HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Ekim 2017 Pazar Saat: 09:50

KYK FIRTINA GİBİ BAŞLADI

KYK, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da birbirinden iddialı projelerle üniversite gençliğine yön veriyor. Geçen eğitim-öğretim yılında 81 il ve KKTC’deki yurtlarda düzenlenen eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle 1 milyo
KYK FIRTINA GİBİ BAŞLADI

KYK, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da birbirinden iddialı projelerle üniversite gençliğine yön veriyor. Geçen eğitim-öğretim yılında 81 il ve KKTC’deki yurtlarda düzenlenen eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle 1 milyon 306 bin 398 öğrenciye ulaşan KYK, bu yıl bu hedefi daha da yükseklere taşımayı planlıyor. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da birbirinden iddialı projelerle üniversite gençliğine yön veriyor. 

Geçen eğitim-öğretim yılında 81 il ve KKTC’deki yurtlarda düzenlenen eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle 1 milyon 306 bin 398 öğrenciye ulaşan KYK, bu yıl bu hedefi daha da yükseklere taşımayı planlıyor.

Yurt yerleştirmelerinin tamamlanmasının ardından eğitim faaliyetlerine başlayan KYK, ilk hafta Türkiye’nin kültür, sanat, spor ve edebiyat dünyasının önemli isimlerini gençlerle buluşturmaya başladı. 

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve Necip Karakaya gençlerle buluştu

Peygamber Efendimizin hayatının anlatıldığı, ilahi ve naatların yer aldığı “Nebi’nin Ayak İzleri” programı kapsamında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu 24 Ekim’de Samsun’da, 25 Ekim’de de Ordu’da KYK’lı gençlerle buluştu. Sanatçı Necip Karakaya da ezgiler ve naatlarıyla programa renk kattı.

Şule Yüksel Şenler, Orhan Ayhan ve Amir Ateş gençlerle buluştu

Kredi ve Yurtlar Kurumu, TRT ile ortaklaşa gerçekleştirilen ve televizyon ekranlarından da yayınlanacak olan “Yaşayan Hazineler” programı kapsamında ülkemizin önemli isimlerini gençlerle buluşturdu. 15 Ekim’de spor dünyasının efsane spikeri Orhan Ayhan ve 17 Ekim’de Sanatçı Amir Ateş’le buluşan KYK’lı gençler, 18 Ekim’de de Yazar Şule Yüksel Şenler’in konuğu oldu.

Prof. Dr. Sinan Canan ve Tuba Karacan prangaları kırıyor

Modern hayatın getirdiği zorluklara esir olunmaması ve mücadele edilmesi gerektiğinin anlatıldığı “Modern Zamanın Prangaları” programı kapsamında Prof. Dr. Sinan Canan ve Psikolog Tuba Karacan Adana’da gençlerle buluştu.

“Tiyatro Sporu” eğlendirmeye devam ediyor

Geçen yıl birçok ilde gerçekleştirilen ve gençlerin büyük beğenisini kazanan “Tiyatro Sporu” bu yıl da öğrencileri kırıp geçiriyor. Profesyonel oyuncuların yanı sıra KYK’lı gençlerin de doğaçlama performanslarıyla yer aldığı oyun 16 Ekim’de Çorum’da, 17 Ekim’de Çankırı’da, 23 Ekim’de Kocaeli’nde, 24 Ekim’de de Sakarya’da sahnelendi.

“Fıtrata Dönüş”

KYK’nın bu yılki yeni projelerinden olan “O ve Ben Fıtrata Dönüş” programı da 4 ilde gençlerle buluştu. Gençlere insana yaratılışla verilen meziyetlerin anlatılması ve gençlere tevazu, hürmet, merhamet, affetme gibi kavramların kazandırılmasının amaçlandığı programlar kapsamında Mehmet Ali Bulut, Edirne, Sinop ve Kastamonu’da; Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün de Zonguldak’ta gençlerle buluştu. Programlarda Sanatçı Aykut Kuşkaya da birbirinden güzel eserlerini KYK’lı gençler için seslendirdi. 

Köklerden Geleceğe “Yapay Zeka Nesli” 

Eğitim ve İnovasyon Uzmanı Gökhan Yücel “Yapay zeka biyolojik zekayı geçti mi?”, “Gelecekte insanlara robotlar mı hükmedecek?” ve “Endüstri devrimine hazır mıyız?” sorularına cevap aradığı programıyla 24 Ekim’de Muğla’da, 25 Ekim’de de Aydın’da gençlere seslendi.

“Asırlardır Sönmeyen Kandiller”

“Asırlardır Sönmeyen Kandiller” programında ilmi ve cesareti ile tarihe yön veren, padişahların hocalığını yapan, hayatları ve eserleriyle günümüz gençlerinin geleceğine ışık tutan gönül insanları Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun anlatımıyla dile geliyor. Sunuculuğunu Işıl Açıkkar’ın üstlendiği program, 24 Ekim’de Elazığ’da, 25 Ekim’de de Malatya’da gençlerle buluştu.

“İstiklal Kahramanları”  

KYK’nın bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği program, 24 Ekim’de Erzurum’da, 25 Ekim’de de Erzincan’da gençlerin beğenisine sunuldu.

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun Kurtuluş Savaşı sırasında başarılarıyla dimağlara kazanmış kahramanların hikâyelerini anlattığı programda sanatçı Volkan Arslan da kahramanlık türkülerini seslendiriyor.

Talha Bora Öge ile şiir gibi gece 

Şiirin türkülerle buluştuğu “Şiirin Gölgesinde Türküler” programıyla Radyocu Talha Bora Öge 24 Ekim’de Nevşehir’de gençlerle buluştu.

 

 

Anahtar Kelimeler : KYK, FIRTINA, GİBİ, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız