HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Mayıs 2022 Salı Saat: 09:09

GAZİ VURUŞU

    CAN SİPER HADDİNİ HİÇ AŞMA İnsanın bile insana yabancı olduğu ülke bu! Dilini tutmasını bil ve haddini de hiç aşma. İstediğini söylersen, istemediğini de işitirsen şaşma.     DEMİŞ DEMESİNEDE
GAZİ VURUŞU

 

 

CAN SİPER

HADDİNİ HİÇ AŞMA

İnsanın bile insana yabancı olduğu ülke bu! Dilini tutmasını bil ve haddini de hiç aşma. İstediğini söylersen, istemediğini de işitirsen şaşma.

 

 

DEMİŞ DEMESİNEDE

“Her şeyin fiyatı yükseliyor, fındıkta bir değişiklik yok. Fındık para ederse, hak ettiği değeri bulursa, halk köyüne de döner.

Fındığın da var ama buna kimse dikkat etmiyor. Kararnameler ar ama herkes dikiyor. Biz eğimli ve heyelanlı yerdeyiz. Fındık buraya en uygun ürün. Bunu kalitesi ve aromasıyla da görüyoruz. Düz arazide vakumla fındığı daha düşük maliyetle toplayabiliyorlar. Bu bizi direkt yoldan etkiliyor. Başka ürünlerin yetiştirilebileceği topraklara da fındık dikilince diğer ürünlerin avantajından mahrum oluyoruz. Bu sefer fındık miktarı artıyor, fiyat politikası bizi etkiliyor. Biz zor şartlar altında bunu yaparken, maliyeti daha az olanın kar oranı daha fazla oluyor.

67 tane ihracatçımız varken, bu 11’e düşmüş. Bunu tartışmalıyız. Fındığın miktarında, ihracat rakamlarında bir azalma olmadı. Bizim ihracatçılarımız nereye gitti? Eğer tedbirini almazsak, fındık fabrikalarındaki fındık kırma makinalarının kapanma ihtimali var. Bu kadar işçiyi ne yapacağız?

Her şeyin fiyatı yükseliyor, fındıkta bir değişiklik yok. Gelirimiz ne kadar artarsa, bizim yatırımlarımız da o şekilde artacak. Siyaset bunu konuşmalı, bunları tartışmalıyız. Yoksa fındıkta zorlanma yaşarız. Fındık para ederse, hak ettiği değeri bulursa, halk köyüne de döner. Köylerimiz Almanya, İsviçre köyleri gibi daha zengin olabilir.”(Hilmi Güler, Ordu BŞB Başkanı)

 

 

FOTOĞRAFLI YORUM

ORDU İŞTE! Ağızlarıyla söylemek istediklerini söyleyemeyenler, bir başkalarına söyletmenin hesaplarını yapıyor.

 

 

GÜN AKIŞI

BİR MESAJ

CAN YAPI

Murat ŞENOCAK

Tüm Ordululara sağlık ve mutluluk dolu bir gün diler.

FABİ AYAKKABI

İşletmeciliğini  yılların tecrübeleri  Gülden-Erkan Yılmaz çiftinin  yaptığı, Fabi Ordu ayakkabı  müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                 Kaliteli ayakkabı ve çanta satış adresi Fabi Ordu , Şarkiye Mahallesi Sırrıpaşa caddesi NO: 77 adresinde hizmet veriyor.

                Ayni zamanda  müşterilerine her türlü imkanı da sağlayan Fabi Ayakkabıya,  666 63 53 nolu telefonlarla da ulaşabilirsiniz.

                Fabi Ordu, sahip ve çalışanlarına her zaman olduğu gibi hayırlı ve bol kazanç dileklerimizi iletiyoruz.

ÖZDEMİR İNŞAAT

Özdemir inşaat-ticaret , yılların tecrübesiyle hizmet vermeye devam ediyor.

                Her türlü inşaat malzemeleri satış adresi olan Özdemir inşaatta ayni zamanda anahtar teslimi daireler ve her türlü inşaat işleri de itina ile yapılıyor.

                İşletmeciliğini Recep Özdemir’in yaptığı ve Bucak Mahallesi 359 sokak NO: 41-B adresinde hizmet veren Özdemir inşaat ve ticarete, 666 41 00 ve 0536 318 28 34 ve 0 535 771 22 95 nolu telefonlarla da ulaşabilirsiniz.

                Müşterilerine de her türlü imkanı sağlayan Özdemir inşaat –ticaret sahip ve çalışanlarına bol kazançlar diliyoruz.

AKADEMİ MÜHENDİSLİK

Akademi Mühendislik Makine Mühendisi Kadem Kutlutaş’ın önderliğinde  hizmet vermeye devam ediyor.

                Bucak Mahallesi Şahincili caddesi NO: 24-B  (Bucak cami yanı) adresinde hizmet vermeye devam eden, ve doğalgaz, sıhhi tesisat, ısıtma, plan, proje ve taahhüt işlerinin adresi Akademi  Mühendisliğe 214 21 91 nolu telefonla da ulaşabilirsiniz.

                Akademi Mühendislik sahip ve çalışanlarına hayırlı ve bol kazanç dileklerimizi iletiyoruz.

ÇAKMAKLAR KUYUMCU

Çakmaklar kuyumcu , çeyrek asırlık tecrübe ile müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                Müşterilerine her türlü imkanı da sağlamasıyla dikkat çeken ve İşletmeciliğini de ‘Hoşsohbet’  kardeşler, Onur ve Hasan Çakmak’ın yaptığı çakmaklar kuyumcu, Şarkiye Mahallesi Osmanpaşa caddesi N0: 33  adresinde hizmet veriyor.

                Ayni zamanda Kökenli Mahallesi muhtarlığı danışma bürosu da olan Çakmaklar kuyumcuya, 214 52 48 nolu telefonla da ulaşabileceğinizi de duyuruyor ve bol kazançlar diliyoruz.

 

 

ANLASA DA ANLAMASA DA

Uzun süren düşünce ve endişe acı verir. Bilinsin istedim.

 

 

O GÜN BUGÜN

Her türlü pisliklerin başı Para bu! Biz harcamayı eloğlu da kazanmayı çok seviyor.

 

 

HARBİDEN

Hakkıyla başlatılan bir girişim, gereken her şey kazanılana dek bırakılmamalıdır.

 

 

BUNLARI BİLİYORMUYDUNUZ?

Tarım ve Orman Bakanlığı verilerinden derlediği bilgiye göre, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı 2 milyon 172 bin 987 üreticinin bulunduğunu, en çok çiftçinin  127 bin 380 ile Ordu'da yaşadığını,

*************************************

x-Ordu Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mehmet Altun’un Kültür Daire Başkanlığına atanmasının ardından boşalan Özel Kalem Müdürlüğüne, Spor Şube Müdürü Cemal Armutlu’nun getirildiğini,

*************************************

x-Ordu’da 6 ilçe yatırım ve istihdamda 6. bölge ilçe teşvik kapsamına dahil edildiğini, bu ilçelerin de

Mesudiye, Akkuş, Çaybaşı, Gürgentepe, İkizce ve Çatalpınar’ın olduğunu,

*************************************

x-Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan “Ordu Kitap Fuarı” nın 20 Mayıs Cuma günü Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılacağını, yüzlerce yayınevi ve birbirinden değerli şair ve yazarın “Ordu Kitap Fuarı” ile Ordulularla buluşacaklarını,  fuarın, 29 Mayıs Pazar günü biteceğini,

*************************************

x-Türk vatandaşlığı için alınması gereken konut fiyatının 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltildiğini,  Resmi Gazete'de yayımlanan kararın, 1 ay sonra yürürlüğe gireceğini,

*************************************

x-AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun, Ordu Çevre Yolu’nun ikinci etabında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, 2023 yılında bitirilecek olan yolla birlikte Altınordu şehir içi trafiğinin de rahatlayacağını söylediğini,

*************************************

x-Türkiye'den bu yılın ocak-nisan döneminde yapılan bal ihracatının tutarının 15 milyon 261 bin 559 dolara ulaştığını,

*************************************

x-Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in, Mesudiye’ye 25 bin hayvanın bulunacağı Organize Havyan Bölgesi kuracaklarını söylediğini, Güler’in tesiste yem fabrikası, hayvan hastanesi ve biyogaz tesisi olacağını da sözlerine eklediğini,

*************************************

x-1 Ocak 2016 tarihinden önce verilen ehliyetlerin yenilenmesi gereken süre daralırken Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden sürücülere ceza yememeleri adına  uyarı geldiğini, başvuruda gereken belgelerin ise Nüfus cüzdanı, eski sürücü belgesi,15 liralık değişim bedelinin bankaya yatırıldığına dair makbuz, son 6 ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ve 'sürücü olur' yazan ve aile hekiminden ücretsiz olarak alınan sürücü sağlık raporunun olduğunu,

 

 

 

Anahtar Kelimeler : GAZİ, VURUŞU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız