HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Temmuz 2018 Pazartesi Saat: 10:21

Matematik Eğitimi Konferansı Sona Erdi

ODÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Konferansı (ICMME-2018) sona erdi. ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç konferansta yer alan katılımcılar ile bir araya geldi. Her yıl matematikçileri, mat
Matematik Eğitimi Konferansı Sona Erdi

ODÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Konferansı (ICMME-2018) sona erdi. ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç konferansta yer alan katılımcılar ile bir araya geldi.

Her yıl matematikçileri, matematik eğitimcilerini,  eğitim uygulamasını yapan öğretmen ve öğrencileri kamuda çalışan matematikçileri ve mühendisleri bir araya getiren Geleneksel Matematik Konferansı’nın 17’ncisi bu yıl "International Conference on Mathematics and Mathematics Education (ICMME-2018)" adıyla uluslararası ODÜ’de gerçekleştirildi.

Matematikçiler Derneği'nin destekleriyle gerçekleştirilen konferansa dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin çeşitli illerinden 380 katılımcı ilgi gösterdi.  Matematik, matematik eğitimi ve mühendislikte matematik uygulamaları ile ilgili bildirilere yer verilen konferansta 420 bildiri 104 oturumda tartışıldı.

Dünyanın farklı ülkelerinin yanı sıra Türkiye’nin de çeşitli üniversitelerinden gelen bilim insanlarının katıldığı konferansın önemine değinen ODÜ Rektörü Prof. D. Tarık Yarılgaç, “Son derece kıymetli katılımcıların iştirakiyle gerçekleşen uluslararası ölçekte bir konferansın ODÜ ev sahipliğinde düzenlenmiş olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.

Üniversiteler gibi temeli bilime dayalı kurumların esas fonksiyonu insan yetiştirmek, insanlara diploma vererek meslek ya da sanat sahibi yapmak değil, bu vasıfların yanı sıra bulundukları şehre, ülkeye katkılarda bulunmak ve bilimsel teoriler geliştirerek üretilen bilgilerin akademik camiada tartışılmasını sağlamaktır.

Bu amaçla ODÜ ve Matematikçiler Derneğinin iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Matematik Eğitimi Konferansı çerçevesinde matematik eğitimi ve mühendislikte matematik alanındaki son gelişmeler üzerine yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilimsel etkinlikler gerçekleştirildi.

Bu ve benzeri konferans, sempozyum, çalıştaylar ışığında ODÜ’nün sahip olduğu tecrübe ve güç, şehrimizin doğal potansiyeli ile birleştiğinde ülkemizin uluslararası ilişkilerine ve iş birliğine daha fazla katkı sağlaması mümkün olacak; üretilen bilginin topluma ulaştırılmasına yönelik evrensel nitelik taşıyan bilimsel faaliyetler kurumumuz ev sahipliğinde artarak devam edecektir.

Bu bağlamda konferansın gerçekleştirilmesinde emeği geçen düzenleme kurulu başta olmak üzere konferansa destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, yurt içi ve yurt dışından gelen değerli akademisyenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : Matematik, Eğitimi, Konferansı, Sona, Erdi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız