HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Kasım 2017 Salı Saat: 07:32

ODÜ, AVRUPA’YA AÇILIYOR

Geçen yıl Erasmus+ Gençlik Hareketlilik Avrupa Gönüllü Hizmeti akreditasyonu alan Ordu Üniversitesi’nin, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na sunduğu 5 proje hibe başvurusu kabul edildi. Kabul edilen proj
ODÜ, AVRUPA’YA AÇILIYOR

Geçen yıl Erasmus+ Gençlik Hareketlilik Avrupa Gönüllü Hizmeti akreditasyonu alan Ordu Üniversitesi’nin, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na sunduğu 5 proje hibe başvurusu kabul edildi. Kabul edilen projeler ile 140 öğrenciye Avrupa kapılarını açılırken, onay bekleyen projelerin olumlu sonuçlanması halinde ise bu sayının 310’a yükselmesi bekleniyor.

Öğrencilerine nitelikli eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel alanlarda da katkı sağlamayı sürdüren Ordu Üniversitesi, yurtdışı ilişkilerini geliştirecek projelere de her geçen gün yenisini ekliyor. Bu kapsamda öğrencilerin Avrupa Birliği'nin içinde ve dışında çeşitli şekillerdeki gönüllü faaliyetlere katılımını desteklemek amacıyla hayata geçirilen Erasmus+ Avrupa Gönüllü Hizmeti’ne geçen yıl akredite olan Ordu Üniversitesi hızlı bir başlangıç yaparak ilk yıl Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na sunduğu toplam 5 projesine hibe desteği almayı başardı.

Programın 2016/R3 dönemi için kabul edilen 3 proje kapsamında 90 öğrenci, bir ay süreyle İtalya, Yunanistan, Portekiz, Romanya, Finlandiya, Polonya ve Malta’da çeşitli organizasyonlara katıldılar. AB tarafından akredite edilmiş kamu ve sivil toplum kurumlarında sosyal faaliyetlere katılarak gönüllü çalışmalar yapan öğrenciler, böylece yabancı kültürleri yakından tanıyarak yabancı dil pratiği kazanmanın yanı sıra öğrenim gördükleri alanlarında staj bağlantıları kurma fırsatı da elde ettiler.

Ordu Üniversitesi, programın 2017/R1 dönemi için kabul edilen 2 proje kapsamında ise 40 öğrenciyi daha Avrupa’ya gönderecek. Bir ay süreyle İtalya, Finlandiya ve Portekiz’de bulunacak olan öğrenciler, böylece öğrenim hayatlarını farklı tecrübelerle de zenginleştirme fırsatı yakalayacak.

Projenin Temsilciliğini yürüten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şevket Metin Kara, Ayrılış Öncesi Eğitim sunumunda öğrencilere, yurtdışı fırsatlarını değerlendirmelerinin, farklı kültür ve medeniyetleri görmelerinin kariyer ve farklı bakış açılarını geliştirmede çok büyük faydalar sağlayacağının altını çizerek kendi tecrübelerinden örnekler verdi.

Ordu Üniversitesi’nin 2017/R2 ve 2017/R3 dönemi için sunduğu 6 hibe projesi ise onay aşamasında. Projelerin onay sürecinin olumlu şekilde tamamlanması halinde toplam 310 öğrenci Avrupa’ya gitme fırsatı yakalamış olacak.

Konula ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “İnsanların iş bulma şanslarını artırmaları, sürdürülebilir kalkınmaya ilişkin yeni perspektif geliştirmeleri, yeni bir dil öğrenmeleri veya gönüllülükle ilgili yeni motivasyon kazanmalarını amaçlayan bu program, zaman içerisinde okul ve yetişkin eğitimi, mesleki eğitim, gençlik ve spor çalışmalarını da kapsayarak genişledi. Bu tür projelerle öğrenciler farklı kültürleri tanıyarak, bir projeye ait olduklarını hissederek çalışma yapma deneyimi yaşıyorlar, farklı ülkelerdeki öğrencilerle kaynaşıyorlar, gençlerimiz bir dünya vatandaşı oluyorlar. Ordu Üniversitesi olarak uluslararası platformlarda daima yer almak ve her dönemde söz sahibi olmak temel vizyon hedeflerimizdendir. Bu bağlamda dünyaya entegre olunması ve bu sürecin öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz arsında farkındalığının oluşturulmasına yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : ODÜ, AVRUPA’YA, AÇILIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız