HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Temmuz 2016 Pazar Saat: 12:33

Sarıkahraman: Bahçe bulmadan gelmeyin

Doğu ve Güneydoğu illerinden Karadenize gelmeye başlayan mevsimlik fındık işçilerini uyaran Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Bu yıl fındık rekoltesi Ordu ve Giresunda düşük. Fındık işçileri çalışacakları bahçeyi ö
Sarıkahraman: Bahçe bulmadan gelmeyin

Doğu ve Güneydoğu illerinden Karadeniz'e gelmeye başlayan mevsimlik fındık işçilerini uyaran Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, "Bu yıl fındık rekoltesi Ordu ve Giresun'da düşük. Fındık işçileri çalışacakları bahçeyi önceden bulup gelirse mağdur olmaz, aksi taktirde burada iş bulamazlar" diyerek uyardı.

Sarıkahraman, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan 2016 yılı tahmini fındık rekoltesinin 468 bin ton olduğunu hatırlatarak bu yıl fındığın az olduğunu söyledi.

Geçen yıl 20 bine yakın mevsimlik fındık işçisi gelirken, rekoltenin düşmesi nedeniyle fındık işçilerinin de bundan olumsuz yönde etkilenmesinin beklendiği belirten Sarıkahraman,  Doğu ve Güneydoğu Bölgesi illerinden Ordu'ya gelmeye başlayan mevsimlik fındık işçilerinin Altınordu, Perşembe, Fatsa ve Ünye'de daha önceden belirlenen konaklama alanlarına yerleşmeye başladığını belirtti.

Mevsimlik fındık işçilerine fındık toplayacakları bahçeleri gelmeden önce ayarlamalarını tavsiye eden Sarıkahraman, aksi takdirde düşen rekolte nedeniyle işçilerin mağdur olabileceğini ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

"Uzun yıllardır bölgemize Doğu ve Güneydoğu'dan çok sayıda mevsimlik fındık işçisi geliyor. Bu yıl Ordu ve Giresun'da rekolte düşüklüğü var. Bundan dolayı özellikle gelecek olan işçilerin işverenlerle görüşmeden bölgemize gelmeleri doğru değil. Burayla bağlantılı olmadan gelen işçilerimiz burada iş bulamamayla karşı karşıya kalabilirler. Bunun için başka illerden gelen tarım işçilerimiz muhakkak gelecek oldukları işverenlerle istişareye geçsinler. Geçmedikleri takdirde rekolte düşüklüğünden dolayı mağduriyet yaşayabilirler, perişan olurlar." (Haber Merkezi)

 

 

Anahtar Kelimeler : Sarıkahraman:, Bahçe, bulmadan, gelmeyin

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız