HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Ocak 2020 Cuma Saat: 10:31

EĞİTİME 16 GÜN MOLA

Ordu’da 128 bin 472 öğrenci 9 bin 994 öğretmen bugün yarıyıl tatiline giriyor. 781 okul ve kurum ile 2019-2020 eğitim-öğretim ders yılına giren Ordu’da, 6 bin 277 derslikte eğitim gören öğrencileri de yarıyıl tatili heyecanı sardı.
EĞİTİME 16 GÜN MOLA

Ordu’da 128 bin 472 öğrenci 9 bin 994 öğretmen bugün yarıyıl tatiline giriyor. 781 okul ve kurum ile 2019-2020 eğitim-öğretim ders yılına giren Ordu’da, 6 bin 277 derslikte eğitim gören öğrencileri de yarıyıl tatili heyecanı sardı.

Öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği yarıyıl tatili öncesinde de uzmanlar, anne ve babaları düşük karne konusunda uyararak tatili öğrencilere zehir etmemeleri yönünde tavsiyelerde bulundular.

Aylarca derslerine çalışan öğrencilerin dinlenmeleri, eğlenmeleri ve okul dışı faaliyetlere daha rahat katılabilmeleri için tatile ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Uzmanlar; "Öncelikle aileler çocuklarına seçenekler sunabilirler ancak unutulmaması gereken bu tatilin çocuk için olduğudur. Aileler, çocuğun bir dönem boyunca özlediği, yapmak istediği aktiviteler neler ise bunları gerçekleştirmesi için fırsatlar sunmalıdır.

Tatile gitmek ve çocukla yeni yerler, tarihi ve doğal güzellikleri gezmek hem çocuk-anne-baba ilişkisini yakınlaştıran bir deneyim olacaktır hem de çocuğun ufkunu genişletecektir. Şehirden ayrılamıyorlarsa da oyun parkı, sinema, tiyatro, müze gezileri gibi aktiviteler planlayabilirler" şeklinde önerilerde bulundular.

"DÜŞÜK NOTLARIN NEDENİ İYİ ARAŞTIRILMALI"

Karnedeki düşük notların çeşitli sebeplerden dolayı olabileceğini de belirten uzmanlar, şu görüşlere yer verdiler; "Karnedeki düşük notların çeşitli sebepleri olabilir. Örneğin çocuktan kaynaklanan görme, duyma gibi fiziksel ya da dikkat becerilerinde bir problemin yansıması olabilir. Aynı şekilde okulun özellikleri de çocuğun notlarını etkiler; öğretmenle ya da arkadaşlarla yaşanabilecek sorunlar, son yıllarda ön plana çıkan okul zorbalığına maruz kalmak gibi.

Yine çevresel ve ailevi nedenlerin de irdelenmesi gerekir. Çocuğun ihtiyaçlarına kayıtsız bir anne baba, ailenin maddi sorunları, boşanma ya da vefat gibi olaylar da çocuğun okulla ilişkisini etkiler. Özellikle yarıyıl karneleri bu faktörleri değerlendirmek açısından iyi bir fırsattır.

Düşük not getirmek çocuğunuzun da canını sıkmıştır. Bu yüzden ona destek vermelisiniz. Aileler çocuklarıyla birlikte oturup neden düşük notlar geldiğine dair tartışmalar yapmalı. Çocuklarına notlarını nasıl iyileştireceklerine dair plan yapma, çözüm üretme fırsatı tanımalıdırlar. Böylece çocuklar da derse çalışma, sınavlara hazırlanma gibi sorumluluklarının farkına varır."

Öte yandan Türkiye genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci bugün yarıyıl tatiline girecek. 

DERS BAŞI 3 ŞUBATTA

16 günlük yarıyıl tatili 3 Şubat günü ders başı yapılması ile sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı İş Takvimine göre 6-10 Nisan tarihleri arasından ikinci ara tatil yapılacak. Hafta sonları ile birlikte ara tatil toplam 9 gün olacak. 13 Nisan’da bitecek ikinci ara tatil sonrası 2019-2020 eğitim öğretim yılı 19 Haziran’a kadar devam edecek. (Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU)

 

Anahtar Kelimeler : EĞİTİME, 16, GÜN, MOLA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız