HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Eylül 2017 Pazar Saat: 12:20

KYK’YA GELİN TANIŞ OLALIM

81 il, 240 ilçe ve KKTC’de 600 binden fazla üniversiteli gence ev sahipliği yapan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversiteli gençlere kapılarını açtı. Öğrencilerin konforlu, rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitimlerini
KYK’YA GELİN TANIŞ OLALIM

81 il, 240 ilçe ve KKTC’de 600 binden fazla üniversiteli gence ev sahipliği yapan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversiteli gençlere kapılarını açtı.

Öğrencilerin konforlu, rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürebilmelerini sağlamak için yaz boyunca hazırlıklarını tamamlayan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), 10 Eylül’de öğrencilerle buluştu.

Tüm yurtlarda uyum programları ve şehir gezileri düzenleniyor

KYK, memleketin dört bir köşesinden gelen öğrenci ve ailelerini yurtlarda sunulan imkânlar ile ilgili bilgilendiriyor. KYK; öğrencileri otogar, havaalanı ve yurt önlerine kurduğu stantlarda karşılıyor. Şehrin yöresel yiyeceklerinin ikram edildiği stantlarda aile sıcaklığında sohbetler gerçekleşiyor.

Yurtlar ile ilgili her türlü bilgiye ulaşan, kafalarındaki soru işaretlerine cevap bulan anne ve babalar gönül rahatlığıyla evlatlarını KYK’ya emanet ederek gözleri arkada kalmadan memleketlerine dönüyor.

KYK, ailelerinden ayrılarak yeni bir hayata başlayan gençlerin yeni hayatlarına ve yeni şehirlerine uyumunu kolaylaştırmak için gençlere destek oluyor. Bu çerçevede tüm yurtlarda uyum programları düzenleniyor. “Gelin Tanış Olalım” başlığı altında gerçekleştirilen programlarda KYK’lı gençler, yaşayacakları şehrin tarihi mekânlarını, şehitlikleri, şehit ailelerini ziyaret ediyor; doğal güzelliklerini gezerek şehri daha yakından tanıma fırsatı yakalıyor.

Yurtlara yeni kayıt yaptıran ülkemiz öğrencileri ile uluslararası öğrencilerin yurt ortamını tanıması ve yurt yaşantısına uyum sağlamasını kolaylaştırmak amacıyla bilgilendirme toplantıları da gerçekleştiriliyor.  Uyum programları çerçevesinde eski ve yeni öğrenciler de tanışıp kaynaşıyor ve yurtta birlik beraberlik duyguları güçleniyor.

 

 

Anahtar Kelimeler : KYK’YA, GELİN, TANIŞ, OLALIM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız