HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Aralık 2016 Salı Saat: 10:13

“KAYIT DIŞILIKLA MÜCADELEDE DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiyenin genç nüfusunun büyük zenginlik olduğunu, bu genç nüfusu nitelikli iş gücüne dönüştürebilmek gerektiğini söyledi.
“KAYIT DIŞILIKLA MÜCADELEDE DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin genç nüfusunun büyük zenginlik olduğunu, bu genç nüfusu nitelikli iş gücüne dönüştürebilmek gerektiğini söyledi.

Mesleki yeterliliğin önemine değinen Müezzinoğlu, iş başı eğitim, mesleki yeterlilik, meslek edindirme kursları, istihdam, genç işsizlerin iş hayatına katılması ve kadın istihdamıyla ilgili desteklerin, Bakanlığın önümüzdeki dönemde yoğun çalışılması gereken konu başlıkları olduğunu kaydetti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, Ekonomi Koordinasyon Kurulunda alınan kararları paylaştığını anımsatan Müezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak istihdama katkı sağlayacak destekleri vereceklerini aktardı.

Kayıt dışılık konusuna değinen Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bakanlık olarak sorunumuz, kayıt dışılıkla, kayıtlı olan arasındaki rekabet dengesinin zayıflamasıdır. Bugün için kayıt dışılığı yüzde 52'lerden yüzde 33'lere indirmiş iktidar dönemi var arkamızda. Baktığımızda henüz daha üçte bir kayıt dışında. Kayıt dışılığı bir puan düşürmeyi başardığımız zaman, karşılığında yaklaşık 2 milyarlık liralık bir kamu geliri elde ederek, kaybımızı telafi etmiş oluyoruz. Her bir puan yaklaşık 2 milyar olduğuna göre, kayıt dışımızı yüzde 30 kabul ettiğimizde, yaklaşık 60 milyar lira bir kaybımız var kayıt dışılıktan. Bu yalnız devlet olarak kaybımız. Kayıtlı için kaybı nedir? Rekabet gücü zayıflıyor, maliyetleri yüksek. Dolayısıyla kayıt dışılıkta bir taraftan devlete vermesi gerekenleri vermezken, diğer tarafta devlete verenleri de zora ve sıkıntıya düşürerek rekabet gücünü zayıflatarak, onun daha güçlü yatırım yapma öz güvenini zedeleyerek bir negatif sonuca etki ediyor. Önümüzdeki dönemde kayıt dışıyla olan mücadelemizi, çok daha güçlü, dinamik vermemiz gerektiğini düşünüyorum."

Kıdem tazminatı

Kıdem tazminatıyla ilgili çalışmalara değinen Müezzinoğlu, "Bugün için kıdem tazminatı fonu, esasında bizim iş dünyasıyla ilgili. Çalışanla çalıştıran arasında, işverenle işçi arasında huzurun, güvenin çok daha iyi noktaya gelebilmesi adına, hakların işverende veya hakların sendika tarafından korunduğu bir yapıdan ziyade, hakların yasal olarak hukukunun korunduğu, onun güvencede olduğu bir adreste toplanmasında yarar var." diye konuştu.

Mehmet Müezzinoğlu, işverenin, yarın karşısına hangi koşulda ne çıkacağını bilmediği bir süreci yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

 "Yani bu yıl herhangi bir iş sektörü zora girdiğinde, 'Benim 100 çalışanım var. Bu 100 çalışanımın, ortalama 10 yıllık kıdem tazminatı mevcut' diyor, sıkıntısını dile getiriyor. Diğer taraftan zorda olan işverenin çalışanı da, 'Acaba kıdem tazminatımı alacak mıyım?' diyor. Birçok belirsizliği yaşıyoruz. Diğer taraftan da şu anda çalışanlarımızın yüzde 80'i kıdem tazminatından istifade edemiyor. Böyle bir sürecin gitmesine izin vermek, doğru ve vicdani değil. Önümüzdeki dönemde, kıdem tazminatı fonuyla ilgili de paydaşlarımızla yeni bir yol haritası ve birlikte ortak bir yapının kurulmasını arzu ediyoruz." (Ordu Yeni Haber)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız