HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Eylül 2018 Cumartesi Saat: 09:59

“EĞİTİM STRATEJİK BİR HEDEFTİR”

Ordu Valisi  Seddar Yavuz, 2018-2019 eğitim-öğretim yılına sorunsuz bir şekilde başlamak amacıyla Okul Aile Birliği Başkanları ile istişare toplantısı yaptı.
“EĞİTİM STRATEJİK BİR HEDEFTİR”

Ordu Valisi  Seddar Yavuz, 2018-2019 eğitim-öğretim yılına sorunsuz bir şekilde başlamak amacıyla Okul Aile Birliği Başkanları ile istişare toplantısı yaptı.

 

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde, eğitim ortamlarının genel değerlendirilmesi, alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi ve okul-aile işbirliğinin değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen Okul Aile Birliği Başkanları toplantısında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Çocuklar, cennet kokusu olan göz bebeklerimizdir. Bizler, kendimizle ilgili herhangi bir risk olduğunda, risk almaktan çekinmeyiz. Ama evladımızın saçının teline bir zarar gelse, büyük bir üzüntü ve keder duyar, kendi başarımızdan çok evladımızın başarısı ile övünmeyi, onlarla gurur duymayı isteriz. Bu anne ve baba olmanın belki de yaratanın bize bahşettiği en önemli vasıflardan bir tanesidir” diye konuştu.

 

 

Uluslararası rekabette milletlerin nerede olacağını belirleyen en önemli araçlardan bir tanesinin eğitim olduğuna vurgu yapan Vali Seddar Yavuz, ”Eğitim, aynı zamanda stratejik bir hedef olup, bizim caydırıcılığımızı, dünyadaki saygınlığımızı ve refahımızı belirleyen bir faktör olması vesilesiyle de önemsiyoruz. Son 16 yılda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarihinde olmadığı kadar eğitime yatırım yapmış, özellikle fiziki mekân konusunda Cumhuriyet tarihinde yapılan derslik sayısının kat be kat fazlasını ülkemizin hizmetine sunmuştur.

Aynı paralelde, Ordu’da aşağı yukarı % 100 civarında bir derslik artış meydana gelmiştir. Eğitimi, sadece fiziki mekan artışıyla değerlendirmek elbette mümkün değildir. Aynı zamanda eğitimin kalitesini tartışmak da gerekiyor. Eğitim, tüm hayatı etkileyen birçok etkileşime tabi bir konudur. Öğretmenin ders boyunca verdiğini aile desteklemiyorsa, sokağa çıktığında toplum tam tersini gösteriyorsa, kötü ve yanlış davranışları meşruymuş gibi çocuklarımıza veriyorsa, o zaman çocuklarımızın gerçek kimlik ve kişilik bulması da mümkün değildir” dedi.

 

“Çocuklarımızın Akademik Başarısı Kadar Ahlakını, Edebini, Nezaketini ve Zarafetini de Önemsemeliyiz”

 

“Akademik başarının peşinden koşuyoruz. Acaba akademik başarı yeterli bir ölçümüdür? Kriter midir? Ahlaklı, topluma faydalı, özgüveni yüksek bir nesil mi yetiştirmek istiyoruz? Yoksa aklını, bilgisini, zekasını insanlığın felaketine ya da zararına kullanacak bir nesil mi yetiştirmek istiyoruz? Sorularını da kendimize sormamız gerekiyor” diyen Vali Yavuz, “Bizim devlet olarak üzerinde durduğumuz en önemli hususlardan bir tanesi; çocuklarımızı insani değerler ile bezenmiş, değerler eğitimini içselleştirmiş, iyi bir insan, iyi bir vatandaş olarak toplumun emrine sunmak istiyoruz. Son yıllarda özellikle değerler eğitimi konusunda da ciddi gayretler sarf ediyoruz. Çocuklarımızın dini eğitimlerini almaları, dinlerini bilmeleri noktasında da Kur’an-ı Kerim dersi, Siyer-i Nebi ve Temel İslami bilgileri öğrenebileceği dersler, seçmeli ders olmuştur. Biz çocuklarımıza özel öğretmen tutarak, özel dersler aldırarak, büyük bedeller ödeyerek, çocuklarımızı yetiştirirken acaba çocuklarımızın gönül dünyasını, ruh dünyasını, manevi dünyasını inşa etmek üzere hangi fedakârlığa katlandık? Bedenimize gösterdiğimiz özeni, ruh dünyamıza göstermediğimizde, daha fazla kötülük yapabilecek, daha fazla yan yolları öğrenebilecek bir eğitimin bu topluma ya da insanlığa katkı sunmayacağını artık hepimizin açık ve net olarak bilmesi gerekir” şeklinde konuştu ve velilerden çocuklarının akademik başarısını önemsedikleri kadar ahlakını, edebini, nezaketini ve zarafetini de önemsemeleri tavsiyesinde bulundu.

 

 “Toplum, Nezaket ve Zerafetten Yoksun bir Hale Gelmemeli”

 

Vali Yavuz, “Toplumun nezaket ve zarafetten yoksun bir hale gelmemesi gerektiğinin altını çizen Vali Yavuz, Nezaketsizliğin, zerafetsizliğin geçer olduğu, teşvik edildiği, prim yaptığı bir toplum haline gelmeye başladık. Nezaket ve zerafetin geçersiz kılınması, Türk kültür ve medeniyetinin sulandırılmasıdır, Türk kültür ve medeniyetine ihanettir. Başta toplum önünde bulunan bizlerin, anne babaların, nezaketi, zarafeti, teşekkür etmeyi, özür dilemeyi üstün bir vasıf, temel bir paradigma olarak kabul etmesi gerekir” dedi.

 

“Okul Aile Birliği Başkanlarımız Büyük Özveri İle Çalışıyor”

 

Okul Aile Birliği Başkanlarının büyük bir fedakârlıkla okulların birçok ihtiyacını karşılama noktasında özveriyle çalıştıklarını söyleyen Vali Yavuz, “Bu şehrin Valisi olarak,  hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, minnet ve şükran duygularımı iletiyorum. 2018-2019 eğitim öğretim yılında hepinizin yanında olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Karşılaştığınız sorunları bana illa gelerek değil, sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla da kısa sürede ulaştırabilirsiniz. Mümkün olduğu kadar herkese cevap vermeye çalışıyorum. Sosyal medyayı reklam olsun diye kullanmıyoruz. Bir mağdurun, bir ihtiyaç sahibi vatandaşımızın sorunu çözülmezse onun sorumlusu ben olurum. Sizden beklentimiz, sorunlarınızı bizimle paylaşmanızdır. Ben, ‘ekonomik yetersizlik sebebiyle şu veya bu mağduriyete uğradım’ diyen bir tek çocuk duymak istemediğimi daha önce de ifade etmiştim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, şu anki maddi imkanlarımızla her bir çocuğumuza ulaşabilecek kudrete sahibiz. Sizlerin bu çalışmaları yapmanızı, özellikle ilçelerde Kaymakamlarımız, ilçe Milli Eğitim Müdürlerimiz, il merkezinde Altınordu Kaymakamımız, okul müdürlerimizle koordine olmalı sorun ve sıkıntısı olanları süratle çözmeliyiz. Önemli olan yapmak istemek, kimsesizlerin kimi olmaya aday olmak, başkasının ıstırabını kendi ıstırabınız olarak görmek, başkasının yüzündeki tebessümün sahibi olmak istemektir. İsterseniz kaynak bulunur. Bu konudaki hassasiyetimiz en üst seviyededir. Bu konu ile ilgili bir sorun istemiyoruz. Sorun varsa da mutlaka çözeceğiz.  Bütün kaymakamlarımızla bütün ilçe milli eğitim müdürlerimizle yaptığımız toplantıda önceden çalışmanızı yapın eğitim öğretim başlamadan bu ihtiyaçları süratle karşılayın diyerek kendilerini talimatlandırdım” şeklinde konuştu.

 

“Önemli Olan Eğitime Aktarılan Kaynağı Etkin, Verimli, Süratli Kullanmak”

 

Vali Seddar Yavuz, ”Biz 81 milyon bir aileyiz. Benim çocuğum senin çocuğun, senin çocuğun benim çocuğumdur. Hele hele böylesine önemli makam ve mevkilerde olan insanların kendi çocuğuna istediğini milletin çocuğuna istemiyorsa, geldiği yeri hak etmiyor demektir. O yüzden ben kendi çocuğuma ne istiyorsam, elbette sizin çocuğunuza da aynı şeyi istemek ve yapmak zorundayım. Biz bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz” dedi ve en fazla kaynağın eğitime aktarıldığına dikkat çekerek, “Önemli olan bu kaynağı bizim daha etkin, daha verimli ve daha süratli kullanmamızdır. Bunu yapabildiğimiz takdirde çok daha başarılı olacağız. 30 bin öğrenci taşıyor, her yıl 68 milyon taşıma ödeneği veriyoruz. Bu önemli kaynak yeter mi hayır daha fazlasını yapacağız. Çünkü, biz insana yapılan yatırımın en hayırlı yatırım olduğunu ve geleceğimize yatırım olduğunu biliriz” diyerek, sözlerini tamamladı.

 

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Serdar Yurdabakan ise yaptığı konuşmada, “Her yıl olduğu gibi bu yılda gençlerimizin daha iyi ortamlarda daha kaliteli eğitim-öğretim alabilmeleri için gerekli çalışmaları yapmış bulunuyoruz. Hepimizin ortak amacının daha iyi ortamlarda daha kaliteli eğitim-öğretim alan ve gelecek Türkiye’yi şekillendiren, güç veren, çalışan, üreten gençlerimizi yetiştirmek olduğunun altını çizmek istiyorum. Öncelikle öğretim faaliyeti kadar ahlaki ve manevi değerlere sahip gençler yetiştirme düsturu ile hangi işi yaparsa yapsın insani değerlere sıkı sıkıya bağlı insanlar yetiştirme prensibi doğrultusunda eğitim faaliyetlerine önem verdiğimizi, ancak eğitim faaliyetlerinin tek başına okulda kazanılmayacağının bilinmesi ve velilerimizin çocuklarımızı temel dini, ahlaki, manevi değerler ışığında yetiştirmelerini hassaten önemsediğimizi belirtmekte yarar olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Toplantıda, evrensel ve yerel dinamikleri kullanarak eğitimi toplumun her kesimine ulaştırmak, nitelikli, mutlu nesiller yetiştirmek, eğitimin kalitesini iyileştirmek,  eğitim öğretimin her kesimine dokunan, onlara değer katan projelere imza atmak amacıyla çalışmalar yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon ve Öğrenme Merkezi ile “Güvenli Okul, Güvenli Eğitim” Projesi çerçevesinde okullar, okul çevrelerinde alınan güvenlik tedbirleri ile diğer güvenlik tedbirleri hakkında birer sunum yapıldı.

 

 Vali Yavuz, toplantı sonunda Okul Aile Birliği Başkanlarının karşılaştıkları sorun, sıkıntı, ihtiyaç ve talepleri dinleyerek, kendisine iletilen konuları tek tek not aldı ve giderilmesi noktasında ilgililere talimat verdi.

 

Anahtar Kelimeler : “EĞİTİM, STRATEJİK, BİR, HEDEFTİR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız