HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Nisan 2016 Salı Saat: 10:01

25 İLE 19.7 MİLYON AVRO HİBE GELİYOR

AB, KARADENİZ’E KESENİN AĞZINI AÇTI
25 İLE 19.7 MİLYON AVRO HİBE GELİYOR

Avrupa Birliği Bakanlığı, Karadeniz’de 25 ile 19.7 Milyon Avro hibe verecek. Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından “Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı”nın 2014-2020 dönemi kapsamında Ordu’da Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Belde Otel’de gerçekleştirilen toplantıya, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkılınç, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen “Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı”nın 2014-2020 dönemi tanıtım programında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yapılan toplantının Ordu’da yapılması bizleri son derece mutlu etti” diyerek, konuşmasında Türkiye’nin AB sürecine de değindi.

AB hibe fonlarından yararlanmak üzere proje üretmenin önemine değinen Vali Balkanlıoğlu, ”Türkiye’nin her yerindeki şehirler, her konuda proje üretiyorlar. Sivil toplum örgütleri, şirketler, resmi kuruluşlar proje üretiyor. Ordu Valiliği görevine geldiğimde proje üretmede gerilerde olduğunu gördüm. Bazı konularda hiç müracaat etmemişiz ya da iller sıralamasında geri durumdayız. Tüm imkanlar ve potansiyel burada da var. Eğitilmiş insanlarımız var. Niye yapmıyoruz? Niye takip etmiyoruz? Bu konuda kendimize gelip proje üretmeye ağırlık vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu,”Finansa edilen bazı projeler var. Karadeniz’de kıyısı olan ülkelerle bazı konularda iş birliği yapmak, onlarla iletişime geçip yapacağımız, hazırlayacağımız projelerin finansmanını bu kaynaktan sağlayabiliriz. Aksi halde biz faydalanamazsak, başkaları faydalanıyor. Uzman arkadaşlarda hazır buraya kadar geldi detaylandıracaklar. Bu sınır ötesi işbirliği nedir? Finansman kaynağı nasıldır? Nasıl faydalanılabilir? Ne tür projeler geçerlidir? Bu konularda sizleri bilgilendirecekler. Bunları dikkatle dinleyip müracaat edin” şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, "Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı’nın havzada yer alan ülkelerdeki sivil toplum örgütlerinin ve yerel yönetimlerin işbirliğine olanak tanıması dolayısıyla büyük önem arz etmektedir. Daha güçlü bir bölgesel işbirliğinin yanı sıra AB'ye üye ve komşu ülkelerle olumlu diyaloga katkıda bulunmayı amaçlayan Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı, sürdürülebilir sosyal ve ekonomik kalkınma, turizm, kültür, tarım ve bağlantılı sektörlerdeki projelere destek sağlamaktadır.

Ülkemizin yanı sıra Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Ukrayna ve Yunanistan'dan kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğine olanak tanıyan bu çok taraflı bir işbirliği programı ülkemizde Edirne'den Trabzon'a, İstanbul'dan Samsun'a, Tekirdağ'dan Çorum'a Karadeniz kıyısında ve civarında bulunan 25 ilin katılımına açıktır. Programın 2014-2020 döneminin ilk teklif çağrısına Haziran 2016'da çıkılacak olup, bu kapsamda 19,7 milyon avro hibe verilecektir” dedi.

Toplantıda, Karadeniz Programı hakkında genel bilgilendirme yapılarak 2014-2020 dönemindeki başlıca değişiklikler ve 2007-2013 döneminde uygulanan projelerden çıkarılan dersler hakkında katılımcılar bilgilendirilirken, Program altında proje uygulamış kurum ve kuruluşlar tarafından deneyim paylaşımı gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Bakanlığı temsilcileri,2016 yılı içinde duyurulacak yeni dönem teklif çağrısı için başvuruda bulunacak kurum ve kuruluşlara her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini, uygun kuruluşların başvuru yapmalarının ve proje uygulamalarının bölgeye ve genel olarak tüm Havzaya görünür etkisi olacağını belirterek, teklif çağrısı ve diğer tüm gelişmeler için Programın internet sayfasının (blacksea-cbc.net ve cbc.ab.gov.tr) takip edilmesi gerektiğini ifade ettiler. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : 25, İLE, 19.7, MİLYON, AVRO, HİBE, GELİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız