HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Aralık 2016 Pazar Saat: 10:49

“Yetiştiricilerimizin yanındayız”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nusret Yazıcı, bakanlık olarak üretimi des
“Yetiştiricilerimizin yanındayız”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nusret Yazıcı, bakanlık olarak üretimi desteklemeye devam edeceklerini belirterek, "2003-2016 döneminde, çiftçimize nakit hibe desteği olarak 90 milyar lira aktardık, bunun 20,7 milyar lirasını siz hayvancılarımıza ulaştırdık, ananızın ak sütü gibi helal olsun." dedi. 

Müsteşar Yazıcı, bakanlık olarak damızlık ve yerli hayvan üretimini arzulanan noktaya çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Yazıcı, değişen şartları ve ülkenin potansiyelini dikkate alarak, gıda arz güvenliğinin garantilenmesi, çiftçilerin alın terinin hakkını alabilmesi, kaynakların etkin kullanılabilmesi, üretim planlanması yapılabilmesi ve 2023'te 150 milyar dolar tarımsal hâsıla ve 40 milyar dolar tarımsal ihracat hedefine ulaşabilmesi için "Milli Tarım Projesi'ni" hayata geçirdiklerini anlattı.

Devletin ve bakanlığın tüm imkânlarıyla yetiştiricilerin yanında olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Bu bilinçle bakanlık olarak üreten herkesi desteklemeye devam ediyoruz. 2003-2016 döneminde, çiftçimize nakit hibe desteği olarak 90 milyar lira aktardık, bunun 20,7 milyar lirasını siz hayvancılarımıza ulaştırdık, ananızın ak sütü gibi helal olsun. Memleket adına, bu millet için, bu yetiştiricilerimiz adına taş üstüne taş koyana kapımız da gönlümüz de açıktır." şeklinde konuştu.

Yazıcı, bakanlık olarak tarımsal örgütlerle beraber rehberlik, gözetim ve denetim faaliyetlerinin yoğunlaşarak süreceğini bildirerek, "Nakit olarak aktardığımız kaynaklarla beraber, çiftçilerimiz ve yetiştiricilerimiz için en büyük girdi kalemlerinden olan gübre ve yemdeki KDV'yi kaldırdık. Yine mazot giderlerinizin yarısı sizden, yarısı bizden." ifadesini kullandı.

Yazıcı, örgütlenmenin tarımda yeniden yapılanmanın "odak noktası" olmadıkça tarımsal kalkınmanın sağlanamayacağını da belirtti.

"Küçükbaş hayvancılığın destekleme kapsamına alınması çok önemli"

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik de küçükbaş hayvancılığın hükümet tarafından destekleme kapsamına alınmasının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Çelik, Türkiye'de 33 milyon baş koyun, 11 milyon baş da keçi olmak üzere yaklaşık 44 milyon küçükbaş olduğunu bildirerek, "Ülkemiz bu sayılarla Avrupa'da birinci, dünyada ise dokuzuncu sıradaki yerini korumaktadır. Bu durum sektörümüz adına memnuniyet vericidir." dedi.

TÜDKİYEB'in çalışmaları ve verilmekte olan destekler hakkında bilgi veren Çelik, "Mevzuatta yeniden yasal düzenlemeler yapılarak, ıslah programı kapsamında soy kütüğü tutan yetiştiricilere hayvan başına 100 lira destek verilmesini istiyoruz. İŞKUR tarafından personel alımlarında çoban alımına da yer verilmesini ve en az yüzde 20 kontenjan tanınmasını istiyoruz. Destekleme ödemelerinin Şubat-Nisan aylarında yapılacak şekilde öne çekilmesini istiyoruz." diye konuştu. 

Çelik, çobanların ne gecesi ne gündüzü, ne hafta sonları ne de tatilleri olduğunu belirterek, yılda bir defa olmak üzere ülke genelinde "çobanlar günü" etkinliği düzenleyeceklerini bildirdi. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız