HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Aralık 2016 Pazartesi Saat: 09:58

“DÖNER SERMAYE EMEKLİLİĞE YANSIMALI”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Ordusu Sendikası Genel Başkanı Hüseyin Ümit Güldal, sabit döner sermayesinin emekliliğe yansıması gerektiğini savundu. Güldal yaptığı açıklamada; “Memurlar arasında  “sabit döner sermaye”  yada “deng
“DÖNER SERMAYE EMEKLİLİĞE YANSIMALI”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Ordusu Sendikası Genel Başkanı Hüseyin Ümit Güldal, sabit döner sermayesinin emekliliğe yansıması gerektiğini savundu.

Güldal yaptığı açıklamada; “Memurlar arasında  “sabit döner sermaye”  yada “denge  ödemesi” olarak adlandırılan sistem ile “Eşit işe eşit ücret” ilkesi doğrultusunda kamu kurumlarında çalışan memurların maaşlarına “denge” getirme amaçlanmıştır. Memurların ay başında eline geçen nakit para üzerinden değerlendirildiğinde;üç aşağı beş yukarı bir “denge” sağlamasına rağmen sistem irdelendiğinde bir çok adaletsizliği de içinde barındırdığı görülmektedir. Denge ödemesinin  (sabit döner sermayenin) emekliliğe yansımaması bunlardan biridir” dedi.

               Emekli maaşını belirleyen en önemli parametre çalışırken yatırılan prime esas kazanç, yani brüt maaş tutarıdır diyen Güldal şöyle devam etti; “Denge ödemesinin (sabit döner sermayenin) prime esas kazançtan sayılmaması nedeniyle sağlık çalışanları maalesef emekli olmak istememektedir. Bunun sayısız örnekleri mevcuttur.Geçtiğimiz dönemlerde kısmi bir düzenleme ile sabit ödemenin emekliliğe yansıtılabileceğini gördük.

               Olumlu fakat yetersiz gördüğümüz bu düzenlemenin bütün sağlık çalışanlarını kapsaması daha doğru olacaktır. Verimlilik ve etkinliğin son derece önemli olduğu hastane ve sağlık tesislerinde ekip ruhu ve iş barışının bozulmaması,kalite ve verimliliğin artması ancak tüm sağlık çalışanlarının geçim kaygısını gidermekle mümkün olabilecektir.Her şeyden önce halkımız; sosyal fayda odaklı ve geçim kaygısından arınmış bir zihinle sunulacak sağlık hizmetini hak etmektedir” diye konuştu.

               Güldal daha sonra şunları kaydetti; “Ayrıca sabit döner sermaye ödemesi, maaş ödemesi ile hesaplara eş zamanlı geçmemekte; yaşanan gecikme ise; memurun düzenli ödemelerini yapamamasından dolayı maddi kayıp ve zaman kaybına neden olabilmektedir. Bu türden mağduriyetlerin yaşanmaması için  sabit döner sermaye (denge) ödemesinin genel bütçeden karşılanması,bununla birlikte  emekliliğe yansıtılması ile ilgili düzenlemenin  mutlaka ve ivedilikle yapılması gerekmektedir. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : “DÖNER, SERMAYE, EMEKLİLİĞE, YANSIMALI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız