HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Haziran 2021 Cuma Saat: 09:07

GAZİ VURUŞU

CAN SİPER KİM KİME DUM DUMA Her türlü pisliklerin yaşandığı ülke bu! Herkes kendi derdine düşmüş, kimse kimsenin umurunda değil. Yaşıyoruz işte! Kim kime dum duma.     DEMİŞ DEMESİNEDE
GAZİ VURUŞU

CAN SİPER

KİM KİME DUM DUMA

Her türlü pisliklerin yaşandığı ülke bu! Herkes kendi derdine düşmüş, kimse kimsenin umurunda değil. Yaşıyoruz işte! Kim kime dum duma.

 

 

DEMİŞ DEMESİNEDE

 "Bölgemizde fındık bahçelerinde ilkbahar döneminde yoğun gübreleme faaliyetleri yapılmaktadır. İçerisinde azot, fosfor gibi besi elementleri bulunan gübreler ilkbahar sonu başlayan yağışlarla akarsulara, oradan denizlere taşınmaktadır. Bölgemizin eğimli olması nedeniyle yüzey akışlarıyla taşınan bu kimyasal kirleticiler denizlerdeki yükü daha da artırmaktadır. Yine, küçük yerleşim alanlarında atık su arıtım tesislerinin yeterli olmaması ya da arıtılmadan kanalizasyon sistemlerinin akarsuya ya da denizlere deşarjı organik kirlilik yükünü artırmaktadır. Liman gibi akıntı ve dalgaların olmadığı kapalı sistemlerde sudaki besin maddelerinin artması müsilajın da artmasına yol açmaktadır. Özellikle suyun sıcaklığında artış ve ışıklanma süresinin uzaması bu durumu daha da hızlandırmaktadır. Son yıllarda dünya genelinde büyük çevresel sorunlara yol açan iklim değişikliği de bu durumun sebeplerindendir. Yarı kurak iklim bölgesinde bulunan ülkemizde buharlaşmanın artması, yağış miktarının azalması deniz, akarsu, göl gibi sucul sistemlerimizde besin elementleri konsantrasyonlarının yükselmesine yol açmaktadır. Sistemin dengesinin bozulması ne yazık ki istenmeyen durumların yaşanmasına yol açmaktadır. Deniz salyasına karşı acil önlem alınması gerekir” (Ordu Üniversitesi Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyhan Taş) 

 

 

FOTOĞRAFLI YORUM

Ordu işte! Güzel günlerin eşiğindeyiz ama hep eşeğinde.

 

 

GÜN AKIŞI

BİR MESAJ

AYDİL TESİSAT

Murat AYDİL

SEÇ MARKET  TAN KURU KAHVE

 Tan Kuru Kahve, yılların tecrübesi Beyazıt Tan’ın önderliğinde  devam ediyor.

                Günlük taze kahve satış adresi Tan Kuru Kahve, Düz Mahalle Yıldırım caddesi NO: 14-A adresinde hizmet veriyor.

                Hijyenik bir ortamda hizmet veren Tan Kuru kahveye, 214 80 96 ve 0537 716 14 96 nolu telefonlarla da ulaşabilirsiniz.

                Tan Kuru Kahve sahip ve çalışanlarına hayırlı kazançlar diliyoruz.

BİZİM OCAKBAŞI  LOKANTASI

İşletmeciliğini yılların tecrübesi Cevat Alparslan’ın yaptığı Bizim Ocakbaşı Lokantası müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

 köfte, biftek, döner. Yemek çeşitleri, saç kavurma, piliç ve ısırgan çorbasının adresi Bizim Ocakbaşı Lokantası,  Yeni Mahalle Kahraman Sağra caddesi NO: 16-A adresinde hizmet veriyor.

                İşyerlerine de servisin yapıldığı Bizim Ocakbaşı Lokantasına 223 28 89 nolu telefonla da ulaşabilirsiniz.

                Bizim Ocakbaşı Lokantası sahip ve çalışanlarına bol kazançlar diliyoruz.

SEÇ MARKET

İşletmeciliğini  Mustafa Akkaya ile  Mesut Gocaş’ın yaptığı Seç market, müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                Yerel ve yaygın gazete bayii de olan Seç market, Yeni Mahalle 314 nolu sokak No: 34-b adresinde hizmet veriyor.

                1992 yılından bu yana ayni adreste hizmet veren ve gecenin geç saatlerine kadar da müşterilerinin hizmetinde olan Seç Markete, 214 21 85 nolu telefonla da ulaşabilirsiniz

                Seç Markete hayırlı ve bol kazanç dileklerimizi iletiyoruz.

ÖZDEMİR İNŞAAT

Özdemir inşaat-ticaret , yılların tecrübesiyle hizmet vermeye devam ediyor.

                Her türlü inşaat malzemeleri satış adresi olan Özdemir inşaatta ayni zamanda anahtar teslimi daireler ve her türlü inşaat işleri de itina ile yapılıyor.

                İşletmeciliğini Recep-Anıl Özdemir’in yaptığı ve Bucak Mahallesi 359 sokak NO: 41-B adresinde hizmet veren Özdemir inşaat ve ticarete, 666 41 00 ve 0536 318 28 34 ve 0 535 771 22 95 nolu telefonlarla da ulaşabilirsiniz.

                Müşterilerine de her türlü imkanı sağlayan Özdemir inşaat –ticaret sahip ve çalışanlarına bol kazançlar diliyoruz.

 

 

ANLASADA ANLAMASADA

Hayatı yalanlarla dolu bir insan; firari katil gibidir. Hep yakalanacak korkusuyla yatar ve kalkar.

 

 

O GÜN BUGÜN

Güzel günlerin eşeğindeyiz ama hep eşiğinde.

 

 

HARBİDEN

Gelir ağlar, göçer ağlatırız. Adına da hayat deriz.

 

 

BUNLARI BİLİYORMUYDUNUZ?

Dünyanın nefesleri kesen en iyi  derbileri…

x-Liverpool-Everton: (İngiltere) İngiltere'nin en çok izlenen maçlarından biridir. Lig başlamadan bile rekabet doruk noktadan hiç aşağı inmez.

***************************

x-Kızılyıldız-Partizan: (Sırbistan)Belgrad şehrinin sembolü haline gelmiş bir şehir. Her maçtan önce afişler, bayraklar hazırlanır ve taraftarlar bir dakika bile susmadan tezahüratlarını yapar. Ancak bu derbide sık sık şiddet olaylarının başrol oynadığını da ihmal edemeyiz. Taraftar çatışması ve maçların anlamı sebebiyle Avrupa'nın en rekabetçi derbilerinden biri.

****************************

x-Milan-Inter: (İtalya) Dünya futbolunda çok nadir görülen bir şekilde bu iki kulüp halen aynı stadyumu paylaşıyor. Ancak bu iki takımın rekabeti 100 yılı aşkındır sürüyor ve maçların oynandığı gün Milano'da hayat duruyor.

*****************************

x-Olympiakos-Panathinaikos: (Yunanistan) Yunanistan Süper Lig'inde en iyi oyuncuları, kaliteli bir futbolu göremeyebilirsiniz ancak taraftar konusunda farklı bir seviyede olduklarını kabullenmek gerekir. Atina'nın iki devinin karşılaştığı bu maçlarda sık sık şiddet olaylarına da tanık olunuyor.

*****************************

x-Lazio-Roma: (İtalya) Tarihi Roma şehrini paylaşan iki kulüp...  İki takım da uzun süredir Serie A'da şampiyon olmasa da bu maçlardaki atmosfer, dünyada eşi az rastlanır şekilde oluyor.

*****************************

x-Fenerbahçe-Galatasaray: (Türkiye) Benzersiz İstanbul'un benzersiz derbisi... Kentin yarısı Avrupa'da, diğer yarısı Asya'da olması sebebiyle bu derbi, Avrupa'daki hiçbir rekabete benzemez. Türk futbolunun en başarılı iki takımı, Avrupa'nın en önemli şehirlerinde karşı karşıya geliyor. Bir derbinin en iyiler arasına girmesi için başka ne gerekir? Bir de stadyumdaki atmosferleri eklediğimizde bu maç, her futbolcunun yaşamak isteyeceği bir macera haline geliyor.

*******************************

x-Real Madrid-Barcelona: (İspanya)Dünya futbolunun tartışmasız en ünlü derbisi: Bu kulüplerin bulunduğu şehirler farklı ancak yine de bu maçlar tüm dünyada derbi olarak kabul edilir.

********************************

x-Glasgow Rangers-Celtic: (İskoçya)131 yıldır süren bir gelenek... İskoçya'da hayatı durduran maç.. Hatta bir maçtan fazlası...

********************************

x-Manchester United-Manchester City: (İngiltere)Özellikle son yıllarda herkesin konuştuğu bir derbi haline geldi.

********************************

x-Boca Juniors-RiverPlate: (Arjantin)"El Superclasico" olarak bilinen Boca Juniors-RiverPlate rekabeti 1900'lerin başından beri sürüyor.

Anahtar Kelimeler : GAZİ, VURUŞU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız