HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Ocak 2021 Salı Saat: 08:16

“SEÇMELİ DERSİ ÖĞRENCİLER SEÇMELİ”

Eğitim Sen Ordu Şubesi, seçmeli derslerin öğrencilerin ilgi ve yetenekleri ile öğretmen durumuna göre belirlenmesi gerektiğini belirttiler. Seçmeli dersin seçimi öğrenciler için özgür bir seçim olmanın dışında çıkarıldığını if
“SEÇMELİ DERSİ ÖĞRENCİLER SEÇMELİ”

Eğitim Sen Ordu Şubesi, seçmeli derslerin öğrencilerin ilgi ve yetenekleri ile öğretmen durumuna göre belirlenmesi gerektiğini belirttiler.

Seçmeli dersin seçimi öğrenciler için özgür bir seçim olmanın dışında çıkarıldığını ifade eden Eğitim Sen Ordu Şubesi, açıklamasında daha sonra şu ifadelere yer verildi:

“Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) ortaokullar ve liseler için seçmeli ders tercihlerinin 4-22 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacağını açıklamıştır. Pandemi sürecinde yüz yüze eğitime ara verilmişken belirtilen tarihler arasında ders seçiminin yapılamayacağı açıktır.

Okulların açılması beklenmeden ders seçiminin yapılmak istenmesinin nedeni nedir?

“Madde 11-(1) (Değişik: RG -16-09-2017-30182) Derslerin seçimi ve buna yönelik açıklamalar ders kesiminden önce okul müdürlüğünce duyurulur. ”Seçmeli derslerin öğrencilerin ilgi ve yetenekleri ile öğretmen durumuna göre belirlenmesi gerekmektedir. Ancak bu durumda seçmeli ders seçimi öğrenciler için özgür bir seçim olmanın dışında çıkarılmış seçmeli din dersleri de fiili bir şekilde zorunlu din derslerine dönüştürülmüştür.(Yetkilerin okul müdürlerine gönderdikleri yönlendirici iletiler sosyal medyaya yansımıştır)

Nitekim okullara gönderilen yazıda öğrencilerin seçmeli ders seçmediği hallerde ders seçimini okul yönetiminin yapacağı belirtilmiştir. Yıllardır Milli Eğitimde görülen siyasal kadrolaşma çeşitli dernek, cemaat, cemiyet vb. kuruluşların eğitim faaliyetleri üzerindeki (aksi yöndeki mahkeme kararlarına rağmen) etkileri müdahaleleri ve pandemi koşulları düşünüldüğünde ders seçiminin nasıl sonuçlanacağını ön görmek zor değildir.

Kaldı ki yıllardır iktidarın eğitim politikalarını belirleme konusunda dayanak olarak kullandığı ve yaptıkları protokoller, mahkeme kararı ile defalarca iptal edilmesine rağmen Ensar, Tügva, Eğitim Bir Sen, İlim Yayma, İHH vb. dernek, sendika ve vakıfların Eğitimi Destekleme Platformu (EDP) adı altında Mülki idare amirleri, Milli Eğitim Müdürleri, Müftüler, kurum amirleri ile düzenli toplantılar gerçekleştirdikleri, Türk Milli Eğitimi’nin ve öğrencilerimizin gelecekleri ve eğitim faaliyetleri üzerinde karar alma haklarını kendilerinde bulduklarından, broşürler bültenler yayınladıktan, sosyal medya hesaplarındaki boy boy resimlerle hiç çekinmeden bu faaliyetleri yürüttükleri ortadadır.

Geçtiğimiz yıllarda bazı okul yöneticilerinin öğrenci ve velilere bilgilendirme yapmadan, onlar adına din eğitimi içerikli ders paketleri hazırlayarak ders seçimi yaptıkları, sadece imzalamak üzere velilere tebliğ ederek ders seçimi yaptıklarını biliyoruz. Hatta geçmiş dönemde bir valinin toplantıda dini içerikli derslerini seçtirmeyen okul müdürlerine talimat verdiğine ve baskı yaptığına da şahit olmuştuk.

Geçmişte defalarca yapıldığı gibi öğrenci ve veliler adına ders seçen okul yöneticileri suç işlediklerini bilmeli ve ona göre hareket etmelidirler.

Eğitim Sen Ordu Şubesi olarak seçmeli derslerin belirlenmesi sürecinde hangi nedenle olursa olsun mağdur edilen öğrenci ve velilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyor, eğitim politikalarına ilişkin her konuda olduğu gibi bu konuda da her türlü siyasal ve ideolojik yönlendirmenin karşısında duracağımızı seçmeli ders seçimi sürecini yakından takip edeceğimizi kamuoyuna bildiririz.”


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız