HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Nisan 2018 Pazar Saat: 11:36

Yeşil Alan Kapasitesi Artıyor

Giresun Orman Bölge Müdürlüğü arasında ODÜ yerleşkelerindeki boş alanların uygun türler ile ağaçlandırılması amacıyla imzalanan protokol kapsamında ODÜRektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç öğrenciler ile birlikte fidan dikimi gerçek
Yeşil Alan Kapasitesi Artıyor

Giresun Orman Bölge Müdürlüğü arasında ODÜ yerleşkelerindeki boş alanların uygun türler ile ağaçlandırılması amacıyla imzalanan protokol kapsamında ODÜRektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç öğrenciler ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.

Daha yeşil bir Türkiye için orman alanlarını ve ağaç servetini çoğaltmak; toprak, su ve bitki arasında ormanlık alanlar aleyhine bozulan dengeyi tesis etmek, geliştirmek ve çevre değerlerini korumak, yapılacak ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmalarıyla ağaç ve yeşil sevgisini toplumun her kademesindeki insanlarımıza yayarak onların da katılım ve katkısı ile ülkemizdeki çevre bilincini artırmak amacıyla gerçekleştirilen protokol kapsamında Üniversitemiz yerleşkesi içerisindeki boş alanlar ağaçlandırılmaya başlandı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Peyzaj Mimarlığı öğrencileri ile bir araya gelerek yerleşke içerisindeki boş alanlara fidan dikimi gerçekleştirdi. Fidan dikiminin yapılacağı süreç içerisinde Ordu Orman Fidanlık Müdürlüğü tarafından teslim edilen 25 farklı türde toplamda 5 bin fidanın ODÜ yerleşkesine dikimi gerçekleştirilecek.

            Fiziki gelişimiyle birlikte yeşil alan kapasitesini de artırmaya devam eden ODÜ’de yeşil alanların sürdürülebilirliğini sağlamak adına mevsime göre budama, gübreleme, sulama ve yabancı ot temizliği gibi bakım işlemlerine aralıksız devam ediliyor. Yerleşke alanlarının gelişimi ve ihtiyaçları doğrultusunda yapısal ve bitkisel peyzaj projeleri geliştirmek, bölgenin ekolojik koşullarına göre çevre düzenleme çalışmalarında kullanılacak olan bitkileri belirlemek, temiz, düzenli, bakımlı ve doğayla iç içe bir kampüs alanı içerisinde estetik ve fonksiyonel dış mekan ortamları oluşturmak, bitki flora ve faunası açısından zengin ağaçlandırma ve çiçeklendirme faaliyetlerinin gerçekleştiği yeşil alanlarda 2014 yılından bu zamana kadar 7,5 kat artış sağlanmıştır.

            ODÜ öğrencilerinin keyifli vakit geçirebilmelerini sağlamak için 42 bin metrekarelik alanda çimlendirme çalışması yapılırken yerleşke içerisinde toplamda 48 bin 325 mevsimlik çiçek, 2 bin 259 ağaç, 6 bin 797 çalı yer almaktadır. Konuyla ilgili olarak Rektör Yarılgaç, “Üniversitemiz arazisinde orman varlığının zenginleştirilmesi, yerleşkelerdeki boş alanların uygun türler ile ağaçlandırılması ve gelecek nesillere yaşanabilir bir mekânlar bırakılması için Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ile protokol imzalamıştık. Her zaman sosyal sorumluluk ve toplumla buluşma gerekliliğinden hareket eden ODÜ, bu anlayış çerçevesinde başlattığı proje ile yerleşkelerini yeşillendirmeye ve daha yaşanılabilir yaşam alanları oluşturmaya devam etmektedir.

Doğal güzelliklerimizin günden güne tahrip edildiği bu zamanda, küresel ısınmadan iklim değişikliğine kadar her türlü çevre sorununun çözümüne katkı sağlamak, ülkemizin orman varlığını arttırmak ve gelecek nesillerin daha güzel ve daha sağlıklı yaşayacakları ortamlar oluşturabilmek gayretimizi öğrencilerimizle birlikte sürdürmekteyiz.

Ağaç dikme, çevreyi yeşillendirme ve ağaçlandırma insanı yaşatmak kadar önemli bir konu olarak değerlendirilmelidir. Bizler doğal hayatı koruma, geliştirme, ağaçlandırmayı ibadet bilinciyle yapan bir medeniyetin mirasçılarıyız. Ağaç yetiştirme, ormanı çoğaltma, ormandaki kuşları koruma üzerine vakıflar kuran bir milletin çocukları olarak bu mirasın kadrini bilmek zorundayız. Ülkemizin kaliteli, iyi yetişmiş, değerlerine bağlı insanlara ihtiyacı olduğu gibi vatan toprağımızın her köşesini daha yeşil, daha iyi koruma bilinci ve davranışına sahip çevreye ve ağaca duyarlı insanlara da ihtiyacı bulunmaktadır.

Bu vesileyle uygulamaya katılan öğrencilerimize teşekkür ediyor, çalışmamızın bütün topluma örnek teşkil etmesini ve insanlarımızı bu konuda teşvik ederek doğadaki tahribatın önlenmesine yönelik yeşillendirme çalışmalarına yönelteceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : Yeşil, Alan, Kapasitesi, Artıyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız