HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Eylül 2017 Cumartesi Saat: 11:55

“GENÇLERE; GÜVENLİ VE SAĞLIKLI BİR ORTAM SAĞLAYACAĞIZ”

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2017-2018 eğitim öğretim yılı için hazırlıklarını tamamlarken Gençlik ve Spor Bakanı
“GENÇLERE; GÜVENLİ VE SAĞLIKLI BİR ORTAM SAĞLAYACAĞIZ”

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2017-2018 eğitim öğretim yılı için hazırlıklarını tamamlarken Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 751 yurtta görev yapan KYK Yurt Müdürlerinin eğitimine yönelik toplantıya katıldı. İki grup halinde düzenlenen toplantıda, 81 il ve KKTC’deki yurt müdürlerinin Kurumun iş ve işlemlerine yönelik bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı, 751 yurtta görev yapan Yurt Müdürlerine yönelik eğitim toplantısına katıldı. 14-19 Ağustos 2017 tarihleri arasında ilkinin gerçekleştirildiği, 21-26 Ağustos 2017 tarihlerinde ise ikinci grubun eğitimine devam edildiği toplantıda konuşma yapan Bakan Osman Aşkın Bak, yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala hem Bakanlığın hem de Kurumun öğrencileri karşılamaya hazır olduğunu belirtti. 

 

“Gençlerimizin gönüllerine dokunarak onlara bir aile ortamı sağlayacağız”

 

Bakan Osman Aşkın Bak, gençlere daha iyi hizmet vermek için düzenlenen eğitim toplantısında güvenlik görevlisinden temizlik görevlisine kadar herkesin eğitiminin önem taşıdığını söyleyerek “Öğrencilerin sadece barınma ve gıda ihtiyacını karşılamayacağız. Aynı zamanda onların gönüllerine dokunarak onlara bir aile ortamı sağlayacağız. Herkes çocuklarını okuması, bu ülkenin geleceği olması için şehir dışına gönderiyor. Bu yüzden onlar artık bize emanet. Nasıl evinizde çocuklarınıza bakıyorsanız, onlarla ilgileniyorsanız, yurtta çalışan herkes için söylüyorum, müdüründen hizmetlisine kadar herkes üzerine düşen görevi yapacak. Yöneticilik gereği dolaşmanız, kontrol etmeniz, takip etmeniz gerekiyor. Örneğin yurt yemekhanelerinde eldiven giyilmesinden maske takılmasına kadar oranın hijyenini her şeyiyle takip edeceksiniz. Bunu yaparken oradaki sevgi atmosferini de korumalısınız ki yurtta kalmaya gelen öğrenci oradaki sıcaklığı, muhabbeti, hizmet aşkını görsün” dedi.

 

 

Yurtlarda düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerin yanında gençlere sunulan ortamın sağlıklı olmasına ayrıca dikkat edilmesi gerektiğini belirten Bakan Osman Aşkın Bak, “Gençlerimizin sıhhatini, ortamını bozacak herhangi bir şeye asla müsaade edemeyiz. Odalardaki banyodan yemekhaneye kadar her yer çok önemli. Ve biz onlara tıpkı evimizdeki gibi rahat, güvenli ve sağlıklı bir ortam sağlayacağız. Onlar analarının kuzuları. Başı ağrısa annesi üzülecek. İşte bizim de aynı derdi, aynı acıyı yaşamamız, hissetmemiz lazım. Biz hep onların yanında olup onlara devletimizin şefkatini ve güvenini hissettireceğiz.” diye konuştu.

Bakan Osman Aşkın Bak, yurt müdürlerine çok büyük görev ve sorumluluk düştüğünün altını çizerek bu konuda yurt müdürlerine güveninin tam olduğunu kaydetti. Bakan Osman Aşkın Bak, yurtları en iyi şekilde yöneterek gençleri en iyi şekilde misafir edeceklerine inandığını söyledi. 

Bakan Osman Aşkın Bak, konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Biz büyük bir aileyiz”

 

“İnşallah hep birlikte bu eğitim öğretim yılında ve bundan sonra büyümeye devam edeceğiz. Yeni yeni yurtlar yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Yenilerini yapacağız, eskilerini yenileyeceğiz, değiştireceğiz. Daha modern ve güzel ortamları öğrencilere yaratmak için çalışacağız. Bizim görevimiz bu. En güzel hizmeti sunmaya çalışacağız. Bu ülkenin geleceği için gençlerimize sıkı sıkı sarılmalıyız. Onlara ülkenin hedeflerini anlatmalıyız. Kültürümüzü, manevi değerlerimizi anlatmalıyız. Bu coğrafyada ülkemizin niçin güçlü olması gerektiğini, niçin onlara ihtiyacımız olduğunu, niçin onların bizim için gelecek olduğunu orada yetişen doktorundan mühendisine kadar her öğrencimize bir bir anlatmalıyız. Biz onların gönüllerini kazanmak için çalışacağız. Bize, sizlere burada görev düşüyor. Onların büyükleri olarak onlara yol göstereceksiniz. İnanıyorum ki birlikte güçlüyüz ve birlikte başaracağız”

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız