HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Mayıs 2018 Pazar Saat: 11:37

ODÜ’DE KIRIM TATARLARININ SÜRGÜNÜ KONFERANSI

ODÜ Türkoloji Kulübü tarafından düzenlenen konferanslar kapsamında Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı tarafından  “Kırım Tatarlarının Sürgünü ve Günümüzde Kırım Tatarları” konulu konferans gerçekle
ODÜ’DE KIRIM TATARLARININ SÜRGÜNÜ KONFERANSI

ODÜ Türkoloji Kulübü tarafından düzenlenen konferanslar kapsamında Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı tarafından  “Kırım Tatarlarının Sürgünü ve Günümüzde Kırım Tatarları” konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferans öncesi Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Prof. Dr. Hakan Kırımlı ile ODÜ Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Abdullah Eren, Prof. Dr. Necip Fazıl Duru ve Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çelik’i makamında kabul etti. ODÜ’de bu konferansın gerçekleştirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ziyaretlerinden dolayı Prof. Dr. Hakan Kırımlı’ya teşekkür etti.

Ziyaret sonrası Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Necip Fazıl Duru, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Konferansta Rusların Türk ve Müslüman toplulukları yok etmeye yönelik politikalarının sonucu olarak Kırım Tatarlarının tarihleri boyunca yaşadıkları mecburi göçlerden bahseden Prof. Dr. Hakan Kırımlı, Rusya’nın Kırım tatarlarını ekonomik, dini, siyasi açıdan huzursuz ettiklerini ve göçe zorladıklarını ifade etti.

Kırımlı, “Kırım ve tarihini konuşurken halen var olan acılarını da konuşmak gereklidir. Kırım’da yaşayan Tatarların tek bir kişi bile kalmayana kadar yapılan zorunlu göçte yüzlerce Tatar, Kırım'dan balık istifi ve insanlık dışı bir şekilde orta Asya'ya gönderilip aç susuz bırakıldılar ve çoğu yolda hayatını kaybetti. Dev dalgalar halinde Osmanlı İmparatorluğu’na akan Kırım tatarlarının bir kısmı da Ordu’ya geldi.” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen program sonrası Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Prof. Dr. Hakan Kırımlı’ya teşekkür belgesi takdim etti.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız