HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Eylül 2018 Cumartesi Saat: 10:09

GÜVENLİ OKUL, GÜVENLİ GELECEK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk MEB Başöğretmen Salonunda düzenlenen törenle okullar ve çevresinin daha güvenli hale getirilmesi i
GÜVENLİ OKUL, GÜVENLİ GELECEK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk MEB Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen törenle okullar ve çevresinin daha güvenli hale getirilmesi ile okulların çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işlerinde hizmet sunmak üzere Toplum Yararına Program kapsamında 80 bin kişilik katılımcı desteği sağlanmasına yönelik iş birliği protokolünü imzaladı. 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “100 Günlük İcraat Programı” kapsamında ilan ettiği “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” projesinin hayata geçirilmesi kapsamında düzenlenen protokol töreninde konuşan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk bir milletin ikbal mücadelesinde en etkili yöntemlerden birinin eğitim olduğunu kaydetti. Eğitimi ihmal eden, çocuklara güvenli bir gelecek hazırlamayan her toplumun cehalet karşısında kaybetmeye mahkum olduğuna dikkat çeken Selçuk “Türkiye son 16 yılda eğitim altyapısını geliştirerek büyük mesafe kat etti. Dünyanın birçok ülkesinin toplam nüfusundan daha fazla öğrenci nüfusuna sahibiz. Her türlü kötülükten arınmış, temiz ve güvenli ortamlarda bilim icra edilir ve ancak böyle ortamlarda öğrencilerimizin başarı hikayeleri yazmaları mümkün olur. Çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim öğretim imkânına kavuşması ve ailelerin içlerinin rahat bir şekilde çocuklarını okula göndermesi için uğraşıyoruz. İŞKUR kanalıyla Toplum Yararına Program kapsamında okullarımıza güvenlik ve temizlik alanlarında katılımcı desteği sağlayacağız.  Programımız okulların açılmasıyla başlayacak, okulların kapanmasına kadar devam edecek ve katılımcılara asgari ücret düzeyinden ödemeler İŞKUR tarafından yapılacak” dedi.

 

Okullardaki güvenlik meselesinde her ferdin görev ve sorumluluğunun olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, üç Bakanlık arasında imzalanan protokolle okulları güvenlik açısından öncelik derecelerine göre 4 kategoriye ayırdıklarını kaydetti. Jandarma bölgesinde birinci ve ikinci derece öncelikli okulların tamamında sabit görev yapan özel güvenlik personelinin görevlendirildiğini ve bu iki kategorideki okulların en az 3 kişilik devriyelerle rutin olarak kontrol edileceğini söyleyen Soylu, diğer öncelik derecelerindeki okullar için de güvenli eğitim koordinasyon görevlisi belirlediklerini ifade  etti.

 

 “Her çocuk bizim çocuğumuzdur” diyen Soylu okul etrafında görülen her olumsuzluğun, şüpheli durumun, anormalliğin güvenlik güçlerine bildirilmesini istedi. Vatandaşlardan gelen ihbarların emniyet birimlerimizin en önemli bilgi kaynakları olduğunu kaydeden Soylu her vatandaşın bu meseledeki ilgisine ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da konuşmasında şunları söyledi: “Anadolu’da bir söz vardır. ‘Taş taşa değmeyince duvar olmaz’ denilir. Burada bunun çok güzel bir örneğini görüyoruz. Bakanlarımız Zehra Zümrüt Selçuk ve Süleyman Soylu’ya bu konuda göstermiş olduğu büyük hassasiyet ve destek için teşekkür ediyorum. Başöğretmen Atatürk’ün ‘Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla yorulmazlar’ ifadesiyle de belirttiği gibi biz çocuklarımız için dinlenmemek üzere yoldayız. Bu proje çerçevesinde hem temizlik alanında görev alacak arkadaşlarımızın eğitimleri, programları hem de güvenlik görevlilerimizin eğitimleri, programları konusunda yine üç Bakanlığımızın iş birlikleri olacak.”

 

Konuşmaların ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk, Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu okullar ve çevresinin daha güvenli hale getirilmesi ile okulların çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işlerinde hizmet sunmak üzere Toplum Yararına Program kapsamında 80 bin kişilik katılımcı desteği sağlanmasına yönelik iş birliği protokolünü imzaladı.

 

Protokol kapsamında 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okulların temizliği, bakım ve onarımına yönelik 60 bin kişilik, güvenlik hizmetleri için ise 20 bin kişilik toplum yararına programlar düzenlenecek.

 

Anahtar Kelimeler : GÜVENLİ, OKUL, GELECEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız