HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Haziran 2018 Cuma Saat: 10:44

ORDU’DA 8.174 ÖĞRENCİ SINAVA GİRECEK

Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları için yarın merkezi sınav yapılacak. Tüm Türkiye’de aynı anda yapılacak merkezi sınavla ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, “Millî Eğitim Bakanlığı
ORDU’DA 8.174 ÖĞRENCİ SINAVA GİRECEK

Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları için yarın merkezi sınav yapılacak. Tüm Türkiye’de aynı anda yapılacak merkezi sınavla ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, “Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 8. Sınıf öğrencilerinin merkezi sınav ile öğrenci alacak olan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulanan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacı ile; 02 Haziran 2018 Cumartesi günü sayısal ve sözel bölüm hâlinde, Türkiye saatiyle saat 09.30, 11.30' da birleşik iki (2) oturumda yapılacak olan Merkezî Sınav (MS), Altınordu (7 okul), Akkuş (2 okul), Aybastı (1 okul), Çamaş (1 okul), Çatalpınar (1 okul), Çaybaşı (1 okul), Fatsa (6 okul), Gülyalı (1 okul), Gürgentepe (1 okul), Gölköy (2 okul), İkizce (1 okul), Kabadüz (1 okul), Kabataş (2 okul), Korgan (2 okul), Kumru (1 okul), Mesudiye (1 okul ), Perşembe (1 okul), Ulubey (1 okul) ve Ünye (4 okul) ilçelerinde olmak üzere toplam 37 (otuz yedi) okulumuzda, 490 salonda, 8.174 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecektir” dedi.

Merkezi sınav sonuçlarının, Milli Eğitim Bakanlığınca 22 Haziran 2018 tarihinde açıklanacağını belirten Kutlu Tekin Baş, “Sınavlara ilişkin uygulamalar, Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi, 2018 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu ile diğer Bakanlık emirleri doğrultusunda yürütülmektedir. Sınav sonuçlarının ilan tarihi, Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 22 Haziran 2018 olarak açıklanmıştır” diye konuştu.

Merkezi sınavla ilgili Ordu’da tüm hazırlıkların yapıldığını da ifade eden Kutlu Tekin Baş, “Söz konusu sınava ilişkin iş ve işlemler ilimiz genelinde sorunsuz bir şekilde yürütülmekte olup 31 Mayıs 2018 tarihinde sınav evrakları tüm ilçelere Bakanlık kuryeleri tarafından teslim edilecektir. Sınavlarda görev alacak olan bina sınav sorumlusu, komisyon, öğretmen görevlendirmeleri il genelinde tamamlanmıştır“ şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : ORDU’DA, 8.174, ÖĞRENCİ, SINAVA, GİRECEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız