HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Ekim 2018 Çarşamba Saat: 09:05

YARILGAÇ; “EĞİTİM SÜRECİMİZDE KAYNAĞIMIZ ‘BİLGİ’ OLACAK”

ODÜ’DE MUHTEŞEM AKADEMİK AÇILIŞ YIL TÖRENİ:
YARILGAÇ; “EĞİTİM SÜRECİMİZDE KAYNAĞIMIZ ‘BİLGİ’ OLACAK”

Ordu Üniversitesi (ODÜ), 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Akademik açılış yıl töreni dün üniversitenin yerleşkesinde muhteşem bir organizasyon ile gerçekleştirildi. Yoğun katılımın sağlandığı törene İl protokolünün yanı sıra Akademik ve idari personeller, veliler ve öğrenciler de katıldı.

Törende konuşma yapan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç; “13 yıl önce 4 bin öğrenci ile başlanan eğitim öğretim faaliyetlerine 2018-2019 döneminde 3 enstitü, 12 fakülte, 2 yüksekokul ve 10 meslek yüksekokulunda, 737 akademik ve 337 idari personeli, 317 sürekli işçisi, 12 sözleşmeli personeli ile lisansüstü, lisans ve ön lisansta 23 binden fazla öğrenciye eğitim hizmeti sunarak devam edecektir.

Ordu Üniversitesi, bu kısa geçmişine rağmen hızlı büyüme sürecini bütün birimlerinde gerçekleştirmekte ve bölgesinin her alanda gelişimine ivme kazandırmaktadır” dedi.

Rektör Yarılgaç, konuşmasının devamında; “Üniversitemizin istatistiki veriler ışığında gelişim sürecine bakıldığında, kurumumuzun bu süreçte ön lisans öğrenci sayısında 2.8, lisansta 5, lisansüstünde 105; toplam öğrenci sayısında 4.6 kat; program sayıları bakımından ise ön lisansta 2.6; lisansta 5.1; yüksek lisansta 15; doktorada 11 kat, toplam program sayılarında 4.1 kat büyüme gerçekleştirdiği görülmektedir. Yine Üniversitemiz, öğretim üyesi sayısı bakımından 8.7; öğretim elemanı sayısı bakımından 7.4; idari personel sayısı bakımından 8.6; toplam personel sayısı bakımından da 10 kat büyüme sağlamıştır.

Ordu Üniversitesi yayınları bakımından ise kurumumuz, bilimsel dergi sayısında 8; basılan bilimsel dergi sayısında 11, tez sayısında 26.4 kat büyümüş; bu büyüme hızı kendini akademik personelimizin bilimsel yayınlarında da göstermiş ve uluslararası bilimsel yayın sayısında 50.1; ulusal yayı sayısında 11.3 kat büyüme meydana gelmiştir.

2012 yılında kurulan Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) birimi tarafından desteklenen araştırma, tez, alt yapı, hızlı destek ve bilimsel etkinlik sayılarında 2, yürütücü ve araştırmacı sayısında 2.5 kat; kongre katılım, yayın desteği proje sayısında 6.1, yürütücü araştırmacı sayısında ise 2,2 kat artış kaydedilmiştir” diye konuştu.

Bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırmalar ve projeler yürütürken araştırma ve geliştirme süreçlerinin her aşamasında etkin görev ve sorumluluklar üstlenebilecek nitelikte elemanlar yetiştirerek gerçekleştirdiği bilimsel araştırmalarla toplum yararına sunduğu eğitime yönelik hizmetlerini sürdüren Üniversitemiz kurulduğu yıllarda 13 olan laboratuvar sayısını 140’a çıkarmıştır diyen Yarılgaç; Yine bu süreçte kurumumuz hızlı gelişim süreci fiziki yapıda da sürdürmüş, kapalı alan bakımından 4.2; açık alan bakımından 5.1 kat büyümüştür.

Üniversitemiz yatırım harcamaları, 2007 yılından bugüne kadar 31.3 kat artış göstererek etkin bir güç olma yolunda gelişmeye ve yeniliklere açık, teşebbüs ruhu yüksek gençler yetiştirmek amacıyla ilgili kalemlerdeki bütçelerini birimlerine fayda sağlayacak şekilde kullanmak ve az bütçeyle daha kaliteli işler çıkarabilmeyi hedeflemektedir.

 

Tıp Fakültesi Hastanemize kurulduğu 2010 yılından beri başvuran hasta sayısında 3.6, yatan hasta sayısında 3.1, ameliyat edilen hasta sayısında 4.5 kat artış sağlanmıştır. Hastanemize 2010 yılında 192 bin 954 hasta başvururken bu sayı 685 bin 628’e ulaşmıştır.

 

Diş Hekimliği Fakültemize kurulduğu 2012 yılından beri başvuran hasta sayısında 5.2, tedavi edilen hasta sayısında 4.2,  cerrahi işlem sayısında 7.8 kat artış sağlanmıştır. Fakültemize kurulduğu yıllarda 14 bin 44 hasta başvururken bu sayı 2017 yılında 72 bin 709’a, 2018’in altı aylık verilerine göre 42 bin 794’e ulaşmıştır.

Kısa geçmişine rağmen yaptığı büyük atılımlar ve gerçekleştirdiği çalışmalarla adından söz ettiren Üniversitemiz, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2018 raporunun sonuçlarına göre lisans öğrencilerinin genel memnuniyet sıralamasında 109 devlet üniversitesi arasındaki yerini bu yıl 51’inci sıradan 41’inci sıraya taşımıştır” şeklinde konuştu.

Yarılgaç, sözlerine şu şekilde devam etti; “Bununla birlikte üniversitelerin kendi akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmesine ve üniversitelerin belirlenen kriterlere göre gelişmeye açık yanlarını fark etmelerine yardımcı olan URAP sıralamasında Üniversitemiz 109 devlet üniversitesi arasında 72’nci, 2000 yılından sonra kurulan 54 üniversite içerisinde ise 25'inci sırada yerini almıştır.

 

Üniversitemiz, akademik teşvik performanslarının değerlendirildiği 2018 Devlet Üniversiteleri genel sıralamasındaki yerini bu yıl 109 üniversite arasında 27’inci sıraya taşımıştır.

 

Üniversitemizde Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi ile araştırmacılara gerekli olan çalışma ortamı sunulurken eğitim öğretim faaliyetlerini çağdaş eğitimin gerektirdiği her türlü imkâna sahip mekânlarda sürdürebilmek için laboratuvarlarıyla bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırmalar ve projeler yürütülmektedir.

Üniversitemiz, bünyesinde bulunan Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) biriminin yanı sıra dışarıdan destekli araştırma projeleri kapsamında TÜBİTAK, SAN-TEZ, DOKAP, AB Fonları, KEİK ve özel anlaşmalarla üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmeye yönelik projeler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ordu-Giresun bölgesine kurulacak olan TEKNOKENT ile bölgenin gelişimine, yeni girişimcilerin, yeni firmaların ortaya çıkmasına ve mevcut firmaların da Ar-Ge tabanlı olarak büyümesine katkı sağlanarak üniversite-sanayi iş birliği daha etkin hale getirilecektir.”

Girişimci, yenilikçi ve araştırmacı yapısıyla özgün fikriler ortaya koyan Üniversitemiz şehir ve üniversitenin ortak yararına projeler üretmek için kurulacak olan Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile teknolojik ürünlerin geliştirilmesi ve üretilmesine yönelik Ar-Ge çalışmalarını hızlandırarak bölgenin gelişimine, yeni girişimcilerin, yeni firmaların ortaya çıkmasına ve mevcut firmaların da büyümesine katkı sağlayacaktır diye de konuşan Yarılgaç; “Yine bu çerçevede ortak araştırma-geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinin ve bilgi-teknoloji transfer çalışmalarının yürütülmesinin amaçlandığı iş birliği protokolü ayrıca Üniversitemiz ile OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi arasında diyalog ve güven ortamının sağlanarak yeni teknoloji ve süreç geliştirme aşamalarında kalite ve verimlilik arttırıcı sonuçların alınmasını da hedeflenmektedir.

Tarımdan sanata, sağlıktan spora kadar her alanda yapılan nitelikli bilimsel çalışmalarla bölgesine rehberlik eden Üniversitemiz bünyesinde alan eğitimi alacak olan öğrencilerimiz; ülkemizin kalkınmasına, bilimin ilerlemesine, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin aralıksız sürdürülmesine katkı sağlayacaklardır. Bizler de Ordu Üniversitesi olarak bu eğitim sürecinde gelişmişliğin asıl kaynağının, her yüzyılda olduğu gibi bu dönemde de ‘bilgi’ olacağını genç zihinlere işleyerek öğrencilerimizi hayata hazırlamakta ve hazırlıklarımızı bu çerçevede tamamlamış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

Yarılgaç, sözlerini şu şekilde tamamladı; “Dünya çapında hızlı bir gelişim ve değişim sürecinin yaşandığı günümüzde kurumsal hedefimiz, bilgiye dayalı sistemlerle donatılmış bir toplum oluşturmanın mücadelesini vererek gerek bilimsel çalışmalarımızın sayısını ve çeşitliğini artırmak gerekse eğitim öğretim faaliyetlerimizin kalitesini her dönem yükselterek ülke kalkınmasına katkı sağlamayı sürdürmektir.

Bu amaçla yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarımızdan çalışma hayatında önemli roller üstlenecek, toplumsal kalkınmayı tetikleyecek, entelektüel bilgi birikimine sahip nesiller yetiştirecek olmanın mutluğunu yaşamaktayız.

Bu vesile ile 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının ülkemiz, bölgemiz, şehrimiz adına hayırlara vesile olmasını ve akademik, idari personelimiz ile öğrencilerimize çalışmalarında başarılar diliyorum.”


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız