HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Temmuz 2016 Pazartesi

SARIKAHRAMAN: FINDIĞIN ÇÜRÜĞÜ DE, SAĞLAMI DA AYNI FİYAT

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, bugün sağlam fındığın 7 lira seviyelerinde olmasının kabul edilebilir olmadığını belirterek tepkisini ortaya koydu.
SARIKAHRAMAN: FINDIĞIN ÇÜRÜĞÜ DE, SAĞLAMI DA AYNI FİYAT

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, bugün sağlam fındığın 7 lira seviyelerinde olmasının kabul edilebilir olmadığını belirterek tepkisini ortaya koydu.

Son günlerde 7 lira seviyelerine gerileyen fındık fiyatı, üreticiyi de Ziraat Odalarını da isyan ettirdi. 3 ay öncesinde çürük fındığın kilosunun 7 lira olduğunu söyleyen Sarıkahraman yaptığı açıklamada;

“Fındık mitingi konusunda bize hala talepler geliyor. Ancak ülkenin bir tarafının yaşanan terör olayları nedeniyle yangın yeriyken, miting yapmayı uygun bulmuyoruz. Bunun için üreticiye telkinde bulunmaya devam etmeyi bir sürede uygun görüyoruz” dedi.

Sarıkahraman şöyle devam etti; “Ziraat Odaları yöneticilerinin siyaseti olmaz. Biz üretici siyaseti yanındayız. Biz ürettiğimiz ürünün kıymetli olması, yapmış olduğumuz masrafın, akıtmış olduğumuz terin, vermiş olduğumuz emeğinin karşılığını alma siyaseti güderiz. Fındık fiyatının bugün 7 lira seviyelerine gerilemesinin ne üreticiler tarafından, ne de ziraat odaları tarafından kabul edilebilir fiyat olduğunu söylemek mümkündür.

Bundan 3 ay önce hiçbir insanının ve hayvanın yiyemeyeceği fındığın çürüğü 7 liraydı. Çürüğünün 7 lira olduğu yerde sağlamı 8 lira, bugün ise sağlamı bile 7 lira. Bu anlaşılabilir, kabul edebileceğimiz bir durum değil. Üreticimiz ise vatanını, milletini, devletinin bekasını her şeyden çok seven bir üretici olduğu için bir şey demiyor. Dünyanın hiçbir yerinde yoktur Karadeniz’in, Ordu’nun, Giresun’un, Trabzon’un, Ünye’nin fındıkçısı, üreticisi, vatandaşı kadar vatanına bayrağına sahip çıkan bir üretici yok” diye konuştu.

Ünye Ziraat Odası’nda geçtiğimiz hafta bazı fındık üreticileri tarafından yapılan fındık eylemini hatırlatan Sarıkahraman, “Odamızın önünde trajikomik bir eylem gerçekleşti. Onu aslında bize karşı yapmadılar. Onları birileri gönderdi biliyorum, ama kimin gönderdiğini öğrenmek dahi istemiyorum. Bu, o zavallı insanları yönlendirenlerin acizliğidir. Eğer emanete bıraktığınız fındıktan dolayı bir sıkıntıya düşmüşseniz, emanet fındığınızı satan adamın önüne gidin, siyah çelengi oraya bırakıp o protestoyu orda yapın! Biz hakkını, hukukunu savunduğumuz insanlara son derece saygılı sözler söylemek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Sarıkahraman, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Hükümetimiz tarafından Trabzon’a gelindi ve Bakanımız tarafından bir fındık sunumu yapıldı. Sayın Başbakan Yardımcımız Ordu’da ve Ünye’de bulundu. Kendisiyle birebir görüşme ve konuşma fırsatı buldum. Hükümetimizin Üreticilerimizi üzmeyeceğini, herkesin memnun olacağı bir çıkış noktası bulacaklarını ifade etti. Bunun dışında Cumhuriyet Halk Partisi Ordu’da bir Fındık Çalıştayı gerçekleştirdi. Milliyetçi Hareket Partisi İsmail Faruk Aksu’ya teşekkür ediyorum kendisinin çalışmaları var. Ziraat Odaları yöneticilerinin siyaseti olmaz. Biz üretici siyaseti yanındayız. Biz ürettiğimiz ürünün kıymetli olması, yapmış olduğumuz masrafın, akıtmış olduğumuz terin, vermiş olduğumuz emeğinin karşılığını alma siyaseti güderiz.

Son hafta 7 lira seviyesine düşen fındık fiyatının maliyeti bile karşılamıyor. Bunun alışını verişini, Dünya piyasasında satan, ticaretini yapan, istihdam yapan büyüklerimiz de bunu uygun fiyata almayı düşüneceklerdir. Bu doğrudur, bunda bir beis kavga dövüş edecek bir şey yok. Ama bizim düşündüğümüz, bizim savunduğumuz nokta bu rakamlar kendi kurtaracak rakamlar değil” diye de konuştu.

Kendilerine zaman zaman miting talepleri geldiğini de ifade eden Osman Sarıkahraman sözlerini şu şekilde noktaladı; “Bizden zaman zaman miting isteniyor. Evet, miting yapma zamanı! Fındık fiyatı 14 lirayı bulmuşken, yapılan ayak oyunlarıyla ‘alış yok, satış yok’ denilerek 7 liraya düşmüş. Tam fındık mitingi ve fındığın haklarının Ankara’nın göbeğinde mitingler yapma zamanı. Ama ülkemin bir tarafı terör nedeniyle yangın yeriyken, ülkemin bir tarafında Bizans oyunları oynanmaya çalışılırken, İstanbul’un göbeğinde bombalar patlatılıp yüzlerce insanlar öldürülürken; yaşanan bu olaylar nedeniyle miting yapma şevkimiz kırılıyor.” (HABER MERKEZİ)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız