HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Nisan 2018 Pazar Saat: 11:39

ODÜ’DE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi Programı Uygulamalı Eğitim-Öğretim İşbirliği Protokolü imza töreni 11 otomotiv firmasının katılımı ile gerçekle
ODÜ’DE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi Programı Uygulamalı Eğitim-Öğretim İşbirliği Protokolü imza töreni 11 otomotiv firmasının katılımı ile gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi İktisadi İşletme Turizm Uygulama Restoran’ında protokol imza törenine, Rektör Vekili Prof. Dr. Fikri Balta, TBMYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Korkmaz, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Şükrü Yılmaz ile otomotiv firmalarını temsilen Ateş Otomotiv, Bayram Otomotiv, Tunalar Otomotiv, Akten Otomotiv, Ford Altaş, Köy Otomotiv, Nasuhbeyoğlu, Autoking Ordu ve Baştuğ Otomotiv Yetkili Müdürleri katıldı.

Üniversite sanayi işbirliği açısından büyük önem taşıyan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Otomotiv Teknolojisi Programı 2. sınıf öğrencilerinin mesleki bilgi ve görgülerini artırmayı amaçlayan protokol ile firmaların mevcut teknik donanım ve personellerinden istifade edilmesi, daha donanımlı otomotiv teknikerleri yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda 16 Nisan-18 Mayıs 2018 tarihleri arasında 5 hafta boyunca uygulamalı eğitimden faydalanacak olan Üniversitemiz öğrencileri bu sayede pratik eğitimlerini de pekiştirecekler.

Protokol imza töreninde bir konuşma gerçekleştiren Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta, “Üniversite-sanayi işbirliği, üniversitelerin mevcut imkanları ile sanayinin mevcut imkanları birleştirilerek bilimsel, teknolojik ve ekonomik yönden gelişmeleri için yaptıkları sistemli çalışmalar bütünüdür. Üniversitelerin temel misyonu olan eğitim faaliyetlerine araştırma faaliyetinin de bir işlev olarak eklenmesi, üniversitelerin geçirdikleri ilk akademik devrim olarak nitelendirilebilir.

Biz de okulumuzda yürüttüğümüz eğitim-öğretim faaliyetleri ile öğrencilerimize kazandırdığımız bilimsel potansiyelin sanayiye aktarılmasına son derece önem veriyoruz. Bu bağlamda, 2013 yılından beri yürüttüğümüz ‘Uygulamalı Eğitim’ faaliyetini bu yıl da tekrarlayacağız. 5 yıldır yürüttüğümüz bu faaliyetten son derece iyi dönüşler aldık ve uygulamayı her yıl geliştirerek sektörle öğrencilerimiz arasındaki ilişkinin artmasına katkı sağladık. 2013 yılında 7 firma ile başlattığımız uygulama bu yıl 11 firma ile devam etmektedir. Katılımcı tüm firmalara teşekkür ederek uygulamanın öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : ODÜ’DE, İŞ, BİRLİĞİ, PROTOKOLÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız