HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Temmuz 2017 Cumartesi Saat: 11:06

ODÜ’DE SINAV HEYECANI YAŞANDI

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin 2017-2018 eğitim öğretim yılı özel yetenek sınavı, Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. ODÜ Rektörü Tarık Yarılga
ODÜ’DE SINAV HEYECANI YAŞANDI

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin 2017-2018 eğitim öğretim yılı özel yetenek sınavı, Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

ODÜ Rektörü Tarık Yarılgaç, özel yetenek sınavının gerçekleştirildiği Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesini ziyaret etti.

YGS puanlarının herhangi birinden 150 ve üzeri adayların başvuruda bulunabildiği Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin Müzik Bölümü’ne bu yıl 323, Türk Müziği Bölümü’ne 149 kişi olmak üzere toplamda 472 kişi başvururken Tiyatro bölümüne 73 kişi başvurdu. Sözlü ve uygulamalı olarak gerçekleştirilen Tiyatro bölümü sınavında ilk aşamada adaylar sahne, doğaçlama ve hareket becerilerine göre değerlendirilirken ikinci aşamada ise müzik, sahne, diksiyon ve şiir alanlarındaki yeteneklerine göre değerlendirmeye alındı.

Müzik bölümlerinin üç gün süren özel yetenek sınavı iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. İki gün süren Türk Müziği Bölümü sınavı ise bugün sona erecek. Sınavın ilk aşamasında öğrencilerin çift ses, üç ses, ezgi ile ritimden oluşan işitme ve algılama yetenekleri değerlendirilirken ikinci aşamada adayların söyleme ve çalma becerileri dikkate alındı. Yabancı uyruklu öğrenci alımı için yapılacak özel yetenek sınavı ise 25 Temmuz’da başlayacak.

Adaylar tarafından yapılacak olan herhangi bir itiraza istinaden kamera ile kayıt altına alınan seçme sınavlarının ardından yapılacak değerlendirme sonucunda öğrencilerin yetenek sınavı puanları belirlenecek.  Birinci ve ikinci öğretim olmak üzere toplamda 60 kişilik kontenjanı bulunan Müzik Bölümü ile 40 kişilik kontenjan açılan Türk Müziği Bölümü yeterli not alanların yerleştirme puanları hesaplandıktan sonra kazananlar Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi web sayfasında ilan edilecek.

Sınavın yapıldığı alanı ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi olarak yeni ve büyük bir kompleks niteliğinde, çok amaçlı görkemli bir bina içerisinde yer alan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, örnek yapısıyla akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin hizmetindedir. Cumhuriyet Yerleşkemizin en güzel mimari örneği olmaya aday olan fakülte binamız, içerisinde yapılan sanat çalışmalarıyla da örnek bir fakülte olarak işlevini sürdürmektedir.  Sanat; bilgi, beceri ve bireysel yaratıcılığın da ön planda olduğu bir branş. Ülke olarak sanat alanında almamız gereken mesafeler olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden her zaman sanata ve sanatçıya kurum olarak daima destek olmaya çalıştık, bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile Ordu Üniversitesi ailesine katılmak için özel yetenek sınavına başvuran öğrencilerimize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. (Ordu Yeni Haber)

Anahtar Kelimeler : ODÜ’DE, SINAV, HEYECANI, YAŞANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız