HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Eylül 2017 Pazartesi Saat: 09:06

OKUL ÖNLERİNE YENİ ÖNLEMLER

Okul Önlerini Mesken Tutanlara, İdari Para Cezası Uygulanacak. Ordu Valiliği, okulların daha güvenli hale getirilmesi ve öğrencilerin huzur ve güven ortamı içerisinde eğitim-öğretimlerini sürdürebilmeleri amacıyla tedbirler almaya devam e
OKUL ÖNLERİNE YENİ ÖNLEMLER

Okul Önlerini Mesken Tutanlara, İdari Para Cezası Uygulanacak. Ordu Valiliği, okulların daha güvenli hale getirilmesi ve öğrencilerin huzur ve güven ortamı içerisinde eğitim-öğretimlerini sürdürebilmeleri amacıyla tedbirler almaya devam ediyor.

Ordu Valiliği’nce daha önce alınan ve 22 madde halinde kamuoyu ile paylaşılan tedbirlerin uygulanmasına yönelik İdari Yaptırım Kararı aldı. 

Alınan İdari Yaptırım Kararı ile, okul önleri ve çevrelerinde bulunan ilgisiz kişiler okul idaresi tarafından kolluk kuvvetlerine bildirilecek. Güvenlik birimlerince bu kişilerin öncelikle ikaz edilerek uzaklaşması sağlanacak, aksi davrananlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince gerekli idari işlem yapılacak.

13.09.2017 tarihinden itibaren yürürlüğe giren İdari Yaptırım Kararı hakkında açıklamada bulunan Vali Seddar Yavuz, “Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim öğretimlerini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirmeleri, okul ve çevrelerindeki ilgisiz kişilerin uzaklaştırılması, çocuklarımızın ve gençlerimizin duygusal ve bedensel bütünlüğünün korunması, öğrencilerin alkol, sigara, uyuşturucu vb. kötü alışkanlıklardan korunması, uyuşturucu ve uyarıca madde ile mücadele, suç işlenmesinin önlenmesine yönelik bir dizi tedbirler almış ve bunları kamuoyu ile paylaşmıştık.

Bu tedbirlerin uygulanmasına yönelik hukuki altyapıyı oluşturmak amacıyla da İdari Yaptırım Kararı aldık ve bu kararımız 13 Eylül 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Bu kararla, okul önleri ve çevrelerinde bulunan ilgisiz kişilerin uzaklaşması sağlanacak. Aksine davrananlar hakkında ise, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32’nci maddesine göre para cezası uygulanacaktır.

Okullarımızın daha güvenli hale getirilmesi ve öğrencilerimizin huzur ve güven ortamı içinde okullarına gidip gelmelerini, eğitim-öğretimlerini sürdürebilmeleri amacıyla almış olduğumuz bu kararı, okul yönetimleri ve kolluk kuvvetlerimiz titizlikle uygulayacaktır” dedi. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : OKUL, ÖNLERİNE, YENİ, ÖNLEMLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız