HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Temmuz 2017 Cuma Saat: 08:02

ODÜ Fiziki Yapılanmasını Güçlendiriyor

Rektör Yarılgaç, yapımı devam eden Diş Hekimliği Fakültesi ve Rektörlük binasında incelemelerde bulundu. Bununla birlikte yerleşke içerisinde yapımına başlanan KYK yurdu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna yapılması planlanan ek bin
ODÜ Fiziki Yapılanmasını Güçlendiriyor

Rektör Yarılgaç, yapımı devam eden Diş Hekimliği Fakültesi ve Rektörlük binasında incelemelerde bulundu. Bununla birlikte yerleşke içerisinde yapımına başlanan KYK yurdu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna yapılması planlanan ek bina hakkında bilgiler aldı.

Cumhuriyet Yerleşkesi içerisinde yapımına başlanan Diş Hekimliği Fakülte binası, modern mimari yapısının yanı sıra işlevsel anlamda da teknolojik imkanlar ışığında Ordu halkına en iyi ve kaliteli hizmeti sunmak anlayışı ile tasarlandı. Tıp Fakültesi karşısında 12 bin 400 metrekare kapalı alan üzerine toplam 6 blok olarak tasarlanan yeni fakülte binasının ıslak hacimler taban ve duvar seramik kaplamaları,  E ve B blok teras yalıtım ve şap işleri, mekanik tesisat işleri kapsamında sıhhi tesisat ve vrf tesisat işleri, ABC ve DEF blok asma tavan imalatları, alçı sıva ve saten alçı imalatları tamamlandı. Fakülte binasının yapımı tamamlandıktan sonra içerisinde 2 adet röntgen odası, 3 adet periapikal röntgen odası, 2 panoromik sef odası, 1 adet tomografi odası, 1 adet periapikal tarama ve karanlık banyo odası yer alacak. Ayrıca 143 adet diş ünitesi ve öğrencilerin kullanımı için 49 adet fantom diş üniti, 5 adet öğrenci amfisi, 1 konferans salonu, 7 adet öğrenci laboratuvarı, alçı, sargı ve döküm odaları, 2 adet klinik içi laboratuvar, 2 adet lokal ameliyathane, 1 adet genel ameliyathane, 2 adet hasta yatak odası, 1 adet kütüphane ve 1 adet bilgisayar laboratuvarı bulunacak.

Sözleşme bedeli yaklaşık 13 milyon 500 bin TL olan 14 bin metrekare kapalı alana sahip olan ve Üniversitemiz bünyesinde bulunan bütün daire başkanlıklarının yer alacağı rektörlük binası inşaatının betonarme kısmının yüzde 80’lik kısmı tamamlandı. 8 bin 500 metrekare peyzaj alanı bulunan binanın çevre düzenleme çalışmaları devam etmektedir. 2018 yılı Temmuz ayı içerisinde bitirilerek hizmete açılması planlanan rektörlük hizmet binası tamamlandığında tüm idari birimlerin ihtiyacını karşılayacak olan ofisler, senato odası, 150 kişilik toplantı odası, kafeterya ve 120 araçlık otopark yer alacak.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna Ek Bina Yapılacak

Öğrenci sayısı her geçen yıl hızlı bir şekilde artmaya devam eden Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun ihtiyaç duyulan kapalı alan ihtiyacını karşılamak üzere ek bina yapılması planlanmaktadır. Meslek Yüksekokulu sahasında bina yapılabilecek alanın fizibilite çalışmaları yapıldı ve farklı alternatifler üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.

Yerleşke İçerisinde 500 Yataklı KYK Yurdu

Üniversitemiz Cumhuriyet Yerleşkesi içerisinde bulunan 1035 yataklı Lebibe-Ergin Karlıbel Kız Öğrenci Yurdu’na ilaveten Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 500 yataklı kız öğrenci yurdunun yapımı için inşaat çalışmalarına başlandı.

Üniversitemizde yapımına devam edilen çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Hızla artan öğrenci sayımız ve yürüttüğümüz önemli bilimsel çalışmalarla geleceği inşa etmeye çalıştığımız Üniversitemizde, göreve geldiğimiz günden beri yapılaşma faaliyetlerini bir adım öne çıkararak kurumumuza ve şehrimize katkı sağlamayı hedefledik. Bu bağlamda Ordu Üniversitesi idari birimlerinin ve rektörlük katının oluşturulacağı 14 bin metrekarelik bir projede önemli mesafe kat ettik. 2016 yılının Kasım ayında başlayan bu projeyi 2018 yılının temmuz ayında bitirmeyi planlıyoruz. Üniversitemizin kapalı alan imkanları dar olduğu için kendi içerisinde kompleks bütün birimleri içinde barındıran bir model oluşturmaya çalıştık. Yeni Rektörlük binamızla bölgeye örnek olabilecek ve bütün ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte bir proje oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bunun yanı sıra teknolojinin ve modern çağın tüm gereksinimlerinin bulunduğu dünya standartlarında kaliteli alt yapı koşullarına sahip eğitim alanlarını öğrencilerle buluşturma noktasında önemli çaba sarf etmekteyiz. Üniversite olarak kurumsal gelişimimizi nitelikli bir şekilde her geçen gün devam ettirmekte ve fakültelerimize bir yenisini daha ekleyerek öğrencilerimize çağdaş bilimin gerektirdiği bilgi ve uygulamaların en iyi şekilde öğretilmesine imkan sağlamaktayız. En gelişmiş yöntem ve tekniklerle şehrimizde toplumun ağız ve diş sağlığının korunması ile ilgili hizmet veren Diş Hekimliği Fakültemizi kampüs alanımıza kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgemizin en kapasiteli akıllı bina şeklinde donatılmış Diş Hekimliği Fakültesinin çalışmalarını yerinde takip ediyoruz. Ağız ve diş sağlığı alanında Ordu ve çevre illere hizmet sunan Diş Hekimliği Fakültesi yeni yapılan binasıyla bölgede lider konuma gelecektir. Bu gelişmelerin yanı sıra şehrimizin ve bölgemizin ara eleman ihtiyacını karşılayan ve bölgeye 40 yıldır hizmet veren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna ihtiyaca paralel olarak bir ek bina kazandırma çalışmalarına başladık. Ayrıca, Cumhuriyet Yerleşkemiz içerisinde yapılacak olan 500 yataklı kız öğrenci yurduyla kampüs içerisinde bin 535 öğrenci yüksek standartlarda barınma imkanına kavuşacak. Bu vesile ile  Kredi Yurtlar Kurumuna teşekkür eder, yürütülen bütün bu çalışmaların Üniversitemize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Anahtar Kelimeler : ODÜ, Fiziki, Yapılanmasını, Güçlendiriyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız