HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Mayıs 2018 Pazar Saat: 11:57

KYK Ramazana Hazır

İslam dünyası on bir ayın sultanı ramazana ulaşmanın sevincini yaşıyor. Yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, birlik ve beraberliğin daha da güçlendiği ramazan ayı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında da aile sıcak
KYK Ramazana Hazır

İslam dünyası on bir ayın sultanı ramazana ulaşmanın sevincini yaşıyor. Yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, birlik ve beraberliğin daha da güçlendiği ramazan ayı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında da aile sıcaklığında idrak edilecek. KYK, yurtlarda barınan gençlerin rahat ve huzurlu bir ortamda ramazan geçirmeleri için tüm önlemleri aldı. KYK Genel Müdürlüğü tarafından yurtlara gönderilen talimata göre lokanta ve kantinlerde iftar ve sahur saatlerinde hizmetin aksamaması ve kuyrukların önlenmesi amacıyla personel sayısı artırılacak.

Öğrencilerin talep ve önerileri de dikkate alınarak yurtlardaki yemek ve gıda çeşitleri artırılacak; yemekhane ve kantin işletmelerinde kontroller sıklaştırılacak. Yurt idaresince yemeklerin kalite ve gramajları daha sık aralıklarla kontrol edilecek. Kahvaltı beslenme yardımı uygulama saati, ramazan ayı boyunca saat 00.00'dan itibaren başlayacak.

Ramazan ayı boyunca tüm yurtlarda iftariyelikler (hurma, zeytin vb.) ikram edilecek, iftar saatinde tasavvuf müziği yayını yapılacak.

Sahur saati sonuna kadar hizmet verecek lokanta ve kantinler, kahvaltı ve akşam yemeği saatlerinde de normal mesaisine devam ederek öğrencilerin hizmetinde olacak. 

Yurtlarda sabır, şükür, iyilik, yardımlaşma ve paylaşım ayı ramazanın gençler tarafından daha doğru anlaşılabilmesine yönelik çeşitli programların yanı sıra sohbetler, mukabele programları da yapılacak; teravih namazları hep birlikte kılınacak. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ile imzalanan protokol gereği yurtlarda görevlendirilen Diyanet personeli de gençlerin daha bilinçli ve huzurlu bir ramazan geçirmelerine yardımcı olacak.

 

Anahtar Kelimeler : KYK, Ramazana, Hazır

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız