı kullanmadıklarını da ifade eden Oltan “Ferrero bugüne kadar Gürcü fındığı almıyordu. Ferrero bugüne kadar Gürcü fındığı kullanmadı. (Ferrero’nun) Kendi bahçeleri var orada, daha onu bile almadı. Gürcü fındığı Türkiye’ye girmiyor ama Gürcü fındığının Türk fındığından daha ucuz satıldığı gerçeği var. Daha ucuz ürün kullanmak isteyen kullanmıştır ama Ferrero bugüne kadar Gürcü fındığı kullanmamıştır, ama bundan sonrası için bir şey diyemem” diye konuştu.

Türkiye 1992 yılında 87 ülkeye ihracat yaparken bugün 112 ülkeye ihracat yapacak seviyeye ulaştığını kaydeden Oltan, son yıllarda yeni hedef Pazar olan Çin’e 2002 yılında 613 ton fındık ihracatı yapılırken bugün ise 3 bin 500 tona ulaştığını da sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız