HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Haziran 2018 Pazar Saat: 14:16

ODÜ’DE MEZUNİYET SEVİNCİ

ODÜ’de  Fen Edebiyat Fakültesi 2017-2018 eğitim öğretim dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Fen Edebiyat Fakültesinden 2017-2018 eğitim öğretim döneminde Yabancı Diller Bölümünden 90, Tar
ODÜ’DE MEZUNİYET SEVİNCİ

ODÜ’de  Fen Edebiyat Fakültesi 2017-2018 eğitim öğretim dönemi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesinden 2017-2018 eğitim öğretim döneminde Yabancı Diller Bölümünden 90, Tarih Bölümünden 110, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 110, Sanat Tarihi Bölümünden 85, Matematik Bölümünden 30 ve Biyoloji Bölümünden 5 olmak üzere toplamda 430 öğrenci mezun oldu.

Mezun olan öğrenciler için Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Tarakçı, akademisyenler, öğrenciler, mezun olan öğrencilerin aileleri ve davetliler katıldı.

Törende mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan Fen Edebiyat Fakültesi birincisi Nedime Albayrak, “Bugün, burada, okulumu birincilikle bitirmenin verdiği onurun tarifsiz gururu ve heyecanı içerisindeyim. Elbette ki bu birinciliğin tek muhatabı ben değilim. Başta her daim yanımda olan varlıklarından tarif edilemeyecek mutluluk ve güven duyduğum aileme, bilgi ve tecrübeleriyle yolumu aydınlatan saygıdeğer hocalarıma ve Ordu Üniversitesi ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sahip olduğum başarının gerçek mimarları olan çok kıymetli hocalarıma beni bugünkü noktaya ulaştırdıkları için sonsuz saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Dört senelik bu zorlu maratonda maddi ve manevi desteğini bir an bile eksik etmeyerek her daim varlığını, ilgisini, sevgisini üzerimde hissettiğim çok kıymetli ailem, sizlere de ne kadar teşekkür etsem azdır. Ve sevgili arkadaşlarım, üniversite yılları bir tatlı anı olarak geride kalırken, asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında hepinize başarılar diliyor, yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, “Bugün burada, Fakültemizin 16. mezuniyet törenini gerçekleştirmenin onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Fen-Edebiyat Fakültemizin 6 bölümünden mezun olan toplam 430 genç meslektaşımızın sevincini paylaşmak ve onları gururla uğurlamak için bir aradayız. Öncelikle bizlere verdikleri desteklerden dolayı başta sayın rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç olmak üzere Tüm Ordu Üniversitesi camiasına ve bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize şahsım ve Fakültem adına teşekkür ediyorum. Değerli öğrencilerimiz, İnanıyoruz ki, yapacağınız işlerde size verdiğimiz çağdaş ve üst düzey bilgilerle, meslek hayatlarınızda da oldukça başarılı olacaksınız. Başarılarınızla Ordu Üniversitesini de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız. Değerli aileler, Evlatlarınıza üniversite eğitimleri boyunca verdiğiniz destekten dolayı sizleri kutluyorum. Değerli öğretim elemanlarımıza da çabaları için genç meslektaşlarımız ve aileleri adına şükranlarımı sunuyorum. Genç meslektaşlarımız, Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın.  Öğrenmekten asla vazgeçmeyiniz. Sizleri fakültemizden uğurlarken bundan sonraki hayatınızda hepinize üstün başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınızın açık olması dileklerimle saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “ Bilimsel bilgi, günümüzde büyük oranda üniversitelerde üretilmekte, Ar-Ge çalışmaları başta olmak üzere somut veriler ışığında elde edilen bu bilgiler de teknolojinin ve gelişmenin önemli girdisini oluşturmaktadır. Üniversitelerin görevi, çağdaş bir eğitim-öğretim yürütmek, nitelikli insan yetiştirmek ve bilimsel araştırmalar yapmaktır. Bunlara ilave olarak üniversitelerin, ülkelerin gelişmesine, refah düzeyinin artırılmasına ve ülkemizin milli menfaatlerine olumlu katkı koyması da beklenmektedir. Bu amaçların gerçekleşmesinde fen-edebiyat fakülteleri de önemli sorumluluklar üstlenmektedir. Temel bilimlerin öğretildiği ve bilim üretilen merkezler olmaları nedeniyle bu fakültelerin üniversite içindeki yeri ve katkısı büyük olan fen-edebiyat fakülteleri sadece bilimsel çalışmalarıyla değil aynı zamanda eğitim faaliyetleriyle de topluma değerli katkılarda bulunmaktadır. Mezunlarının büyük bir bölümünün eğitim kurumlarında görev aldıkları düşünüldüğünde bu katkının önemi daha iyi fark edilmektedir. Üniversitemizdeki pek çok fakülte gibi Fen-Edebiyat Fakültesinin de öncelikli hedefi nitelikli mezunlar verebilmektir. Ordu Üniversitesi olarak bu hedefe ulaşabilmek için öğrencilerin ülkenin ihtiyaçlarına, sorunlarına duyarlı, sosyal bilince sahip, karşılaştığı sosyal ve bilimsel problemleri çözen, ileri görüşlü, aklı ve bilimi rehber edinen, bağımsız araştırma yapma kabiliyeti olan, bilim üreten ve üretilen bilgiyi paylaşan kişiler olarak yetiştirilmesine gayret etmekteyiz. Ancak bu gayretin karşılığının alınması, başarıya ulaşılması siz mezunlarımızın mezuniyet sonrasında yapacakları çalışmalarla da yakından ilgilidir. Sevgili Öğrencilerimiz, bilgi, çağımızda ekonomide ve sosyal gelişimde en belirleyici rolü üstlenmiştir. Keşfedilemeyen bilgiler ise bugün hayatımızın sınırlarını belirlemekte, geleceğimizi şekillendirmektedir. Bilginin sınırlarını daha da ileriye götürmek için bundan sonraki yaşamınızda çalışmalar yürüteceğinize ve ülkemizin gelişimine katkı sağlayacağınıza olan inancım tamdır. Kıymetli mezun öğrencilerimiz, bu önemli gün vesilesi ile sizleri ve ailelerinizi tebrik ediyor, sizlere hayat boyu başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Yapılan mezuniyet konuşmalarının ardından Fen Edebiyat Fakültesinden derece ile mezun olan öğrencilere plaket verildi. Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç fakülte birincisi Nedime Albayrak’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan fakülte ikincisi Elif Yıldırım’a, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin Ceyhun Bekiroğlu’na plaketlerini verdi. Tören, kendi bölümlerinde dereceye giren öğrencilere anı belgesinin verilmesi, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve mezuniyet keplerinin atılmasının ardından sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler : ODÜ’DE, MEZUNİYET, SEVİNCİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız