HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Aralık 2016 Çarşamba Saat: 08:34

“YATIRIMCILAR, OSB’NİN TAMAMLANMASINI BEKLİYOR”

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’da yürütülmekte olan Organize Sanayi Bölgeleri çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
“YATIRIMCILAR, OSB’NİN TAMAMLANMASINI BEKLİYOR”

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’da yürütülmekte olan Organize Sanayi Bölgeleri çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu; “Ordu’da hali hazırda Ordu Merkez (Altınordu) ve Fatsa ilçelerinde 2 adet Organize Sanayi Bölgesi bulunmaktadır. Ordu OSB’de yer alan 74 sanayi parselinin 65’inde 59 fabrika/işletme üretimde olup, toplamda 2.250 kişi istihdam edilmektedir. Fatsa OSB’de ise 30 sanayi parselinin 30’unda 26 fabrika/işletme üretimde olup, toplamda 2.850 kişi istihdam edilmektedir” dedi.

Ordu ili genelinde 6 adet Küçük Sanayi Sitesi mevcut olup, bu sanayi sitelerinde de toplamda 4 bin 583 kişinin de istihdam edildiğini sözlerine ekleyen Vali Balkanlıoğlu;

“2014 yılında Ordu ili’nin ihracatı 290 milyon $ olurken, ithalatı ise 50 milyon $ olarak gerçekleşmiştir. Ordu’nun ihracatında tarım ve orman ürünlerinin payı azalırken, maden ve imalat sanayi ürünlerinin payı artmıştır. İthalatta ise, tarım ve orman ürünlerinin payı artarken, imalat sanayinin payı azalmıştır.

Ayrıca, Ordu 2.OSB için Altınordu sınırları içerisinde yer alan Karaağaç mahallesinde Beybükü Mevkii ile Ulubey ilçesi Güzelyurt mahallesi Kayabaşı mevkiinde Ordu il merkezine yaklaşık 19 km uzaklıkta 85 hektar alan üzerine 2. OSB kurulması için yer seçim talebinde bulunulmuş olup Bilim, Sanayi ve Teknoloji  Bakanlığı tarafından oluşturulan komisyon marifetiyle tamamlanma aşamasına gelinmiştir. Yatırımcılar süratle Ordu 2. OSB’nin bir an önce tamamlanarak kendilerine tahsis edilmesini beklemektedir.

Diğer taraftan, Ünye ilçemize de yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kurulması için girişimler sürdürülmektedir” diye konuştu. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız